Bojana Rajić: Lava ću zaštititi od loših iskustava koje sam imala sa njegovim ocem

Bojana Rajić: Lava ću zaštititi od loših iskustava koje sam imala sa njegovim ocem

Autor: | 18/08/2014

0

Nekadašnja manekenka, a sada uspešna poslovna žena Bojana Rajić još u ranoj mladosti instinktivno je naučila da sve svoje probleme rešava sama, a zahvaljujući urođenom optimizmu nijedna životna prepreka ne može da poljulja njen entuzijazam. Iako je više od godinu dana njen razvod od golmana Vladimira Stojkovića bio često glavna tema u medijima, atraktivna crnka nijednog trenutka nije poklekla u svojoj odluci da ne govori o okončanom braku, što nije učinila ni u trenutku kada je njen bivši suprug javno izneo niz uvreda na njen račun. Budući da joj nikada nije bilo svojstveno da traži sažaljenje od drugih ljudi, ova mudra dama rukovodi se izrekom da za prosipanim mlekom ne bi trebalo plakati i potpuno je posvećena vaspitanju trogodišnjeg sina Lava, kao i privatnom poslu koji uspešno vodi. Bez obzira na loše iskustvo, Bojana i dalje veruje u ljubav i bračnu zajednicu i neko vreme uživa u ljubavi sa emotivnim partnerom čiji identitet ne želi da otkrije.

U prethodnom periodu javnost se dosta bavila turbulentnim dešavanjima u vašem privatnom životu. Da li vam prija što u poslednje vreme više niste glavna tema u medijima?

- Više nemam nikakav osećaj prema tome, jer je sve trajalo jako dugo. Trudim se da ne kupujem i ne čitam novine, a pošto ne komentarišem privatni život, novinari su prestali da me zovu, pa često i ne znam da je nešto o meni objavljeno. Oguglala sam na to, prihvatila sam to kao nešto što ne mogu da promenim, pa ne želim ni da razmišljam o tome.

Iznervira li vas ponekad ono što, ipak, pročitate o vama?
- Svaki put kada pročitam nešto što nije istina, ja se iznerviram. Zato sam i prestala da kupujem i čitam novine. Ponašam se kao da je reč o nekom drugom jer sa svim što u životu ne mogu da promenim ja se pomirim.

Kako vam uspeva da nervozu ne prenosite na sina?
- Koliko god da su deca mala osete kada je roditelj nervozan. Ja sam osoba koja ne trpi tenziju u kući, pa ne dozvoljavam da moje dete raste u takvoj atmosferi. Svoja nezadovoljstva rešavam sama i ne prenosim ih ni na prijatelje, a pogotovo ne na svoje dete. Lav ni u jednom trenutku neće osetiti moju nervozu i nikada neću na njemu iskaliti svoje brige. On ima osećaj da je mama vrlo srećna i da nema nijedan problem u životu.

Kako provodite ovo leto?

- Lav i ja bili smo u Crnoj Gori, tačnije u Bokokotorskom zalivu, gde idemo svake godine i gde moji roditelji imaju kuću. Proveli smo tamo desetak dana, a za koji dan putujemo u Tursku. Tamo ćemo biti sedam dana sa mojom sestrom i njenom kćerkom. Sve će biti podređeno deci.

Voli li Lav da provodi vreme na moru?
- On je uvek voleo vodu, a sada smo nabavili kompletnu morsku opremu - mišiće, peraja, kapu, naočare, nedostaje mu samo još boca za kiseoonik, pa bi mogao i da roni. Trenutno je u fazi kada hoće da bude veliki i da ide u duboku vodu. Moram mnogo da vodim računa o njemu jer je isuviše hrabar.

Dečaci u njegovom uzrastu obično su nestašni, da li je i on takav?
- Užasno je nestašan i neposlušan. Sad smo u fazi kada nas dvoje odmeravamo snage i borimo se ko će biti istrajniji i tvrdoglaviji.

Jeste li češće popustljiva ili stroga majka?

- Mislim da nisam dovoljno stroga jer ne želim da lomim njegov karakter. Međutim, kada radi nešto što ne bi trebalo, trudim se da budem maksimalno istrajna u svojim zahtevima. Ne uspevam uvek, niko ne uspeva uvek, ali vrlo mi je bitno da u ovoj fazi budem što istrajnija iako to ume mnogo da me iscrpi. Zadivljujuće je koliko on zna da bude tvrdoglav i istrajan u svojim namerama, ali ja sam još jača.

Dešava li vam se da mu popustite?
- Popustim mu mnogo puta, ali postoje stvari u kojima nema popuštanja.

Vaš sin je trenutno u uzrastu kada se stalno menja, da li se i vi uz njega menjate?
- Promene kod Lava su uočljive, čini mi se da je tek nedavno počeo da progovara prve reči, a sada već ume da uđe u raspravu i da odgovara na svaku moju konstataciju. Dok ga gledam shvatam koliko je postao samostalan i kako vreme brzo prolazi. Što se mene tiče, sigurno je da postoje promene jer s vremenom se svi menjamo.

I dalje je aktuelan spor sa bivšim suprugom. On vas je tužio zbog promene brave u stanu, a vi njega za klevete i ograničenje starateljstva nad sinom. U kojoj su fazi ti procesi?

- I dalje ostajem pri svom stavu da na tu temu ne pričam.

Planirate li da po završetku suđenja ispričate sve što se dešavalo između vas?
- Da planiram bilo šta da pričam, odavno bih sve otkrila, ali nemam potrebu za tim. Postoje stvari koje su za kuću, one koje su za sud i koje su za ulicu. To što se među nama dešava nije za ulicu i nikada o tome neću javno da govorim.

On je nedavno izneo niz uvreda na vaš račun, koliko vas je to kao ženu pogodilo?
- Neka svako pođe od sebe i neka razmisli koliko bi ga tako nešto pogodilo i biće mu sve jasno. Međutim, ne planiram da kukam jer mi tako nešto nije svojstveno. Nemam potrebu da javno iznosim svoja osećanja, jer mislim da to nikoga ne zanima.

Sa kim delite probleme?

- Imam vrlo mali krug prijatelja, koji sam proteklih godina suzila. Neki su sami od sebe otišli, a od nekih sam odlučila da se distanciram. Moja ekipa je mala, ali odabrana.

Jeste li u prethodnom periodu shvatili ko su vam pravi prijatelji?
- Jesam, ali mislim da su prijatelji u tom smislu precenjeni. Ne spadam u osobe koje smatraju da će im biti bolje ako nekome ispričaju kroz šta prolaze, tako da mi prijatelji ne služe kao kanta za moje emotivno smeće. Oni su tu da me oraspolože, da pričamo o lepim temama i da se smejemo.

Znači li to da ste vi jaka žena koja sve svoje probleme rešava sama?
- Koliko sam jaka, relativna je stvar. Jednostavno, svesna sam toga da to što će me neko saslušati neće rešiti moj problem. Svi mi svoje probleme na kraju dana rešavamo sami. Ne mislim da sam jača ili slabija od drugih, tako reagujem na situacije u životu.

Da li ste oduvek bili samostalni ili vas je život tome naučio?
- Uvek sam bila takva. Razumem ljude koji imaju potrebu da pričaju o svojim problemima i uvek sam spremna da saslušam svoje prijatelje, ali ja to ne radim. Da sam imala potrebu da se iskukam, mogla sam to da uradim pred celom nacijom.

Vaš sin raste i za koju godinu naučiće da čita, strahujete li od njegove reakcije kada vidi pojedine tekstove u novinama?
- Ne želim da pričam o tome, naravno da će Lav naučiti i da čita i da piše, ali uopšte neću da razmišljam toliko unapred. Probleme volim da rešavam u trenutku, a ne da mozak unapred opterećujem nečim što bi trebalo da uradim za pet godina.

Hoćete li biti iskreni prema njemu kada je reč o nesuglasicama koje ste imali sa njegovim ocem?
- Shodno njegovom sazrevanju komuniciraćemo o svemu što je potrebno. Ne mogu da pričam sa njim sada kao što ćemo moći da pričamo za tri ili sedam godina. U skladu sa njegovim uzrastom, dobijaće informacije za koje smatram da treba da dobije i koje ga neće opterećivati. Nije smisao u tome da dete zna istinu već da bude zaštićeno.

Znači li to da vam je sreća vašeg sina najvažnija?
- Svakako, kao i svakom roditelju.

Odnedavno ste postali vegan, jeste li promenom ishrane želeli da označite početak novog poglavlja u životu?
- Ne delim svoj život po poglavljima. Na njega više gledam kao na kolotečinu tokom koje se dešavaju različite stvari, neke su lepe, a neke ružne. Na veganstvo sam se spontano odlučila. To je prvo trebalo da bude detoksikacija mog organizma od dve nedelje, ali mi je izuzetno prijao takav način ishrane, da više od pola godine nisam okusila ništa što je životnjskog porekla.

Kakve promene osećate?
- Osećam se živahnije, imam više elena, a kvalitet kože i kose mi je mnogo bolji. I misli su mi bistrije i lepše i vrlo je čudno da hrana koju unosiš zapravo mnogo utiče i na tvoju psihu. Ranije nisam verovala u takve stvari i nisam vodila računa o ishrani i nisam razmišljala na tu temu. Žene se obično bave ishranom kada imaju problem sa viškom kilograma, a one koje nisu sklone gojenju jedu sve što požele. Tek sada shvatam koliko hrana koju unosimo utiče na naš život na svim poljima.

Jeste li se navikli da sami pripremate svoje obroke?
- Priprema jeste komplikovanija kada si vegan, naročito u mom slučaju, jer ne volim sojino mleko. Ali kada se nauče pravila i kada se uvežbaš, to ne oduzima mnogo vremena.

Kako najviše volite da se relaksirate?
- Nedavno sam otvorila i drugu radnju, pa nije bilo baš mnogo slobodnog vremena. Ali kada nemam obaveze, volim da se sa Lavom prošetam Knez Mihailovom ulicom ili da odemo na Kalemegdan koji je blizu naše kuće. Čaša vina sa prijateljima uvek je dobro rešenje, a prija mi i da se izležavam kod kuće uz neki dobar dokumentarac.

Poznato je da uživate u novoj ljubavnoj vezi, hoćete li otkriti identitet vašeg emotivnog partnera?
- Ne pričam o svojoj emotivnoj vezi i ne želim da otkrivam identitet partnera. Sve što mogu da kaže je da je moj emotivni status isti i da je dečko isti.

Verujete li i dalje u brak?
- Svakako, nijednog trenutka nisam izgubila veru u brak ili u zajednicu. Ako ti jednom u životu nešto ne uspe, ne znači da bi trebalo da izgubiš veru. Ja se nisam razočarala ni u šta. Jednostavno nešto vam nekada uspe, a nekada ne. Sve je to život.

Jeste li posle razvoda postali oprezniji prilikom izbora muškaraca?
- Ne znam zašto bih bila opreznija. Ne mislim da sam napravila grešku, jer smatram da nijedan muškarac u mom životu nije bio greška.

Šta mora da ima muškarac da bi vas osvojio?
- Potrebno je samo da bude muškarac, da ne bude žena, jer ništa nije gore od toga. Muškarci ne vole muškobanjaste žene, pa tako ni mi ne volimo muškarce sa karakternim osobinama lepšeg pola.

Da li ste često u životu morali da budete u ulozi muškarca?
- Mislim da se to svakoj ženi dešava. Nekad moraš žustrije da odreaguješ, a nekada možeš ili moraš da se pomiriš sa situacijom. Najvažnije je znati gde ti je mesto u svim odnosima u životu. Ja sam uvek znala gde mi je mesto, ali sam takođe svoje mesto uvek zauzimala sama i nisam dozvoljavala da me drugi postavljaju na njega.

Intervju: Ivana Nikolić
Foto: Mirko Tabašević
Stilistkinja: Iva Radovanović
Šminka: Dušan Lazić za "Art Deco", www.lazamakeup.com
Zahvaljujemo se Nautical club Liman, Cara Dušana 167, Zemun tel. 011/ 307- 69- 14

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti