Lepa Brena: Otkriveni detalji nesreće u kojoj je ozbiljno povređena

Lepa Brena: Otkriveni detalji nesreće u kojoj je ozbiljno povređena

Autor: | 26/07/2014

0


Folk zvezda Lepa Brena (53) juče ujutru je, posle doručka na terasi u hotelu u Novom Vinodolskom, nezgodno pala i tom prilikom polomila obe ruke, a zatim je hitno hospitalizovana. Iako se sada dobro oseća, Brena će morati na operaciju ruku, a njen oporavak bi, prema rečima doktora, mogao da traje između tri i šest meseci.
Pevačica se teško povredila kada se na terasi hotela u Novom Vinodolskom saplela o stub suncobrana i pala na beton.
- Brena i Boba su već nekoliko dana u Hrvatskoj na letovanju sa svojim sinovima. Nezgoda se dogodila juče ujutru u hotelu u Novom Vinodolskom kada je pevačica krenula na doručak u japankama. U jednom trenutku se okliznula i zapela za stalak od suncobrana, zbog čega je izgubila ravnotežu i pala. Pritom se dočekala dlanovima na betonskoj podlozi, pri čemu je zadobila prelom desnog zgloba i naprsnuće levog lakta. Uz pevačicu je bio i suprug Boba te ju je odvezao u kliniku u Lovranu, gde joj je utvrđena teška povreda ruku. Ona je u bolnici i ima jake bolove, ali sve je mnogo lakše uz porodicu koja sve vreme provodi sa njom u sobi. Natečena je u licu i ima podlive - izjavio je za “Alo!” izvor blizak pevačici.
U toku jučerašnjeg dana novinari su uspeli da stupe u kontakt sa njenim suprugom Bobom Živojinovićem, koji je sve vreme bio uz suprugu u bolnici.
- Hvala što brinete, Brena se sada dobro oseća. Sve je prošlo u najboljem redu, ispred bolnice se nalazi dosta novinara koji čekaju da ona izađe. Nije bilo nikakve saobraćajne nesreće kao što se pisalo, pala je posle doručka i polomila ruke. Odmah smo je prevezli u Lovran, gde su joj ustanovili povrede i stavili obe ruke u gips. Svi smo uz nju i pomažemo joj da se što pre oporavi. Naravno da će otkazati koncerte, to je u ovoj situaciji neizbežno - izjavio je za „Alo!“ Živojinović, dok je iz produkcijske kuće „Grand“ stiglo saopštenje o trenutnom stanju pevačice.
- Posle nezgode i pada koji joj se dogodio u Novom Vinodolskom, gde se Lepa Brena nalazila na odmoru sa suprugom Bobom Živojinovićem, a pre koncerte u Makarskoj i Bihaću, folk zvezda biće zadržana na lečenju u Ortopedskoj klinici Lovran, nadomak Opatije. Brzom intervencijom hrvatskih lekara i predusretljivošću kompletnog medicinskog osoblja, ustanovljeno je da je folk diva polomila desnu, ali i lakat leve ruke, zbog čega će biti podvrgnuta hirurškoj intervenciji. Međutim, kako je najpoznatija balkanska muzička zvezda ranije imala zdravstevnih problema sa trombom, tim lekara je odlučio da sačeka jutro, kako bi se INR spustio u meri koja će zadovoljiti hiruršku intervenciju i tada će preduzeti operativne mere. Stanje Lepe Brene je stabilno, ona se oseća dobro, uz nju su osim supruga Bobe i sinovi Stefan i Viktor, kao i kompletno medicinsko osoblje pomenute klinike - stoji, između ostalog u saopštenju, dok nam je hirurg i direktor KCS Miljko Ristić objasnio da pevačicu u najboljem slučaju očekuje od tri do šest meseci oporavka.
- Operacija se pomera jer osobe koje imaju tromb koriste antikoagulantnu terapiju i u tom slučaju tokom operacije može da dođe do pojačanog krvarenja, pa je odlaganje operacije medicinski opravdano dok se ne snizi INR. Kad je reč o povredi, ukoliko se ne radi o komplikovanoj povredi koja podrazumeva i povredu nerava tetiva i krvnih sudova, potpuni oporavak koji podrazumeva i rehabilitaciju mogao bi da se očekuje tek za tri do šest meseci - kaže Miljko Ristić.
Uz pevačicu sve vreme bili su njeni sinovi Viktor i Stefan, a najmlađi Živojinović je svoje prijatelje na društvenoj mreži Fejsbuk obavestio da se njegovama mama oseća dobro i postavio fotografiju iz bolnice.
- Pozdav svima. Sve je okej - napisao je Viktor.

izvor: Alo!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin