Kivanč Tatlitug: Zvezda istorijske serije "Prognani - Sejit i Šura"

Kivanč Tatlitug: Zvezda istorijske serije "Prognani - Sejit i Šura"

Autor: | 24/09/2014

0

Od 30. septembra na TV B92 počinje emitovanje jedne od najprestižnijih serija "Prognani - Sejit i Šura" o zabranjenoj ljubavi između poručnika Kurta Sejita, sina bogatog zemljoposednika turskog porekla Mirze Eminofa, i prelepe Šure iz porodice ruskih aristokrata.
Telenovela "Prognani" snimljena je prema bestseler romanu Nermin Bezmen, radnja vodi gledaoce u doba ruskog cara Nikolaja II, pripovedajući istinitu priču o zabranjenoj ljubavi, čeznji, strasti i patnji, koja ostavlja bez daha.

Rođen u bogatoj porodici, Kurt Sejit je odrastao pridržavajući se načela koja mu je usadio otac, ugledni zemljoposednik Mirza Eminof. Poštovanje koje je gajio prema ruskom caru moglo se meriti samo sa željom da dobije potomstvo, nakon što se oženi nekom od turskih lepotica. Sejit je bio uspešan polaznik vojne škole - porodica i prijatelji su ga voleli, dok su ga nadređeni izuzetno cenili. Nakon što je diplomirao, postao je poručnik u carevoj vojsci. Bio je ambiciozan i hrabar, a svojom lepotom i stasom mamio je uzdahe ruskih gospođica.
Šura, mlada i lepa ruska plemkinja, dolazi u Petrograd sa sestrom Valentinom da bi bila uz bolesnog oca. Na svom prvom balu upoznaje Kurta Sejita, poručnika careve garde. Istog trenutka među njima se javlja ljubav, koju ne mogu da obuzdaju.

Šurin otac posluje sa Borovskim, čiji sin Petro je zaljubljen u Šuru. Petro je bio član carske garde ali je morao da je napusti, posle čega je odlučio da pomogne ocu u poslu. Razloge njegovog odlaska iz garde zna samo Sejit, a ta epizoda iz njihovih života pokvarila je njihovo prijateljstvo. Petrova mržnja raste kada shvati da je Sejit zaljubljen u Šuru. Ipak, nastavlja da glumi prijateljstvo, dok razrađuje plan kako da ih rastavi. Ali njihova ljubav stavljena je na iskušenje nakon što je izbio rat. Sejit je tada morao da krene put Karpata i na frontu stane u odbranu cara i otadžbine. U vrtlogu rata, ljubav prema Šuri iskazivao je pišući joj pisma, na koja mu je ona odgovarala.

Nakon ozbiljne povrede na frontu, hrabri mladić bio je primoran da se vrati u Sankt Petersburg, gde se suočio sa surovošću Revolucije. S obzirom na to da su on i njegovi prijatelji bili u gardi cara Nikolaja II, našli su se na boljševičkoj crnoj listi. Sejit je bio prinuđen da beži da bi sačuvao život, ali nije želeo da ode bez Šure. Zbog toga ju je poveo sa sobom na porodično imanje, ali pošto njegova porodica nije odobravala njihovu vezu, morali su da krenu dalje.

Tako su jedne noći, uz pomoć prijatelja, uspeli da se ukrcaju na brod i zaplove ka nepoznatoj zemlji, ostavljajući za sobom pređašnji život, uspomene, porodicu i prijatelje. Crno more dovelo ih je do Istanbula, u vreme poslednjih trzaja Otomanske imperije. Oružje koje je Sejit poneo sa sobom iz rodne zemlje učinilo je da bude cenjen među tamošnjim ljudima. I dok je zajedno sa Šurom započinjao novi život, jedino što su njih dvoje imali bila je ljubav.

Glavnu ulogu u seriji "Prognani - Sejit i Šura" tumači najpoznatiji turski glumac Kivanč Tatlitug. Osim što se smatra jednim od najtalentovanijih glumaca, on važi i za velikog zavodnika zbog čega je dobio nadimak turski Bred Pit.

Izvor: B92
Foto: Promo

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin