Kućni ljubimci: Lekovita energija za ceo dom

Kućni ljubimci: Lekovita energija za ceo dom

Autor: | 07/10/2014

0

 

Osnovni princip kojim se treba voditi prilikom izbora kućnog ljubimca jeste intuitivna spoznaja da se pronađe srodna, lekovita energija kako za pojedinca tako i za ceo dom. Oni nisu ukras doma, već članovi. Mnogima je dobro poznat osećaj toplote i dobrodošlice kada vam se kuče sa vrata zatrči i skoci pružajući šapice za zagrljaj.

Otvoreno pokazane namere, definitivno su ono što najpre od njih možemo usvojiti.

Psi i macke, koliko god različiti deluju umirujuće i time smanjuju osećaj napetosti i uznemirenosti. Lako se dresiraju, nisu previše aktivni po kući, umiljati su, i jedva čekaju da ih stavite u krilo i pomazite, pa su odličan izbor kao tiho i toplo društvo.

Psi su verni, a mace imaju "devet života" i njihova hitrost će uticati da sami postanete snalažljiviji. Posebno se preporučuju osobama koje se osećaju usamljeno i kojima nedostaje lekoviti dodir drugog bića. Ukoliko se osećate u domu nesigurno iz bilo kakvog razloga strepnju će otkloniti u potpunosti psi koji pripadaju krupnijim vrstama.

Jedan od omiljenih ljubimaca dece je hrčak. Ova mala, tiha životinja danju spava, noću je aktivna i vrlo skromna u pogledu prostornih zahteva. Preporučuje se porodicama sa decom koja ne umeju da kanališu ljutnju, a zvuk točka koji noću bez prestanka okreću, pružiće osećaj podrške studentima koji uče noću.

Feng sui posebno preporučuje crvene ribice. Drzanje zdravih ribica u akvarijumu je moćan vodeni aranžman. Akvarijum treba da bude dovoljne veličine da se u njega mogu udobno smestiti devet zlatnih ribica, s tim što jedna od njih treba da je crne boje, jer se smatra da će ona simbolički apsorbovati bilo kakvu nesreću koja je vama namenjena.

Stalni pokreti ribica, njihove boje i mehurići vazduha pojačaće aktivnost unutar vašeg doma i doprinositi prosperitetu vaših aspiracija.

Ptice unose pokret i zvukove. Cvrkut kanarinaca ili čavrljanje papagaja je odlična zaštita od neprijatnih vibracija iz spoljašnjosti.
Mogu da budu neočekivano zabavne i da izvode prave bravure u svojim kavezima, mogu da budu nežne i zaljubljene...

Izbor uvek govori o tome šta vam je potrebno, pa eto i načina da osvestite ono što možda sami od sebe krijete – pogledajte svog kućnog ljubimca!

Naravno, oni zahtevaju dosta pažnje, ali za malo truda koji uložimo oni sve to vrate duplo: oplemene atmosferu u kojoj boravimo, vezemo se za njih, što nas čini otvorenijim za ljubav i brigu o drugima.

Izvor: opusteno.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još