Jubilej vredan pažnje: Sanja Marinković slavi 15. rođendan "Magazina IN"

Jubilej vredan pažnje: Sanja Marinković slavi 15. rođendan "Magazina IN"

Autor: | 08/09/2014

0

Majke tinejdžera često pate od glavobolje. Pubertetske bubice, prve ljubavi i životna razočaranja su samo neki od uzroka. Voditeljka Sanja Marinković sa svojim „pubertetlijom“ nema takvih problema. On se sprema da 20. septembra proslavi 15. rođendan i time se kandiduje za jedan od najdugovečnijih tok-šoua na domaćem TV nebu. U već dobro poznatom subotnjem terminu od 18.00, gledaoce će sačekati osveženo ruho starog znanca. A kakve nas novotarije očekuju u jesenjem nastavku „Magazina in“, otkriva nam njegova kreativna „majka“.
- Emisija postoji 14 godina, a ja joj se svake jeseni radujem kao da je snimam prvi put. Za ovu sezonu spremili smo novu scenografiju i malo izmenili koncept. Pričaonica je i dalje njena suština, ali ubacićemo autorske detalje koji će je osvežiti. Cilj ostaje isti - najvažnije je zadovoljiti ukus publike. On varira iz sezone u sezonu. Sve emisije na Pinku su tržišne i zavise od gledanosti, tako da ćemo već u oktobru znati da li smo opipali puls publike - kaže za „TV novosti“ Sanja Marinković.
Tajna visokih rejtinga „Magazina in“ krije se u tome što je ostao veran izvornom konceptu, a ono što je dobro, smatra voditeljka, ne treba menjati.
- I dalje radim po oprobanom receptu, trudeći se da pogodim ukus gledalaca. Kao autor trpim kritike na račun pojedinih tema i gostiju. Ispostavilo se da su one emisije na udaru analitičara bile najgledanije. Meni zameraju zbog boje glasa, smeha i brzine govora, ali razdragana atmosfera prija publici. Umesto što nas kritikuju, trebalo bi da se pozabave time šta publika voli da gleda. Često se šalimo na Pinku da radimo da bismo popunili dva bloka između reklama. Privatna smo televizija koja sama sebe finansira, dok, recimo, kolege na RTS mogu bez pritiska da kreiraju emisiju prema svojim afinitetima - tvrdi voditeljka.
Da je teško biti originalan u emisiji, koja je po dužini trajanja san mnogih njenih kolega, svesna je i Sanja. Često je pitaju kako joj nije dosadio „Magazin in“, a ona poručuje:
- To je nešto što najbolje znam da radim. Volim televiziju, i dalje je doživljavam kao hobi. Redovno pratim strane kanale, čitam analize različitih emisija i osluškujem mišljenje publike. Novinarska radoznalost vodi me napred, a uz to volim da radim sa mladima. Bila sam i ostala najstarija u redakciji, koju čine žene do 35 godina. Pokušavala sam da u ekipu uključim muškarce, ali to se neslavno završavalo. Oni rade na televiziji samo da bi se „slikali“, a moji saradnici treba pre svega da se bave istraživačkim radom.
Uz svoju emisiju od devojčurka stasala je u ženu, promenivši poglede na svet. U dvadesetima roditeljstvo joj nije bila bliska tema, a danas je to njen način života. Zato su joj problemi sadašnjih neostvarenih devojaka predaleki.
- Rado osluškujem njihove muke i na osnovu toga formiram teme za emisiju. Nedavno mi je prišla mlada pevačica i rekla da „Magazin in“ gleda od malih nogu, te da želi da bude moj gost. Smejala sam se shvativši da ima 20 godina, baš koliko i ja na početku karijere. Odrastala je uz mene. To je pravi podsetnik kako vreme brzo leti.
Za razliku od mladih nada, kojima je gostovanje u „Magazinu in“ stvar prestiža, Sanja priznaje da joj nije svaki put polazilo za rukom da okupi željene goste. Bilo je javnih ličnosti koje nisu htele da dođu u emisiju zbog stava prema Pinku, ali i onih koji su odbijali poziv, pa se sada sami javljaju zarad promocije novog filma ili predstave. Posebnu kategoriju čine „zvezde“ koje su određivale ostale goste, kao i zvanice čiji je „posao“ postalo gostovanje po emisijama.
- Sagovornike prilagođavam temama, a ne obrnuto. Ranije smo imali probleme sa onima koji su kasnili na snimanja ili se nisu pojavljivali. Posle decenijskog iskustva, ne zovemo ljude za koje znamo da neće doći. Televizija je skupa „igračka“ i mi se za svaku emisiju spremamo mesec unapred. To mora da se poštuje - napominje ona, otkrivši da se često konsultuje sa vlasnicom Pinka Milicom Mitrović.
Pre početka sezone, kancelarija supruge Željka Mitrovića joj je nezaobilazna stanica na putu do studija. Sanja kaže da tamo odlazi po savet i ideje, a Milica tvrdi da joj je to izgovor protiv uroka.
- Kaže kako mi je postala mantra da dođem do nje da me ne bi terao maler. Uvek mi da odrešene ruke. To je velika privilegija. Obično na sredini sezone dođe do zasićenja, pa mi njeno mišljenje mnogo znači. Sloboda koju uživam na Pinku nema cenu.
Na pitanje da li planira da se penzioniše u „Magazinu in“ ili će uskoro potražiti novi izazov, simpatična voditeljka uz prepoznatljiv smeh odgovara:
- Ne znam šta će mi biti tema u oktobru, a kamoli čime ću se baviti za pet godina. Nisam od onih koji kuju planove. „Bračni sudija“ je pokucao na moja vrata u pravom trenutku, kao neka vrsta motivacije da radim nešto drugačije. Ukoliko poželim promenu, sigurna sam da će Milica i Goran Stamenković imati pravu stvar za mene. Znam sigurno da neću završiti u kvizu ili kao spiker Dnevnika.

Izvor: Novosti

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti