Ana Mitić: Suprug i ja deci ispunjavamo sve želje

Ana Mitić: Suprug i ja deci ispunjavamo sve želje

Autor: | 29/08/2014

0

Prezenterka Informativnog programa na televiziji "Prva" Ana Mitić posle porodiljskog odsustva od godinu dana vraća se na male ekrane, zbog čega je veoma uzbuđena. Pošto se pre sedam godina udala za direktora televizije "KCN" i asistenta na jednom privatnom fakultetu Vladana Mitića, a potom rodila sina Strahinju i kćerku Miu, lepa brineta posvetila se porodici. Sada smatra da je došlo pravo vreme da se ozbiljnije posveti karijeri i da ostvari sve svoje ambicije. Osim što se raduje novim izazovima na televiziji, imaće i porodičnih povoda za slavlje jer je očekuje organizacija četvrtog rođendana njenog sina, a potom i proslava godišnjice braka sa suprugom.

Posle godinu dana porodiljskog odsustva, vraćate se na posao, jeste li uzbuđeni zbog toga?

- Veoma sam uzbuđena jer nikada do sada nisam imala tako dugu pauzu na poslu. Kada sam rodila Strahinju, počela sam da radim posle samo šest meseci, a sada se moje odsustvo produžilo na godinu dana. Malo mi je neobično što ću ponovo morati svaki dan da budem odsutna od kuće, ali me sve koleginice teše i govore da ću se za samo nekoliko dana privići na stari tempo života.

Imate li tremu?
- Nisam osoba koja ima tremu, pa mi se to nije dešavalo čak ni kada sam počinjala da radim. Ali, ne znam kako će biti tog dana kada se budem vratila na posao.

Jeste li organizovali sve što se tiče čuvanja dece u periodu kada suprug i vi budete na poslu?
- Strahinja je krenuo u vrtić, a Mia je još mala i žao mi je da je upisujem u jaslice, pa će nju čuvati naša dadilja Mima, koju oboje mnogo vole.

Kakve su vaše ambicije u poslu?

- Svi mi imamo neke ciljeve i to je normalno, ali ja nisam osoba koja voli da piše petogodišnje ili desetogodišnje planove. Sada sam napravila pauzu od godinu dana i uželela sam se posla. Planiram da se vratim starom tempu, a kasnije ću videti kakve će se mogućnosti otvarati.

Da li vam je bitan poslovni uspeh?
- Uvek sam volela svoj posao, ali sam napravila pauzu jer sam želela da rodim dvoje dece, što sam i uradila. Nisam osoba kod koje porodica isključuje posao i obrnuto. Kada radim, samo sam tome posvećena, a kod kuće sam supruga i majka. Mislim da je došlo vreme da se ozbiljnije posvetim karijeri, a u kom pravcu će se sve odvijati tek ćemo videti.

Vaš suprug je veoma ambiciozan muškarac, koliko vam to imponuje?
- Jeste, Vladan je vrlo vredan i predan poslu. Ponekad mi je žao da se toliko troši, pa pokušavam da ga ubedim da uspori, a sa druge strane, sada je u godinama kada i treba najviše da radi i da se ostvari na poslovnom planu. On je prava glava porodice koja brine o svima nama.

Uskoro ćete proslaviti sedmu godišnjicu braka, spremate li se za taj dan?

- Razmišljamo o tome, ali prvo ćemo proslaviti Strahinjin rođendan, pa ćemo se onda ozbiljnije spremati za našu godišnjicu. Problem je u tome što je nama sa dvoje dece teško da se organizujemo i to obeležimo sami, ali ako babe i dede budu raspoloženi da dođu i pričuvaju mališane, možda uspemo da izađemo.

Strahujete li od sedme, po mnogima prelomne godišnjice?
- Vladan i ja smo zajedno od 1996, praktično smo više od pola života zajedno. Našu sedmu godišnjicu smo davno pregurali.

Kako ćete proslaviti četvrti rođendan vašeg sina?
- Sa organizacijom i zakazivanjem igraonice počela sam još na proleće, jer uvek želim da sve bude besprekorno. Već smo pozvali njegove drugare i naručili torte, tako da samo čekamo dan njegovom rođenja. Na sam rođendan spremamo mu iznenađenje kod kuće jer još ne zna da će mu tog dana animator obučen u kostim njegovog omiljenog crtanog junaka Nindžaga Kaja doneti tortu, a nekoliko dana kasnije biće slavlje u igraonici. Tata mu je spremio odličan poklon - konzolu za igranje igrica. Sigurna sam da će ga to mnogo obradovati.

Jeste li letos bili na porodičnom odmoru?

- Bili smo petnaest dana u grčkom letovalištu Hanioti. Ove godine Vladan je organizovao letovanje. Pošto mu se moji predlozi nisu dopadali, prepustila sam sve njemu. Rekao je da se više nikada neće buniti i da ću ubuduće ja ponovo biti zadužena za to, jer je to ženski posao. Hotel je pronašao samo dan pre nego što smo krenuli na put, pa sam u žurbi morala da se pakujem i organizujem sve što je potrebno za mališane, ali kada se ide na more, ništa nije teško. Imali smo lep hotel i deca su uživala, a kada je njima dobro, i mi smo srećni.

Da li je u vašoj kući sve podređeno deci?
- Jeste. I Vladan i ja smo roditelji koji žele da svojim mališanima ispune sve želje, što nije uvek dobro. Kada smo se vraćali iz Grčke, glavna preokupacija nam je bila da pronađemo mesto gde bismo Strahinji mogli da kupimo igračku Zombi, junaka igrice koju voli, a koja se u Beogradu ne može pronaći. Prvo smo išli u jednu ogromnu robnu kuću igračaka, u blizini Soluna. Međutim, nismo je našli, ali smo usput kupili mnogo igračaka. Tamo su nam rekli za najveću robnu kuću na Balkanu "Kosmos", koja je takođe u Grčkoj, i morali smo i tamo da odemo samo da Strahinji ispunimo želju. Kada smo pronašli željenu igračku, nije se znalo da li se više obradovao on ili Vladan, presrećan što je sinu kupio lutku koju je toliko želeo.

Ko je od vas dvoje stroži roditelj?

- Vladan je stroži, ali im kao i ja ispunjava sve želje. Ja sam ta koja često viče, ali na kraju uradim onako kako oni žele, ali supruga više slušaju. Dok smo bili zajedno na moru, uveo je red, pa je Strahinja morao da sedi za stolom dok ruča umesto što da ga ja jurim po kući da bi jeo i nije smeo da plače za svaku sitnicu. Ali, posle letovanja otišao je kod mojih roditelja u Resavicu, gde su sve lepe navike ponovo iščezle.

Koliko je vaš suprug "slab" na Miu, s obzirom da je poznato da očevi i kćerke imaju poseban odnos?
- Iako je Mia još mala i najviše vremena provodi sa mnom, njih dvoje imaju poseban odnos. Uvek kada je sa njom, Vladan se prosto topi, a i ona se raspilavi kada uveče dođe kući posle posla i želi da bude samo sa njim. To je razumljivo. I ja sa mojim ocem imam poseban odnos.

Provodi li Vladan dosta vremena sa decom?
- Od kada se Mia rodila, Vladan provodi mnogo vremena sa Strahinjom, vikendom imaju svoje rituale i tada su nerazdvojni. Naš sin je sada u fazi kada tatu voli najviše, priča kako ga je on rodio i sa njim želi da spava. Ja sam mu dobra samo kada treba da se ide u kupovinu, jer za razliku od tate, ja ne umem da kažem "ne" njegovim prohtevima.

Pokazuje li on nekada znake ljubomore prema sestri?
- On je još dete i možda bi je nekada i stisnuo, ali je toliko voli da mu je žao. Vrlo je nežan prema njoj i uvek kada ode kod babe i dede, stalno pita za nju i kaže mi da Vladan i ja ne moramo da dolazimo da ga vidimo samo da mu pošaljemo Miu.

Koliko su Strahinja i Mia slični?
- Strahinja je emotivan i lako se rasplače. I dok je bio izuzetno mali, plakao bi kada neko u crtanom filmu dobije batine, što je vrlo čudno jer u tom uzrastu mališani nemaju osećaj empatije. O tome sam razgovarala sa doktorkom, koja mi je rekla da izbegavam da mu puštam takve programe. Nekada mi je žao što je toliko emotivan, sa njim mora pažljivo da se postupa. Mia je, bar za sada, čvršća. S obzirom na to da smo i Vladan i ja vrlo emotivni, mislim da će naša devojčica imati najjači katakter u našem domu i da će ona biti ta čvrsta ruka u porodici.

Imate li Vladan i vi neke svoje rituale?
- Sada smo u fazi kada nikada nismo sami i nemamo rituale. Kada je Strahinja kod babe i dede i ostanemo sami sa Miom, možemo sebi da dozvolimo bar malo slobodnih trenutaka tokom večeri. Dugo nismo izašli zajedno, ali deca rastu, a mi još nismo toliko matori, pa će biti vremena za provod.

Oko čega najčešće sa suprugom dolazite u sukob?
- Uvek se raspravljamo oko sitnica, i bilo bi ružno da nikada nema rasprava jer bi to značilo da je jedno od nas dvoje izgubilo identitet. Poštujemo jedno drugoga, što je najvažnije, a neslaganja oko nekih ključnih stvari ne postoje.

Planirate li proširenje porodice?
- Oduvek sam želela veliku porodicu, ali mislim da ćemo se zadržati na dvoje dece.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content
Stilistkinja: Iva Radovanović

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti