Boris Milivojević: Sa devojkom Janom još uvek pregovaram o potomstvu

Boris Milivojević: Sa devojkom Janom još uvek pregovaram o potomstvu

Autor: | 12/12/2014

0

Četrdesettrogodišnji Boris Milivojević u bogatoj glumačkoj karijeri odigrao je mnogo upečatljivih uloga u pozorištu, na filmu i na televiziji, ali publika je talentovanog umetnika najbolje upoznala kad je učestvovao u prvoj sezoni šou-programa "Tvoje lice zvuči poznato", u kome je zablistao u brojnim transformacijama. Posle toga, u tandemu sa koleginicom Sofijom Rajović našao se u voditeljskoj ulogi u kvizu "Zlatni krug", a nedavno je dobio dve nagrade za glavnu ulogu u filmu "Spomenik Majklu Džeksonu", koji je posle premijernog izvođenja naišao na oduševljenje publike. Na privatnom planu sreću je pronašao sa multimedijalnom umetnicom Janom Stojaković, srećan što pored sebe ima osobu koja mu u potpunosti odgovara.

Nedavno je premijerno prikazan film "Spomenik Majklu Džeksonu" u kome tumačite glavnu ulogu. Kakve su prve reakcije publike?

- Publika je reagovala odlično, nisam očekivao da će u filmu toliko biti istaknuta ta ljubavna priča, činilo mi se da je značajnije to što Marko radi, realizujući svoju ideju, i to što ide do kraja u tome. U stvari, ljubavna priča je isplivala u prvi plan kao pokretač svega, ljubav kao nešto od čega sve počinje i gde se sve završava.

Mislite li da ste u ovom ostvarenju pokazali svoj talent, budući da ste osvojili dve nagrade?
- Ne mislim da sam u ovom filmu pokazao sav svoj talenat u punom sjaju, jer lik koji sam tumačio liči na mene. U filmu nije trebalo da se glumi ništa nerealno, niti sam ja imao zadatak da pokažem nešto potpuno drugačije od onoga kakav sam. Marko liči na mene i mogu da kažem da sam se služio svojim sredstvima, tako da nisam mogao da pokažem da sam talentovan da odigram lik koji je drugačiji od mene. Ali, uloga je lepa i drago mi je što sam učestvovao u jednom tako divnom i značajnom projektu.

Može li u Srbiji dobro da se živi od glumačke profesije i smatrate li da su glumci kod nas dovoljno cenjeni?
- Pre bih rekao da može da se preživljava, ali retko ko i kako kad. Dugo nisam ništa radio pre nego što sam snimio ovaj film, osim dve predstave, "Šine" i "Arsenik i stare čipke". Nažalost, nemam puno predstava. Posle filma godinu i po nisam ništa radio, a onda je usledio poziv za učešće u takmičenju "Tvoje lice zvuči poznato".

Kako sada gledate na učešće u tom šou-programu?

- Nisam odmah pristao da učestvujem, najverovatnije zato što mislim da takva vrsta zabave nije za glumce. U takvom takmičenju bi bilo zanimljivije videti nekoga ko se ne bavi ovim poslom, na primer, pekara, tenisera, stolara... Možda ponekog pevača, ali ne bi trebalo forsirati pevače i glumce, jer se podrazumeva da se mi dobro snalazimo u imitacijama. Ipak, ljudima je bilo zabavno da me vide u različitim transformacijama i drago mi je što je to dobro prošlo.

Voditelj ste kviza "Zlatni krug". Koliko vam prija taj izlet iz vaše primarne profesije?
- Učešće u emisiji "Tvoje lice zvuči poznato" donelo mi je i posao u kvizu, ali mislim da to nije primarno moj poziv, niti je ono čime bi trebalo profesionalno da se bavim. Gluma je predstavljanje drugih likova i rešavanje tuđih problema kroz lik, a to ne može da se dočara kroz posao voditelja.

Ne volite gradsku gužvu, te ste tri godine proveli van Beograda. Kako su tada izgledali vaši dani i šta vam je najviše prijalo?
- Priznajem da ne volim gradsku gužvu. Tri godine sam proveo u vikendici van Beograda. Čovekovo prirodno stanište je priroda i svakome više prija da je u otvorenom prostoru, da ima mogućnost da bude u kontaktu sa biljkama i čistim vazduhom nego da živi u kockicama punjenim smogom. I sada odlazim tamo kad god mi to obaveze dozvoljavaju.

Zanimljivo je da ne gledate televiziju. Smatrate li da nema dovoljno kvalitetnog programa ili postoji neki drugi razlog?
- Mislim da nema kvalitetnog programa, konkretno ima ga vrlo malo. Ali to nije razlog, jednostavno sam prestao da gledam. Verovatno bih ponovo počeo ako bi mi neko prijavio da ima nešto vrlo zanimljivo da se vidi na televiziji. Ali, postoji internet, ta slobodna teritorija što se tiče informacija. Što se televizije tiče, što bi rekao Bora Čorba, "gutaš šta ti se serivira".

Pored glume, muzika je vaša najveća ljubav. Rekli ste da snimate nešto što bi trebalo da predstavite publici u narednom periodu.
- Muzika je moja velika ljubav, svaki slobodan trenutak koristim da nešto snimim u studiju koji imam u kući i nadam se da ću uskoro završiti ovo što radim i da će do kraja godine izaći i spot koji ću predstaviti publici. Moje pesme su različitih žanrova, s obzirom na to da se bavim glumom i da sam imao prilike da slušam raznovrsnu muziku. U zavisnosti od toga kako spot prođe odlučiću da li ću javno da se bavim muzikom ili ću nastaviti da komponujem kod kuće za sebe i bližnje.

Dugo ste u skladnoj vezi sa multimedijalnom umetnicom Janom Stojaković. Šta je najlepše što vam je doneo život u zajednici?

- Ništa lepše nego da vam je u svakom trenutku sa nekim lepo. Ima li šta lepše nego da vam je partner stalno intrigantan i zanimljiv. Obično se dogodi da potpuno upoznate nekoga i onda vas više ne zanima. Jana je zabavna, darovita i inteligentna osoba koja mi u svakom smislu odgovara.

Delite li kućne poslove na muške i ženske?
- Delimo poslove na muške i ženske tako da, kada bi trebalo da se podigne nešto teško, uskačem ja. Spontano se dopunjujemo u kućnim obavezama. Kada sam na poslu i imam puno obaveza, ona sprema ručak, ako je ona zauzeta, onda to radim ja.

U poslednjem intervjuu za "Hello!" rekli ste da ne pridajete značaj potpisu kod matičara. Jeste li u međuvremenu promenili mišljenje?
- Ne pridajem veliki značaj braku jer mislim da, kada se potpišeš kod matičara, stvoriš sebi obavezu koja ti "stoji nad glavom". Razmišljaš: "Sad sam ovo potpisao i to tako mora da bude". Mislim da je i zakon sada drugačiji, ako deliš sa nekim i dobro i zlo, nije neophodno da se potpiše papir u opštini. Znam ljude koji se vole i imaju decu i nikada se nisu venčali, ili jesu posle četrdeset godina zabavljanja, kada su im deca odrasla, pa su rešili da proslave uspešnu, srećnu vezu i naprave dobru žurku.

Želite li da se ostvarite u ulozi oca i da li biste više voleli da imate sina ili kćerku?

- Još pregovaramo o tome. To je velika odgovornost i nije mi lako da se odlučim na tako nešto. Nije važno da li će biti sin ili kćerka, samo da dete bude živo, zdravo i srećno.

Intervju: Zvezdana Milovanović, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još