Sačuvajte vitalnost i mladalački izgled: 6 dragocenih napitaka za vaše telo

Sačuvajte vitalnost i mladalački izgled: 6 dragocenih napitaka za vaše telo

Autor: | 24/11/2014

0

Ono što unosimo u organizam značajno utiče na naže raspoloženje, izgled i zdravlje. No, nije reč samo o hrani već i o dragocenoj tečnosti. Ako želite da sačuvate vitalnost i mladalački izgled, i uz to se oslobodite viška kilograma, ovo su vaši saveznici.

VODA

Voda je najjednostavniji, najprirodniji i najjeftiniji napitak koji telo obožava. Dovoljna hidratacija organizma (oko pet čaša vode na dan) vraća energiju i čini kožu elastičnom i blistavom. Čaša vode pre obroka smanjuje apetit te ćete samim tim pojesti manju količinu hrane.

KAFA

Ovaj aromatični napitak je odličan antioksidans koji rezultira povećanom potrošnjom kalorija. Jedna do dve šoljice kafe dnevno čisti organizam od toksina, smanjuje rizik od Alchajmerove bolesti, dijabetesa i bolesti srca, te koži vraća svežinu.

ZELENI ČAJ

Baš poput kafe i čaj je odličan čistač organizma. Ova biljka štiti ćelije organizma i deluje kao antioksidans, vraća energiju i smanjuje apetit pa pomaže u gubitku težine ubrzavajući oksidaciju masti. Polifenoli iz zelenog čaja štite od upala nastalih UVB zračenjem koja mogu uzrokovati nekoliko bolesti kože.

KAKAO

Sirov kakao u obliku praha, ili pak sirova zrna kakoa jedna od najmoćnijih namirnica na svetu. Kakao ima više antioksidanasa od kafe, zelenog čaja i crvenog vina koji su od velike važnosti za zdravlje organizma, te za sveukupan rast i razvoj novih mišićnih vlakana. Antioksidansi iz ovog ukusnog ploda štite nas od bolesti, te štite naš DNK od slobodnih radikala koji su glavni uzrok starenja.

CRNO VINO

Čaša crnog vina doista je zlata vredna. Ovo piće štiti krvne sudove, smanjuje holesterol i nivo stresa te opskrbljuje organizam sa i do 40 odsto više antioksidanasa. Oni vas čuvaju od preveremenog starenja, a sastojak piceatanol usporava rast masnih ćelija.

MLEKO

Mleko je najpoznatije po kalcijumu, i fosforu koji održava jačinu i zdravlje kostiju. Kalcijum iz mleka se bolje asimilira u organizmu nego iz nekih drugih namirnica. Takođe, mleko ublažava simptome PMS-a, pomaže u sprečavanju migrene i dečje gojaznosti, a kod odraslih pomaže u gubitku težine, naročito u struku. Kalcijumom bogati mlečni proizvodi utiču na brzu potrošnju masti nakon obroka.

Izvor: zadvoljna.hr

Foto: freedigitalphotos.net

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin