Džon Galijano dobio novu šansu

Džon Galijano dobio novu šansu

Autor: | 23/10/2014

0

Slavni kreator i "enfant terrible" modne industrije, Džon Galijano, vraća se na velika vrata. Iz sveta šou-biznisa prognan je posle antisemitskih izjava zbog kojih je pre tri godine izgubio i posao u "Dioru" i orden Legije časti, ali upravo je dobio novu šansu jer je postao kreativni direktor kuće "Maison Martin Margiela". Pored sektora visoke mode, kontroverzni britanski dizajner preuzeo je i upravljanje nad „ready-to-wear“ kolekcijama. Svoj debi na novom radnom mestu pedesettrogodišnji Galijano imaće u januaru na "Nedelji visoke mode" u Parizu.
- Spremni smo za novu, harizmatičnu i kreativnu osobu kao što je Džon Galijano, koji je jedan od najtalentovanijih dizajnera, uvek spreman da pomera granice. Veoma se obradovao ovoj saradnji - rekao je Renco Roso, vlasnik holding kompanije koja poseduje nekoliko brendova, među njima i kuću "Margiela".
Poslednje tri godine Galijano se suočavao sa izgnanstvom iz sveta u kojem je bio neprikosnoven, ali i sa oštrom osudom javnosti. Morao je da se prijavi u centar za rehabilitaciju kako bi se izlečio od droge i alkohola, a potom da se javno izvini i prizna da se kaje. Ovo je njegov prvi poslovni angažman nakon otpuštanja iz "Diora".

Piše: Snežana Ilić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti