Nikita Mihalkov: Premijere filmova slavim kao rođendane

Nikita Mihalkov: Premijere filmova slavim kao rođendane

Autor: | 16/10/2014

0

Prošle nedelje Beograd je bio centar „sedme umetnosti“, a razlog je bila svetska premijera filma „Sunčanica“, ruskog reditelja Nikite Mihalkova. Dan uoči prvog prikazivanja novog ostvarenja čuvenog „oskarovca“, slavni reditelj doputovao je u Beograd da bi se uverio da je sve spremno za najveći filmski spektakl u ovom delu Evrope, koji se narednog dana odigrao u Centru „Sava“. Veče pred premijeru proveo je u hotelu „Moskva“, gde je upriličeno druženje sa novinarima i predstavljeno rusko izdanje magazina „Holivud reporter“. Svetski mediji okupili su se u čuvenom beogradskom hotelu d bi dočarali kulturni događaj sezone, za koji je „Oskarom“ nagrađivani reditelj odabrao glavni grad Srbije. Brojni fotoreporteri, snimatelji i novinari, među kojima su se našle i Snežana Dakić i Sandra Perović, s nestrpljenjem su iščekivali dolazak Mihalkova, koji se pojavio u večernjim časovima. Dobro raspoložen, reditelj je održao pozdravni govor, izrazivši zadovoljstvo što će se njegov novi film predstaviti baš u Beogradu.
- Premijera filma je njegovo rađanje, a ceo događaj kao rođendan. Ja rođendane slavim sa prijateljima i zato sam baš ovde, u Beogradu, a ne u Briselu - rekao je Mihalkov.

U najnovijem ostvarenju slavnog reditelja glavnu ulogu tumači ruska glumica Viktorija Solovjova i jedan od naših najtalentovanijih mladih glumaca Miloš Biković, koji nije propustio pretpremijerno druženje u beogradskoj „Moskvi“. On je na događaj stigao u društvu Tamare Dragičević, Nine Janković, Jelisavete Orašanin i Ivana Mihailovića, koji su došli da pruže podršku svom kolegi sa klase, sa kojim su od prvog dana delili lepe trenutke, a isto su učinili i u trenutku kada Biković kuca na vrata svetske kinematografije. Odlično raspoloženi glumac odmah se pridružio Mihalkovu, sa kojim je uz šampanjac i osmehe nazdravio zajedničkoj saradnji, za koju kaže da je ostvarenje njegovih glumačkih snova. Ruski šarm Mihalkova oduševio je i mlade srpske glumce, sa kojima je slavni reditelj nazdravio za uspeh filma. Posle premijere u Centru „Sava“ Beograd je vraćen na mapu svetskih kulturnih metropola, a time je najavljen i povratak domaćih glumaca i filmskih umetnika u projekte najeminentnijih autora „sedme umetnosti“.

Piše: Deana Đukić, Life Content
Foto: Boško Karanović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti