Nakit za venčanje treba uskladiti

Nakit za venčanje treba uskladiti

Autor: | 23/10/2014

0

Kakav ćete nakit nositi na venčanju najviše određuju model haljine/venčanice, kao i frizura koju ste izabrali za ovaj važan dan. Najvažnije pravilo glasi – manje je više.

Ako ste u dilemi, da li izabrati ogrlicu, minđuše ili narukvicu i da li poneti komade u srebnoj ili zlatnoj boji, pogledajte naše savete, ali i predloge kako bi to zapravo izgledalo.

Minđuše

Vaše minđuše mogu biti manje ili više primećene, u zavisnosti za kakvu se frizuru odlučite.

Za kratku i dugu puštenu kosu idealne su manje ili minđuše srednje veličine.

Velike i glamurozne miđuše, koje možemo videti na poznatim damama na crvenom tepihu, savršen su izbor uz venčanicu, ukoliko je kosa podignuta u punđu. One mogu biti čak i u nekoj boji, a ne isključivo srebrne ili zlatne.

Ogrlica

Za razliku od minđuša koje se mogu nositi uz većinu venčanica, ogrlice nisu uvek dobar izbor.

Ukoliko ste, na primer, izabrali zatvorenu venčanicu, odnosno haljinu koja nema dekolte ili koja preko grudi ima čipku i ide uz vrat, ogrlica je čist promašaj – izgledaće prenatrpano i nikako elegantno i šik.

Ovaj komad nakita birajte ako nosite korset, bilo da je on u obliku srca ili je ravan. Takođe, za jednostavnu venčanicu, na kojoj nema puno detalja, diskretna ogrlica uz vrat biće pravi izbor.

Narukvice

Ako je vaš omiljeni komad nakita narukvica, onda nju treba i da izaberete. Međutim, za haljinu sa dugim rukavima ona nije dobar detalj, jer su rukavi sami po sebi dovoljan ukras.

Ukoliko imate cipelice u boji, možete odabrati narukvicu koja će po nijansi da im odgovara. Izbor je veliki, od tankih sa biserima, pa do bogatih širokih narukvica sa puno cirkona i perlica.

I za kraj, najvažniji savet: minđuše, ogrlicu i narukvicu nikako ne kombinujte zajedno!

Izvor i foto: vencanjemagazin.com

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin