Dragana Grnčarski otkriva tajnu svoje lepote

Dragana Grnčarski otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 05/11/2014

0

Nekadašnja manekenka, a sada uspešna dizajnerka Dragana Grnčarski zahvaljujući autentičnom izgledu i stilu odevanja uvek je skretala pažnju na sebe. Pošto je završila manekensku karijeru sa suprugom Nebojšom osnovala je agenciju "Select" i modnu smotru "Fashion Selection", a posle toga je odlučila da počne da se bavi i kreiranjem odeće. Brend "Esoteric" nastao je iz Draganine potrebe da na našem tržištu ponudu drugačiju odeću, kakva se ne može kupiti u drugim radnjama, a dobar kvalitet bio joj je na prvom mestu. Nedavno je predstavila svoju sedmu po redu kolekciju u kojoj dominiraju haljine, koje su najženstveniji odevni predmet, a od materijala je koristila vunu, pamuk i svilu.
- Trudim se da sva odeća u mojoj radnji bude nosiva, a da je dizajn malo pomeren i da izgleda drugačije od svega ostalog što je u ponudi na tržištu - kaže Dragana za "Hello!".
Ponosna majka troje dece i uspešna poslovna žena nikada ne zapostavlja svoj izgled i uvek nađe vreme za jutarnje i večernje rituale za negu zahvaljujući čemu i na pragu četrdesetih izgleda odlično.

Kakvi su vaši jutarnji i večernji rituali nege?

- Posle umivanja ujtru nanosim serum i dnevnu kremu za lice, a uveče, posle čišćenja lica, takođe stavljam serum u kombinaciji sa noćnom kremom. Jednom mesečno idem kod kozmetičara na klasičan tretman čišćenja lica, ali moram da priznam da ga nekada i preskočim zbog manjka vremena.

Spadate li u žene koje se svakodnevno šminkaju?
- Šminkam se svakog dana, ali ne nanosim mnogo šmike. Stavim puder, rumenilo, maskaru i sjaj za usne.

Koliko vam je bitno da proizvodi koje koristite budu dobrog kvaliteta?
- Vrlo je važno da proizvodi za negu i šminka budu kvalitetni, a pošto uskoro ulazim u četrdesete, mislim da je pravilan izbor proizvoda sada važniji nego kada sam bila mlađa.

Negujete li se sada drugačije nego kada ste imali dvadeset godina?

- Ranije sam isprobavala različite proizvode, koji mi uglavnom nisu u potpunosti odgovarali jer imam vrlo suvu kožu podložnu borama, pa su mi potrebni posebni preparati.

Jeste li dok ste se bavili manekenstvom imali običaj da skidate šminku odmah po obavljenom poslu?
- Kad se rade revije ili fotografisanja za kataloge i reklamne kampanje, koristi se izuzetno jaka scenka šminka i mislim da je najvažnije da se ona skine odmah po završetku posla. Najgore što možete sebi da uradite je da zaspite sa takvom šminkom na licu.

Dajete li nekada suprugu savete u vezi s negom?
- Nebojša nije muškarac koji preterano voli da se maže kremama već obavlja osnovnu higijenu pa ga ne savetujem jer to od mene i ne traži.

Imate izuzetno vitku liniju, vodite li računa o ishrani?

- Vodim računa o ishrani tako što izbegavam da jedem u pekarama ili bilo koju drugu vrstu "brze hrane". Opet, nisam ni osoba koja jede samo salate već se trudim da uglavnom konzumiram kuvanu hranu. Pošto imam troje dece svakog dana spremam ručak. Nisam opterećena kilogramima, a polazi mi za rukom da još od perioda kada sam bila u srednjoj škloli imam istu kilažu.

Trudite li se da i vašoj deci usadite zdrave navike kada je reč o ishrani?
- Trudim se, jer vidim da danas ima dosta gojazne dece. Ne vodimo ih nikada u pekare i uglavnom jedu hranu koju im ja pripremim kod kuće.

Bavite li se nekim sportom?
- Redovno radim jogu skoro pet godina. Trudim se da svakodnevno treniram, ali to nije moguće kada traje "Fashion Selection" jer sam tada pretrpana obavezama. Ali, kada imam uobičajen dan, svako jutro započenjem treningom kod kuće. Kada Nebojša ujutru odveze decu u školu ili vrtić, ja vežbam. Osim toga, kao majka troje dece često idem za njima, tako da sam čitavog dana aktivna.

Jeste li nekada razmišljali o tome da promenite boju kose?

- Prirodna sam plavuša i nikada se nisam farbala niti sam razmišljala o tome jer ne mogu sebe ni da zamislim sa nekom drugom bojom kose.

Kako negujete kosu?
- Jednom mesečno idem kod frizera na skraćivanje krajeva i tada mi on uglavnom uradi neki od tretmana sa maskama. Pošto imam blage lokne, ranije sam često išla kod frizera da mi ispravi kosu, ali sada umesto toga stavljam keratin i to mi mnogo pomaže jer su mi vlasi zdravije i ne moram više često da stavljam ampule i pakovanja.

Priuštite li sebi često odlaske u spa-centre i na masaže?
- Obožavam masaže, što je za mene najlepši način relaksacije. Ranije sam odlazila češće, ali kako mi deca rastu, imam sve više obaveza, pa to uglavnom bude jednom mesečno. Najviše mi prijaju relaks masaže sa eteričnim uljima i njih uglavnom i praktikujem.

Tekst: Ivana Nikolić, Life Content

Foto: Mirko Tabašević, Life Content
Frizura i šminka: Srđan Petković za "Minibarstudios", Cara Nikolaja II 17, 011 / 244 - 25 - 21, 063 / 210 - 377

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin