Pola sata sa… Una Senić

Pola sata sa… Una Senić

Autor: | 29/09/2014

0

Voditeljku Unu Senić televizijska publika upoznala je u emisiji "Ja imam talenat", a svoj talenat za posao ispred kamera potom je pokazala i u muzičkom šou-programu "X faktor". Od prošle jeseni njen autentični glas odjekuje i na frekvencijama Radija "B92" u autorskoj emisiji "Zini da ti kažem". Tridesetdvogodišnja majka Srne i lepša polovina supruga Vuka, osim profesionalnih uspeha teži i ostvarenju onih na privatnom planu, ističući da joj saradnja sa bračnim partnerom, koja uglavnom za posledicu ima sjajne rezultate, predstavlja veliki izazov. Iako ne krije da joj je profesionalno mišljenje kolega izuzetno važno, priznaje da Vuk nosi titulu najstrožeg kritičara, ali i osobe koja joj pruža najveću podršku, ceneći svaku dobronamernu kritiku koju joj uputi. Slobodno vreme popularna voditeljka najradije provodi u društvu najbližih, a zajedničke aktivnosti sa četvorogodišnjom kćerkom Srnom pričinjavaju joj najveće zadovoljstvo.

Koje novine donosi nova sezona emisije "Zini da ti kažem"?

- S obzirom na to da sebe vidim kao velikog poklonika, često i zaštitnika supkulture i borca za medijski prostor, koji je potrebno posvetiti ljudima koji ga nemaju, a zaslužuju, emisiju smo razgranali na dva termina, masno i slasno. "Zini da ti kažem - slasno" veliki mi je izazov i srećna sam što mi je ukazano poverenje. Želja nam je da u ovom terminu predstavljamo poznate, uspešne i ostvarene ličnosti iz različitih sfera javnog života na drugačiji, pomalo šaljiv i, obavezno, ozbiljno provokativan ton. Sezonu je otvorio Čedomir Jovanović, a nastavićemo ispitivanjem najistaknutijih političara, reditelja, glumaca, muzičara.

Ko vam je najstroži kritičar?
- Za mišljenje obavezno pitam kolege na poslu, jer nam je u zajedničkom interesu da budemo što bolji i da svako svoj posao radi kvalitetno. Naravno, volim da čujem mišljenje porodice i nekolicine prijatelja kojima verujem. Čitam i komentare na društvenim mrežama, ali njima pridajem manje važnosti, jer danas svako sebi daje za pravo da komentariše, što je legitimno, ali često i zlurado i bez osnova.

Pripremate li se za emisije ili je sadržaj programa isključivo rezultat spontanosti?
- Najviše volim da kombinujem ove dve stvari. Imam kostur i teze koje bi trebalo pomenuti tokom dva sata programa, ali to su samo smernice koje razrađujem slušajući sagovornika i ubacivanjem spontanih komentara.

Da li bi vaša emisija mogla da dobije i televizijsku verziju?

- U početku mi je u studiju bilo neobično i mnogo mi je nedostajala kamera. Često sam tražila gest kojim bih kompenzovala nedostatke, a sada sve curi, naštelovala sam glas na radijsku frekvenciju i mogla bih da radim program satima. Verujem da bi mogla da postoji i radio-televizijska verzija emisije, to je trend koji je lako ostvariv.

Priželjkujete li povratak na male ekrane?
- Uživam u angažmanu na radiju, ali moram da priznam da je televizija moja prva ljubav, moj medij i da mi i te kako nedostaje. Željna sam televizije.

Koliko vam znači to što je suprugu Vuku blisko vaše zanimanje?
- Mnogo mi znači što Vuk razume ono što ja radim i što je u situaciji da mi pomogne. U njegovom studiju za produkciju i postprodukciju radili smo špicu, spot za emisiju "X Star". Tako nešto ne bih mogla da izvedem u bilo kojoj drugoj režiji. Danas su svi za hiperprodukciju i nema se mnogo sluha za drugačije, produkciono zahtevnije stvari.

Da li vam je on najveća podrška ili najstroži kritičar?

- Te dve stvari nekako idu rame uz rame. Ne bih volela da mi neko non-stop laska i bezuslovno govori "Jao, srce, ti si tako super!" i kada to nije istina. Podrška je u tome da možeš da veruješ nekome i da prihvatiš kada grešiš, da bi korigovao mane i postao bolji.

Koje su vam omiljene aktivnosti sa kćerkom Srnom?
- Sa Srnom najviše volim da provodim vreme u prirodi, baveći se sportom. Mnogo vremena provodimo zajedno, idemo na bazen, u šetnje ili vozimo bicikl, a zimi odlazimo na klizanje i skijanje.

Da li ste ovog leta priuštili sebi porodični odmor?
- Moje leto tek dolazi. Bila sam sa kćerkom i drugaricom kod kuma Filipa na Šipanu, divnom malom hrvatskom ostrvu nadomak Dubrovnika. Tamo odlazim svake godine na desetak dana. Pravi porodični odmor nam predstoji.

Inervju: Deana Đukić, Life Content

Foto: Janko Petković, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: B92 Una Senić