Zdravko Čolić: U Sarajevu obišao zgradu u kojoj je nekada živeo

Zdravko Čolić: U Sarajevu obišao zgradu u kojoj je nekada živeo

Autor: | 18/12/2014

0

U skladu sa nazivom svog poslednjeg albuma "Vatra i barut" koji u završnici godine promoviše nastupima u regionu, regionalna pop zvezda Zdravko Čolić zapalio je sarajevsku dvoranu "Zetra" poznatim numerama, koje je sarajevska publika uglas pevala sa jednim od omiljenih izvođača na prostoru bivše republike. Sve vreme koncerta u pevačevom glasu osećao se naboj emocija, a u nedavnom intervjuu za "Hello!" Čolić je priznao da jedino pred koncert u Sarajevu oseća tremu.
- Sarajevo je specifično. Za njega me vežu posebna osećanja, tu je raja sa kojom sam odrastao. Istina, dobar deo moje generacije se raselio, srećem ih po Evropi, Australiji, Kanadi, Americi, ali je ostao i veliki broj ljudi koje poznajem, njihova deca i rođaci.
Neki od njih potrudili su se da poznatom Sarajliji prirede pravi ugođaj u gradu u kojem je odrastao i napravio prve muzičke korake, pa su mu dan uoči koncerta u restoranu muža pevačice Branke Sovrlić organizovali svečani ručak i druženje u kome je poznati pevač uživao.

Koncert na koji je sarajevska publika čekala četiri godine trajao je gotovo puna tri sata, a slavni muzičar odlučio je da veče počne pesmom "Sinoć nisi bila tu", kojom je pre četrdeset dve godine započeo solo karijeru. U ritmu svojih hitova Čolić je publiku naizmenično navodio na ples uz brže ritmove, a onda ih je umirivao svojim prepoznatljivim baladama, uz odgovarajuću scenografiju i plesnu pratnju na bini. Uprkos manjem incidentu zbog suzavca koji je tokom nastupa bačen u blizini hale, koncert je protekao u sjajnoj atmosferi, a publika se aplauzom i povicima izborila i za bis, kako bi sa Zdravkom otpevala balade "Što ti dadoh" i "Ti si mi u krvi".
Boravak u rodnom Sarajevu Čola je iskoristio i da prošeta Baš-čaršijom, kao i da obiđe kuću u kojoj je nekada živeo, a taj trenutak je, uz osmeh, ovekovečio i fotografijom.

Piše: Deana Đukić, Life Content

Foto: AZRA; Aleksandar Kerekeš

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin