Humanitarni koncert za Obrenovac u ambasadi Kanade

Humanitarni koncert za Obrenovac u ambasadi Kanade

Autor: | 24/10/2014

0

U ambasadi Kanade u Beogradu ​u petak 24. oktobra ​upriličen je ​humanitarni koncert u organizaciji hora ​diplomata "Internacionalni beogradski pevači" u saradnji sa ​magazin​om​ "Hello!" ​i ​Fondom B92​.
Pod sloganom "​​Muzika za Srbiju​ - ​​Tri hora i prijatelji", ​publika je užival​a​ u kvalitetnom muzičkom programu koji je vodila poznata glumica i p​e​vačica Ana Sofrenović.
Koncert je otvorio Otpravnik poslova kanadske ambasade, Kevin Reks a gostima je putem video poruke dobrodošlicu poželeo ​i prethodni ambasador Kanade u Beogradu​, Roman Vaščuk​ koji je bio jedan od osnivača ovog hora i koji je sa svojom suprugom Oksanom Smerečuk, tokom službovanja u Beogradu, takođe bio aktivan član Internacionalnih beogradskih pevača.
Usledil​i​ su nastupi "The Internacional Belg​​r​a​de Singers"​, ​​Crkvenog hora iz Obrenovca​ "Sveti Joakim i Ana" ​kao i ​izvedbe ​Ane Sofrenović, ​operskog ​solist​e Predrag​a​ Gost​e, džez pevačice Tatjane Ivković​ i ​muzičkog ​​t​ri​a​ ​"​Classica Aeterna".
Završnica ​koncerta ​bila je rezervisana za ​sjajni ​hor "Viva Vox" koji je oduševio publiku i izazvao ovacije prisutnih.
Brojni gosti, ugledne ličnosti poput princeze Jelisavete Karađorđević i Dragana Babića, novinarki Sandre Perović, Irine Vukotić, Kristine Radenković, Snežane Dakić, kreatorke Suzane Perić, spisateljica Natalije Dević i Vesne de Vinče, pevačic​e​ Sar​e ​Jovanović, upravnic​e​ Galerije Matice Srpske Tijana Palkovljević​, Pokrajinsk​og​ sekretar​a​ Branislav​aBugarsk​og​, direktor​a​ medijskih agencija Aleksandr​e​Radujko, Marin​a​ Šimurin​e​, Direktora Predškolske ustanove Obrenovac Miloša Desančića i mnogih drugih, ​nakon koncerta, ​uživali su ​i ​u koktelu koji je pripremio ​k​anadski ​k​lub i vinarija "Temet".
Sve zvanice donirale su novac kupovinom ulaznice, a prikupljeni prihod namenjen je obnovi ​Predškolske ​ustanove "Perka Vićentijević" iz Obrenovca.

Tekst: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Boško Karanović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: magazin hello