Za koru:
- 5 jaja
- 120 g šećera
- 120 g kesten pirea
- 50 g brašna
- 50 g gustina
- 1 kašika kakaoa
Za fil:
- 250 g kesten pirea
- 100 g šećera u prahu
- 100 g margarina
- 2 dl slatke pavlake
- 50 g čokolade
- 50 g mlevenih lešnika
- 1 kašika ruma
Način pripreme:
Kora:
1. Belanca i 30 g šećera umutiti u čvrst šam.
2. Posebo umutiti žumanca sa preostalim šećerom, a zatim dodati kesten pire te sve zajedno umutiti. Dodati šam od belanaca i promešati varjačom.
3. U pripremljenu smesu dodati gustin, brašno i kakao pa polako promešati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 15 min. Toplu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodati kesten pire, kašiku ruma i umutiti.
2. U kesten pire dodati šlag od slatke pavlake i na kraju mlevene lešnike i rendanu čokoladu pa polako promešati.
Finalni postupak:
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)