Vanja Udovičić: U društvu sa jordanskom princezom

Vanja Udovičić: U društvu sa jordanskom princezom

Autor: | 17/07/2014

0


Prvi balkanski šampionat u dresurnom jahanju koji je održan u Novom Sadu bio je odličan povod da našu zemlju prvi put poseti Haja bin-al Husein, kćerka pokojnog princa Jordana Huseina i četvrta supruga vladara Dubaija, šeika Mohameda bin Rašid al Maktuma. Ona je kao predsednica Međunarodne konjičke federacije prisustvovala završnici šampionata, a organizatori su se potrudili da joj boravak učine što ugodnijim. Princezu je prvo u Svečanoj sali Gradske kuće primio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a prijemu su prisustvovali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik „Olimpijskog komiteta Srbije“ Vlade Divac, kao i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Džuma Rašid al Daheri. Posle toga priređen je svečani ručak na Petrovaradinskoj tvrđavi za uglednu gošću, da bi potom na Sajmu prisustvovala finalu šampionata. Ona je pohvalila organizaciju takmičenja i naglasila da je geografski položaj Srbije idealan za razvoj ovog specifičnog sporta.
Balkanski šampionat u dresurnom jahanju predstavio je oko četrdeset takmičara iz Bugarske, Rumunije, Grčke, Hrvatske i Srbije, a mesto održavanja je arena na Manježu „Novosadskog sajma“. Za potrebe ovog takmičenja uređena su dva dresurna terena za zagrevanje, postavljena je peskovita podloga, a sređene su i tribine.
Inače, kada boravi u Srbiji, princeza odseda u hotelu "Hajat" u Beogradu. Iz Jordana je doletela privatnim porodičnim avionom, a dovelaje i svog konja. Ona se školovala u Velikoj Britaniji, gde je na “Oksfordu” diplomirala filozofiju, politiku i ekonomiju. Od 2004. godine u braku je sa šeikom sa kojim ima dvoje dece.
Pre nego što je 2006. postavljena na čelo Međunarodne konjičke federacije, 2002. učestvovala je na „Svetskom prvenstvu u dresurnom jahanju“ u Španiji. Na „Olimpijskim igrama“ 2000. godine u Sidneju bila je reprezentativka u jahanju i nosila je zastavu svoje zemlje. Ona je takođe osvajač bronzane medalje u pojedinačnom dresurnom jahanju koje je 1992. održano u Siriji.

Autor: Life Content
Foto: Bojan Bokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti