Kesten rolat

Kesten rolat

Autor: | 19/09/2014

0

Za koru:

  • 5 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 g kesten pirea
  • 50 g brašna
  • 50 g gustina
  • 1 kašika kakaoa

Za fil:

  • 250 g kesten pirea
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g margarina
  • 2 dl slatke pavlake
  • 50 g čokolade
  • 50 g mlevenih lešnika
  • 1 kašika ruma

Način pripreme:

Kora:
1. Belanca i 30 g šećera umutiti u čvrst šam.
2. Posebo umutiti žumanca sa preostalim šećerom, a zatim dodati kesten pire te sve zajedno umutiti. Dodati šam od belanaca i promešati varjačom.
3. U pripremljenu smesu dodati gustin, brašno i kakao pa polako promešati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 15 min. Toplu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.

Fil:
1. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodati kesten pire, kašiku ruma i umutiti.
2. U kesten pire dodati šlag od slatke pavlake i na kraju mlevene lešnike i rendanu čokoladu pa polako promešati.

Finalni postupak:

Ohlađenu koru premazati filom od kestena i urolovati.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin