10 Feng Shui saveta za jesen

10 Feng Shui saveta za jesen

Autor: | 28/10/2014

0

Kako su dani kraći, počećete da provodite više vremena u vašem domu, a sada je savršeno vreme da Feng Shui (Feng Šui) savetima pozdravite novu sezonu.

Jesen je vreme transformacije, savršeno vreme da se završi bilo kakav nedovršeni posao u spoljašnjem svetu i u vašem domu.

Imajte na umu da boje blede, nameštaj izlazi iz mode i haba se.

Ovde su 10 jednostavnih Feng Shui (Feng Šui) saveta koji će vam pomoći da spremno dočekate jesenju sezonu.

1. Da privučete nove mogućnosti, zamenite otirač ispred vrata u jesen, kao i na početku svake nove sezone.

2. Uverite se da je vaš broj kuće jasno vidljiv sa ulice, tako vas pozitivna Chi energija uvek može naći, naročito noću, kada dani postaju kraći.

3. Sredite baštu. Osušene grane i uvelo cveće uklonite iz saksija i žardinjera, jer ono predstavlja bajatu Chi energiju. Kupite nove biljke i jesenje cveće koje će krasiti vaš kućni prag do prvog mraza.

4. Činiju sa voćem ili povrćem stavite na kuhinjski pult, crvene jabuke ili šarene tikve. Na taj način simbolizujete da vaša kuhinja nikada neće biti prazna i da uvek možete priuštiti hranu svojoj porodici.

5. Obrišite prašinu i pokupite svu paučinu u svojoj kući, kao i ispred kuće, jer je nagomilana paučina simbol koji stopira pozitivnu energiju da se kreće u vašem domu.

6. Čak i ako je vreme hladno, otvorite prozore povremeno tokom hladnijih meseci. Pustite svež vazduh i pozitivnu Chi energiju u vaš dom.

7. Uklonite lišće iz vaših oluka i sa krova, jer uvelo lišće predstavljaja mrtvu Chi energiju koja se gomila na vrhu kuće.

8. Jesen je dobro vreme da se preuredi dom. Čak i ako samo pomerite sofu nekoliko centimetara bliže prozoru ili stavite lampu na drugu stranu stola, unosite novu energiju u vašu sobu.

9. Koristite mirisne sveće u vašem domu da promenite perspektivu za novu sezonu. Vanila u sobi čini da se osećate utešno, miris nane da obuzdate apetit, miris jagode da poveća energiju, dok cvetni miris poboljšava učenje. Koristite miris bora da poboljšate blagostanje u vašem domu.

10. Kada promenite vreme na svojim satovima, pravo je vreme da pregledate vaš špajz i uklonite stare začine ili proizvode koje više ne koristite.

Izvor: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin