Vladimir Mandić: Verujem u pravdu

Vladimir Mandić: Verujem u pravdu

Autor: | 03/08/2014

0

Iako je često na meti tabloida koji ga konstantno povezuju s mnogim poznatim lepoticama, rukometaš Vladimir Mandić (34) poslednjih dana tema je crne hronike zbog čega prolazi kroz pravu agoniju. Prošle godine on i njegov brat od strica Draženko Mandić oslobođeni su optužbi za saučesništvo u pokušaju ubistva bivšeg telohranitelja Vladimirovog oca Momčila Mandića, Dejana Markovića iz 2002. godine, ali je Apelacioni sud ukinuo ovu presudu. Sudski organi ponovili su suđenje Mandiću i njegovom bratu pošto veruju da nije u potpunosti rasvetljeno činjenično stanje. Prema optužnici, rukometaš Partizana kobnog dana zakazao je sastanak na Ušću sa Markovićem, koga je, dok je izlazio iz automobila, navodno napao Draženko Mandić i ranio hicem iz pištolja u predelu grudi.

- Teretili su me za apsolutne neistine. Bio sam šokiran i iznenađen, jer je prvostepena presuda obrazložena detaljno i veoma objektivno, tako da sam bio siguran kako će na drugostepenom suđenju biti potvrđena. Ovaj sudski proces traje veoma dugo, pa se nadam da će se u drugom delu sve mnogo brže završiti i da će presuda biti potvrđena. Oštećeni je nekoliko puta menjao svoje tvrdnje, sumnjičio razne osobe za napad, pa je na kraju rešio da otpuži mog rođaka i mene. I sada, dok razgovaram s vama, sve mi deluje smešno i bez ikakve veze s realnošću, ali nadam se da ću se ubrzo probuditi iz ove noćne more – ističe rukometaš koji je uveren da će se sve dobro završiti.

- Nije me strah novog suđenja jer verujem u pravdu. Potrudićemo se svim pravnim sredstvima da se sve odigra brzo, na što manje ročišta. Po struci sam pravnik i verujem u pravosuđe. Život mi se godinama truje ovom pričom, ali nadam se da više neće biti sličnih primera kada neki nesrećni ljudi prstom pokažu na one koji imaju karijeru i time im zagorčaju život. U ovom slučaju, čovek koji nas tereti za neistine spreman je na sve kako bi izvukao određenu korist za sebe. Od njega ništa više ne može da me iznenadi – kaže Vladimir, koji ipak najviše brine za svoje najmilije.

- Ovo suđenje ne pogađa samo mog brata od strica i mene, već i naše porodice koje su takođe žrtve javnog progona. Prolazim kroz pravu agoniju i jedva čekam dan kada ću se osloboditi ove muke. Pokušavaju da ukaljaju moje ime i porodicu, što im neću dozvoliti. Želim da sperem ljagu sa sebe, ja sam bivši reprezentativac, sportista i nije mi mesto na stranicama crne hronike – kaže Vladimir koji iz braka s Jelenom Višekrunom (34) ima ćerku Sašu (7).

Izvor: Story

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin