Digital 2014: Prva regionalna konferencija posvećena trendovima u telekomunikacijama i medijima

Digital 2014: Prva regionalna konferencija posvećena trendovima u telekomunikacijama i medijima

Autor: | 23/09/2014

0

Prva regionalna konferencija posvećena trendovima u telekomunikacijama i medijima u organizaciji "Color Press Group" pod nazivom "Digital 2014" održana je u hotelu "Hyatt Regency". Više od dve stotine učesnika i gostiju prisustvovalo je celodnevnim panelima i diskusijama na temu telekomunikacionih kompanija u regionu, oglašavanja, društvenih mreža i novih medija. Na jednom mestu okupili su se lideri iz oblasti medija, marketinga, komunikacija i telekomunikacija iz čitavog regiona, a učešće u panelima uzeli su, između ostalih, Aleksandar Šapić, Željko Mitrović i Tatjana Vojtehovski. Konferenciju je otvorila predsednica parlamenta Srbije Maja Gojković, istakavši značaj komunikacije koja u Skupštini nikada ne prestaje.

- Do 2020. godine devedeset posto zanimanja zahtevaće digitalne veštine - rekla je Gojkovićeva. Zanimljivo je da je Fejsbuk danas veća kompanija od "Koka-kole", da smo jedna od zemalja sa najvećim brojem medija koji brže napreduju od zakona koji se na njih odnose, da je zavisnost od društvenih mreža dokazano ista kao zavisnost od kockanja. Za pet godina biće pedeset milijardi uređaja. Već danas ih ima više nego stanovništva na našoj planeti.
Konferenciju Digital 2014 podržali su "Orion telekom", "Telenor", "Grand Cafe", "Knjaz Miloš", "Vinarija Mačkov podrum", "Royal Caribien", "Ford", "Prva TV", "Studio B", "Radio-televizija Vojvodine", "B92" i televizija "Pink".

Piše: Deana Đukić, Life Content

Foto: Mirko Tabašević, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin