Sara Jovanović otkriva tajnu svoje lepote

Sara Jovanović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 13/09/2014

0

Svojom lepotom i nespornim talentom za scenu, pevačica Sara Jovanović već na početku karijere osvojila je srce publike i postala idol gotovo svih tinejdžera. Harizmatična dvadesetogodišnjakinja voli da eksperimentiše svojim izgledom, što se odlično uklapa u današnje poimanje šou-biznisa, jer osim glasovnog umeća, scena zahteva i upečatljiv vizuelni identitet. Zanosna brineta u velikoj je prednosti u odnosu na mnoge koleginice jer s podjednakom lakoćom ume da iznese glamurozne toalete kao i kežual stil, a šminkanje joj predstavlja pravo zadovoljstvo. Još u srednjoj školi poigravala se bojama senki i ruževa koje je stavljala na lice, i svoje umeće usavršila je kod profesionalnih mejkap stručnjaka, što joj sada mnogo znači jer sama može da postigne željeni izgled bez pomoći stručnjaka. Saveti koje je dobila od svoje majke o negovanju lica i tela i danas su joj vodilja i striktno ih se pridržava.

Jeste li kao tinejdžerka imali probleme sa kožom lica?

- Nikada nisam imala velike probleme, a razlog je što me je mama naučila da odmalena vodim računa o licu i da redovno idem na tretmane. Idem kod iste kozmetičarke kod koje je išla i moja majka, jer smatram da je potrebno prepustiti se samo proverenim stručnjacima.

Koji kozmetičarski tretmani vam najviše prijaju?
- Do sada nisam bila na tretmanima koji podrazumevaju korišćenje bilo kakvih aparata, već idem na klasično čišćenje lica koje se ručno radi.

Kako birate preparate za negu?
- Prilikom izbora proizvoda uglavnom se konsultujem sa kozmetičarkom i mamom, a pošto sam još mlada ne koristim mnogo preparata. Najviše mi prija pantenol emulzija koja osvežava lice. Pre nekoliko godina sam išla i kod dermatologa pošto imam izuzetno suvu kožu na pojedinim delovima tela, kao što su, recimo, laktovi. Mnogo su mi pomogle kreme koje mi je lekar tom prilikom propisao, a koje se prave u apotekama.

Koji je najkorisniji savet koji ste dobili od majke?

- Osim što redovno odlazim kod kozmetičara, naučila me je koliko je bitno da se dobro čisti lice. Nikada mi se nije desilo da odem na spavanje a da nisam temeljno očistila lice.

Nedavno ste se ošišali na kratko, da li vam je bilo teško da se odlučite na takav korak?
- Nije mi bilo teško, a neke devojke me čak nazivaju hrabrom zbog toga. Volim kratke frizure, kakve sam uglavnom imala, mada me je šira publika upoznala sa dužom kosom koju sam nosila samo u jednom periodu. Na audicijama za „Prvi glas Srbije“ imala sam kraću kosu, ali mi je tokom takmičenja porasla. Želela sam da se odmah po završetku tog šou-programa ošišam, ali je onda usledila prvo „Beovizija“, pa „Evrovizija“, a onda i šou „Tvoje lice zvuči poznato“. Posle svih tih takmičenja, odlučila sam da promenu frizure ostavim za snimanje mog prvog spota, što sam i učinila.

Volite li eksperimente i kada je reč o boji kose?
- Najviše mi se dopada prirodna boja kose, ali generalno volim promene. Sada sa kratkom kosom nemam opcija za ekperimentisanje, pa ću verovatno uskoro promeniti boju da bih osvežila frizuru.

U jedan od vaših hrabrih gestova ubraja se i javno pojavljivanje sa plavim karminom. Da li je to bila vaša ideja?

- Obožavam da se šminkam, a u četvrtoj godini srednje škole počela sam da se učim i profesionalnom nanošenju mejkapa. Imala sam različite faze i po tom pitanju, ali mi se najviše sviđa kako izgledam kada su mi oči naglašene ajlajnerom, a na usnama imam crveni karmin. Međutim, volim da isprobavam različite stvari, a najviše eksperimentišem karminima. Imam ih u svim mogućim bojama i nijansama i stalno kupujem nove. U mojoj obimnoj kolekciji osim klasičnih boja imam i one u žutoj, zelenoj ili plavoj nijansi koje povremeno koristim. Jednom prilikom poželela sam da i javno izađem sa plavim karminom, što je za publiku bila novina, ali moji prijatelji znaju za te moje „lude momente“.

Od koga ste najviše učili trikove vezane za profesionalni mejkap?
- Uglavnom sam se sama učila, a najviše su mi pomogli snimci profesionalnih šminkera sa „Jutjuba“. Kasnije, tokom „Prvog glasa Srbije“, upoznala sam šminkera Aleksadra Đikića, čiji su mi saveti bili dragoceni, a u njegovim rukama se uvek odlično osećam. Inače, iako moj posao podrazumeva da me šminka profesionalac, najviše volim da se šminkam sama.

Izuzetno ste fotogenični. Jeste li nekada želeli da se bavite modelingom?
- U jednom kratkom periodu, dok sam bila mala, čak sam nekoliko meseci bila u školi u „Udruženju manekena“. Međutim, nikada me taj posao nije mnogo privlačio kao ples i muzika. Imala sam priliku kasnije i da učestvujem u nekim revijama, što mi je prijalo, ali ne vidim sebe u tom poslu.

Otkako ste na javnoj sceni, mnogi brendovi vas angažuju kao zaštitno lice. Da li vam to imponuje?

- Velika mi je čast što je tako. Uvek mi je lepo na snimanjima reklama ili fotografisanjima, imala sam priliku da radim sa velikim profesionalcima, što je uvek odlično iskustvo.

Spadate li u žene koje znaju da prime kompliment na račun izgleda?
- Svaka žena voli da dobije komplimente te vrste, samo što su neke stidljive i možda ne znaju da odreaguju na pravi način, a neke ih primaju sa lakoćom. Ja više pripadam prvoj grupi, ali svakako da mi prijaju.

Hoćete li publiku uskoro obradovati novom pesmom?
- Počela sam snimanje novog singla, čiji je autor Aleksandra Milutinović sa kojom sam imala priliku da sarađujem. Reč je o ozbiljnom projektu, a ja sam po prirodi perfekcionista, tako da smo znatno ranije morali da krenemo sa radom, iako će pesma biti objavljena najranije u oktobru.

Planirate li da se, kao vaše inostrane koleginice, poigravate vizuelnim identitetom uvek kada snimite novu pesmu?

- Mislim da su ljudi već navikli na moje promene i eksperimentisanje, a i sama u tome uživam.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Filip Šobot, Life Content
Stilistkinja: Vanja Pantin
Šminka: Ivana Šobot
Frizura: Vladimir Simić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin