Top 10 najinteligentnijih zvezda Holivuda

Top 10 najinteligentnijih zvezda Holivuda

Autor: | 11/12/2014

0

Ukoliko imate predrasude o poznatim zvezdama i mislite kako ne spadaju u najinteligentniju grupu ljudi, ovaj popis će vas razuveriti. Neki od njih imaju veoma visok koeficijent inteligencije.

Šakira (37)

Prelepa Kolumbijka je mnogo više od lepog vokala. Šakira ima IQ 140. Svoju prvu pesmu napisala je kada je imala samo osam godina, a poeziju je počela da piše četiri godine ranije.

Madona (56)

Madona se takođe nalazi na listi nadprosečno inteligentnih, a IQ joj je 140. U muzičkoj industriji postigla je veliki uspeh i prodala više od 300 miliona nosača zvuka tokom svoje dugogodišnje karijere.

Nolan Gould (16)

Zvezda hit serije "Moderna porodica" ujedno je i najmlađi na ovoj prestižnoj listi. Srednju školu završio je sa 13 godina, a njegov IQ izmeren je na 150. Dospeo je na Mensinu listu i upisao fakultet kada je napunio 14.

Kventin Tarantino (51)

Ukoliko pogledate scenarije njegovih filmova "Kil Bil", "Odbegli Django" i "Pulp Fiction" jasno je da je reč o geniju. Tarantinov IQ je 160, ali uprkos tome on nije završio srednju školu.

Nikol Kidman (47)

Poznata Australijanka može se pohvaliti koeficijentom inteligencije 132. Nije najviši u Holivudu, ali je viši od proseka i spada u kategoriju vrlo visoke inteligencije.

Džejms Vuds (67)

Ovaj glumac možda je najpametniji čovek na svetu. Njegov IQ, navodno, je 180, i veći od Ajnštajnovog i Stivena Hokinga.

Šeron Stoun (56)

Poznata glumica nije samo lice s naslovnice, nego je i izuzetno inteligentna. Njen IQ je 153, te je jedna od najpoznatijih i najslavnijih članova Mense.

Dolf Lundgren (57)

Ovaj glumac, reditelj i majstor borilačkih veština ima zavidno visok IQ, čak 160.

Stiv Martin (69)

Glumаc, komičаr, muzičаr, аutor, drаmski pisаc, kolekcionаr umetničkih delа i filаntrop. Njegov IQ je 142.

Natali Portman (33)

Diplomirala je psihologiju, a tečno govori hebrejski, francuski, nemački, japanski i arapski. Njeni naučni radovi objavljivani su u stručnim časopisima, a radila je i kao profesor.

Autor: Life Content
Foto: Sipa

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti