Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
500 g pelata paradajza
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
0,5 dl belog vina
1 kašika seckanog peršuna
origano, bosiljak
4 kašike maslinovog ulja
200 g pirinča
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Pelat paradajza iseći na kocke, pileće belo meso na manje komade, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo maslinovog ulja propržiti crni i beli luk. Kada luk postane staklast, dodati piletinu i kratko prodinstati.
3. Zatim dodati pelat paradajza, belo vino, origano i bosiljak po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati peršun, začine po ukusu i promešati.
4. Pirinač obariti u slanoj vodi, a zatim ga procediti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)