Zoran Kesić: Pobedio sam depresiju i uživam u lepoj životnoj fazi

Zoran Kesić: Pobedio sam depresiju i uživam u lepoj životnoj fazi

Autor: | 11/10/2014

0

Voditelj Zoran Kesić pronašao je istinsku sreću pored supruge Ivane, sa kojom je nedavno proslavio prvu godišnjicu braka, a pre deset meseci postali su roditelji dečaka Andreja koji je u njihov život uneo veliku radost. Popularni voditelj uživa u čarima roditeljstva i nijedna obaveza vezana za sina ne pada mu teško, već se sa uživanjem i velikom odgovornošću bavi svojim mališanom.
Iako je posvećen porodičnim obavezama, ne zapostavlja ni karijeru, pa će publika i ove sezone svake nedelje moći da uživa u njegovom vrcavom humoru u emisiji "24 minuta", na televiziji "B92".
- Neće biti nikakvih promena u emisiji, isti tim koji je do sada radio ovih dvadeset šest epizoda "24 minuta" nastavlja. To je ekipa sa portala "Njuz.net i ja", a emisija je još "mlada" da bismo bilo šta menjali. To uglavnom rade oni koji nemaju čime da se podiče, pa za svaku sezonu najavljuju inovacije i velika iznenađenja. Kod nas toga nema, ničim nećemo iznenaditi publiku izuzev onim na šta je već navikla od nas, a to nije malo. Jedina novost je da će emisija ubuduće trajati trideset minuta.

Vaša emisija imala je veći rejting od kultnog "Utiska nedelje" koji vodi Olja Bećković. Da li je to samo dokaz da je humor ono što je ljudima u ove vreme najpotrebnije?
- Ljudi jedva čekaju da gledaju našu emisiju, kažu da im je to nedeljna doza zdravog humora, drugačije misli i pre svega kritičkog razmišljanja. Gledaoci su se prosto "navukli" da posle "Utiska nedelje" prate našu emisiju, što mi je, s jedne strane, drago, ali, sa druge, mi je i opterećenje jer moramo da budemo "lekari" tim ljudima. Oni su nezadovoljni jer vlada jednoumlje, pa im mi dođemo kao ventil. Očekuju od nas da kritikujemo one koji su na vlasti, i čim bacimo akcenat na isticanje pozitivnih stvari, kao što je srebrna medalja naših košarkaša ili uspeh filma Vuka Ršumovića, a manje pričamo o političarima, odmah kažu da smo se prodali, da se "zavrnula slavina", da smo i mi "pukli". To govore isti oni koji su nas do juče slavili. Kada u sledećoj epizodi budemo ponovo kritički nastrojeni, jer imamo povoda, ti isti će da ćute. Ja sam protiv takvog stava da se stvari posmatraju crno-belo, jer mislim da je to banalizacija. Trebalo bi da proniknemo u suštinu stvari i proširimo vidike. Mi se ne dodvoravamo gledaocima i nismo populisti.

Koga smatrate ozbiljnom konkurencijom u poslu kojim se bavite i kako na nju gledate?

- Ozbiljna konkurencija nam pomaže da budemo bolji i kvalitetniji, a konkurencijom smatram kolumne Draže Petrovića, tekstove u listovima "Nedeljnik" i "Vreme", Marka Somborca koji nas često i preduhitri idejama.

Sebe ne posmatrate kao televizijsko lice i konkurenciju ne doživljavate u tom smislu?
- Ne, odavno ja nisam samo televizijsko lice, to je očigledno. Moje kolege se više bave šou-programom, kao što sam to ja nekada radio sa emisijom "Fajront republika". U tom kontekstu mogao sam da budem konkurencija Ognjenu Amidžiću, Ivanu Ivanoviću ili Lei Kiš. Sada se bavimo političkom satirom, naša emisija je vrlo proifilisana.

Bilo je dosta velikih transfera u medijima. Da li ste vi dobijali neke ponude i smatrate li, kao neki novinari, da je vrhunac karijere kada se pojavite na "Javnom servisu"?
- Sedi gde si, jer kakav si ni za gde si nisi. Ćutiš, budeš srećan što imaš mogućnost da radiš, da te puštaju, jer smo došli do takvog trenutka da budeš srećan što možeš da radiš po svojoj savesti. Mi smo jedni od retkih koji imaju emisiju koja nije po diktatu tržišta. Plašim se jer je velika kriza slobodne misli i mogu na prste jedne ruke da nabrojim emisije u kojima može da se napravi šala sa tabu temama.

Kakvi su vam profesionalni planovi?

- U planu je da napravimo šou-program koji bi vodio neko drugi, ali bi iza njega stajala ekipa koja radi moju emisju. Mislim da imamo zdravu osnovu i verujem da ćemo razgranati posao. Moja načela su iskrenost, nepristajanje na velike kompromise i zdrav humor.

Imali ste depresivne faze. Teško je poverovati s obzirom na to da deluje da ste vedrog i optimističnog duha.
- Trenutno sam u lepoj životnoj fazi, a depresivne faze su mi se češće dešavale dok sam bio mlađi. Nisam znao šta ću sa sobom, imao sam pitanja i nedoumice. Poslednja depresivna faza je bila pre nego što sam počeo da radim ovu emisiju, pitao sam se zašto nemam posao, preispitivao sam se da li sam dovoljno dobar, sve što sam do tada radio izgledalo mi je jadno. Međutim, onda to prevaziđeš, odrekneš se greha samosažaljenja i očajavanja i odlučiš da dokažeš da vrediš, prvo sebi, a onda i drugima.

Pre deset meseci postali ste otac dečaka Andreja. Na koji način vam je njegov dolazak na svet promenio život?

- Promenio mi je život nabolje. Zreliji sam, odgovorniji, nisam više klinac. To se vidi i po mom izgledu i po mom nastupu, nemam potrebu da se glupiram. Ta zrelost i odgovornost čak su se najlepše manifestovali kroz moj rad. Još jedno dete i biću još bolji. Kada bi ih bilo još dvoje, bio bih presrećan.

Znači li to da vaša supruga i vi planirate proširenje porodice u bliskoj budućnosti?
- Ja planiram, a suprugu još nagovaram. Voleo bih da posle mog anđela Andreja, koga mnogo volim, dobijem i žensko dete. Videćemo da li će mi se želja ostvariti.

Kakva je Andrej beba, da li je vedrog duha kao i vi?
- Ovog leta smo ga vodili na more. Prvo u Rovinj, a zatim u Barselonu. Zajedno smo obišli mnoge lepe plaže, kupali smo ga u moru prvi put. Bio je zbunjen kada smo ga ubacili u vodu, ali nije plakao. Uveče smo ga vodili na večere, a supruga i ja smo ispijali vino dok je on spavao u kolicima. Kada smo išli u Barselonu, njemu je to bio prvi put da leti avionom. Od tri bebe koje su bile u avionu, on je bio jedini koji je bio miran i nije plakao. Zajedno sa njim obilazili smo znamenitosti grada, uživali na plaži "Barseloneta", šetali smo se ulicom "La Rambla", obišli smo Gaudijevu kuću. Andrej je bio miran i uživao je u svim aktivnostima.

Da li zajedno sa suprugom obavljate poslove oko bebe i u čemu posebno uživate?

- Naravno, sve radimo zajedno, osim što ne mogu da ga dojim, ali zato uživam da ga hranim, jer je već dovoljno porastao da jede kašice. Ponekad nije raspoložen da jede, pa onda isprska i sebe i mene, nastane opšti haos, ali meni to nije problem. Uživam i kada ga kupamo, a zanimljivo je da on počne da plače čim ga izvadimo iz kadice jer mu nedostaje voda. U šali znam da kažem da će se u budućnosti možda baviti plivanjem.

Napravili ste pauzu sa emisijom koju trenutno vodite pred porođaj vaše supruge. Jedan ste od retkih muškaraca koji je spreman da karijeru podredi porodici, u vreme kada to i ženama teško pada.
- To možda važi za one muškarce koji su odjednom ušli u tu priču oko karijere i osetili uspeh, a ja sam na televiziji već dvadeset godina i ovo nije nešto što me strefilo odjednom. Nije mi bila prioritet karijera u trenutku kad mi je žena bila sa stomakom "do zuba" i kada sam čekao da na svet dođe moj sin. Ništa neće da pobegne i zato savetujem svima da sebi postave prioritete, a meni su uvek na prvom mestu porodica i zdravlje mojih najbližih, i ne stidim se to da kažem.

Kakav odnos imate sa suprugom, ima li mesta za ljubomoru među vama?
- Nema ni pomisli o ljubomori zato što smo sigurni jedno u drugo i u našu ljubav. Niti se meni neko udvara, niti se njoj neko udvara, osim mene. Svaki dan je iznenađujem sitnim poklonima i svaki dan mi je povod za tako nešto, ne čekam 8. mart ili rođendan da bih je obradovao. Da li je to čokoladica, karta za balet ili pozorište, kućni ljubimac, koje joj često poklanjam, važan je znak pažnje.

Nedavno ste obeležili prvu godišnjicu braka i rekli ste da vam se dopada status oženjenog muškarca.

- Taj status podrazumeva evolucioni razvoj svakog muškog bića. Od deteta, preko dečaka adolescenta, pa onda mladića koji traga u svakom smislu, do pronalaska prave osobe i uživanja u braku. Ja sam tako vaspitan, moji roditelji su u srećnom višedecenijskom braku, kao i roditelji moje supruge, tako da nije ni čudo da je nama ovo ostvarenje svih želja, ne znam šta može biti lepše od toga. Ljubavnice, hotelske sobe, skrivanje i laganje, ne dolaze u obzir. Jer, šta to pravi od čoveka? Čovek postaje krpa, i to rade samo nedozreli i isfrustrirani muškarci. Ovo je mnogo lepše.

Intervju: Zvezdana Milovanović, Life Content
Foto: Boško Karanović, Life Content
Stilista: Vanja Pantin
Mesto snimanja: Apartmani „Atera Buisness Sutes“, Knez Mihailova 1-3, tel. 011 / 328 - 19 - 96
www.aterabs.com

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti