Princ Hari od Velsa proslavio 30. rođendan

Princ Hari od Velsa proslavio 30. rođendan

Autor: | 15/09/2014

0


Princ Hari
, sin princa Čarlsa i princeze Dajane, 15. septembra slavi 30. rođendan kada će i zvanično naslediti svojih 10 miliona funti koje mu je ostavila njegova pokojna majka.
Od te sume, Hari će morati da na ime poreza isplati 40 odsto, odnosno, nešto manje u slučaju da odluči da deo novca uplati u dobrotvorne svrhe.
Kako prenosi list "Mirror", njegov brat, princ Vilijam, je svoj deo nasledstva od majke dobio pre dve godine.
Izvor blizak kraljevskoj porodici izjavio je za britanski tabloid da "postoji veoma malo sličnosti između običnog građanina i Harija i Vilijama, ali kada je reč o porezu, tu su potpuno ravnopravni".

- Vilijam je platio porez kada je napunio 30 godina, a tako će i Hari postupiti - naveo je on.

Princeza Dajana, koja je 1997. poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu, kada su Vilijam i Hari imali 15 i 12 godina, većinu svoje imovine ostavila je sinovima, ali je određeno da nasledstvo ne mogu preuzeti pre 30. rođendana.
Harijevi saradnici razmatraju koji je najpovoljniji način da mladi princ ispuni svoju dužnost prema državi.

Princ Hari od Velsa rođen je 15. septembra 1984. godine u Londonu i drugi je i najmlađi sin Čarlsa, princa od Velsa i njegove pokojne supruge Dajane, princeze od Velsa. Četvrti je u liniji nasledstva na britanski presto odmah posle svog oca prestolonaslednika Čarlsa, brata princa Vilijama i svog bratanca princa Džordža. Nije oženjen, a po popularnosti je treći član britanske kraljevske porodice. Princ Hari u Britanskoj vojsci ima čin kapetana.

Pogledajte neke od značajnijih fotografija koje prate odrastanje "nestašnog" momka britanske kraljevske porodice. Svakako, najsimpatičniji je Hari kao beba u naručju svoje majke i potom kako kao dečačić u društvu brata Vilijama.

Najteži dan u životu mladih prinčeva bila je pogibija njihove majke Dajane 1997. godine. Princ Hari se po ugledu na starijeg brata Vilijama i tragično preminulu majku godinama bavi humanitarnim radom.

Autor: Life Content
Foto: Sipa

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti