Za piškote:
- 4 jajeta
- 50 g brašna
- 50 g gustina
- 100 g šećera
- 3 dl mleka
- 1 kašika ruma
- 2 kašike kakaoa
Za fil:
- 5 kašika šećera
- 2 banane
- 2 pudinga od vanile
- 6 dl mleka
- 2 dl slatke pavlake
Za preliv:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 50 g putera
Ostali sastojci:
- 1 dl ruma
- 100 g suvog grožđa
- 100 g mlevenih lešnika
- 4 l slatke pavlake
- 2 banane
Priprema:
Piškota:
1. Belanca umutiti sa 25 g šećera u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom pa dodati šam od belanaca i promešati.
3. U pripremljenu smesu dodati brašno i gustin te polako promešati varjačom. U polovinu dobijene smese dodati 2 kašike kakaoa.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega obe smese za koru (žutu i braon) tako da se međusobno stapaju. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni. Ohlađenu koru poprskati mešavinom mleka i ruma.
Fil:
1. U odgovarajuću šerpu sipati 5 dl mleka i ostaviti da proključa.
Finalni postupak:
1. Natopljenu piškotu iseći na kocke.
2. U odgovarajuće čaše rasporediti po malo mešanih kocki piškota i posuti ih polovinom mlevenih lešnika.
3. Suvo grožđe natopiti rumom i ocediti, pa polovinu posuti preko lešnika.
4. Čokoladu otopiti sa puterom te polovinu preliti preko lešnika i grožđa a zatim naneti fil. Postupak filovanja ponoviti još jednom.
5. Odozgo naneti šlag od slatke pavlake i dekorisati otopljenom čokoladom i bananama.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)