Milan Popović: Ogorčen novom sudskom odlukom o starateljstvu nad sinom

Milan Popović: Ogorčen novom sudskom odlukom o starateljstvu nad sinom

Autor: | 16/08/2014

0

Severina Vučković i Milan Popović nakon raskida veze nisu mogli da se dogovore o starateljstvu, pa je sud u Hrvatskoj krajem marta ove godine doneo presudu po kojoj otac može da provode oko osam dana mesečno sa naslednikom.

Pevačica je uložila žalbu na presudu, pa je u julu, kako saznaje “Blic”, sud reagovao tako što je smanjio broj dana koje Milan može da provede sa Aleksandrom.

Sudija je prvobitnu odluku da vikend traje od četvrtka do nedelje preinačio u to da je ocu dozvoljeno da bude sa detetom od petka do nedelje kada je na redu njegov vikend.

- Iznenađen sam apsurdnom odlukom Županijskog suda, koji je potpuno ignorišući realnu životnu situaciju i mišljenje stručnjaka iz centra za socijalni rad, a na štetu dobrobiti deteta, preinačio odluku suda za porodično pravo i dodatno smanjio termine za susrete i druženje Aleksandra sa svojim ocem, a sve na bazi zastarelih, neživotnih termina kao što je "vikend-odmor" i žalbe majke pune gnusnih neistina i laži. Umesto da viđam dete po četiri dana dva puta mesečno, sada sam dobio da viđam dete dva puta po tri dana mesečno. Pritom dva dana nam odlaze samo na put, s obzirom na to da ja ne živim u Zagrebu - rekao je Milan za "Blic".

Kako saznajemo, Milan neće moći da se žali na ovu odluku suda zato što je postupak završen.

Zakon kaže da može da se pokrene nova tužba ako se za to stvore uslovi.

- Preduzeću sve zakonski dostupne mere da ispravim ovakvu odluku Županijskog suda - kaže Milan.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Slične Vesti