Akne na licu ukazuju na probleme

Akne na licu ukazuju na probleme

Autor: | 21/07/2014

0

Specijalisti tradicionalne kineske medicine iz Šangaja tvrde da pojava akni na određenim područjima lica „signalizira” da sa pojedinim organima nešto nije u redu.

Mesta na kojima nam izlaze bubuljice ukazuju na neizbalansiranu energiju u određenim organima - tvrdi dr Li Bin, specijalista tradicionalne kineske medicine na Dermatološkom odeljenju bolnice u Šangaju.

Po ovoj analogiji, ukoliko vam se akne pojavljuju na čelu i između obrva, verovatno imate problem sa srcem ili tankim crevima. Zato je važno da jedete toplu hranu koja se brzo vari, spavate dovoljno i izbegavate intenzivne fizičke vežbe.

Ako vam neželjene crvene tačke izlaze pri kraju obrva, na predelu slepoočnica, to znači da nešto nije u redu sa vašom žučnom kesom. Stoga se potrudite da manje jedete masnu hranu i izbegavajte hladne namirnice, kao što su krastavci.

Na probleme sa stomakom i sistemom za varenje ukazuju bubuljice na nosu. Zato dr Bin preporučuje da unosite umereno toplu hranu i namirnice poput boranije.

Da vam je ugrožen kičmeni stub reći će vam akne na korenu nosa, pa izbegavajte da sedite dugo i istegnite se s vremena na vreme. Bubuljice na bočnim stranama nosa, kao i između nosa i gornje usne, ukazuju na probleme sa reproduktivnim sistemom, što znači da bi trebalo da regulišite menstrualni ciklus i redovno posećujete ginekologa.

Crvenilo na desnom obrazu upozorava na tegobe sa plućima i debelim crevom. Ako patite od toga, važno je da konzumirate više namirnica koje “hrane” pluća, poput krušaka i belih gljiva, a da izbegavate plodove mora, tropsko voće i alkohol. Levi obraz, pak, ukazuje na lošu funkciju jetre, pa se potrudite da spavate više i da unosite što više voća i povrća. Ukoliko vam je brada problematično mesto, odreknite se prezačinjene, masne i pržene hrane, jer akne na ovom mestu potvrđuju da imate problema sa bubrezima.

Izvor: novosti.rs

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin