Dodela nagrada Emi: Najviše nominacija za "Igru prestola"

Dodela nagrada Emi: Najviše nominacija za "Igru prestola"

Autor: | 10/07/2014

0

Najveći broj nominacija za nagradu Emi osvojila je serija “Igra prestola” (Game of Thrones ), najjači adut kablovske mreže HBO. Četvrta sezona ove serije, emitovana proteklog proleća, oborila je rekorde gledanosti i zaradila čak 19 nominacija za Emi nagrade. Svega nominaciju manje ima debitansta serija “Fargo”, zasnovana na kultnom filmu braće Koen iz 1996. godine.

Velike šanse da se okite priznanjima imaju i serije “Američka horor priča” (American Horror Story, 17 nominacija) i “Čista hemija” (Breaking Bad, 16 nominacija).

HBO je ukupno osvojio 99 nominacija, i sa pravom očekuje najveći broj nagrada, od kojih velike šanse ima hvaljena serija “Pravi detektiv” (True Detective) sa 12 nominacija.

Međutim, odlične šanse ima i internet servis Netfliks, koji je ove godine više nego udvostručio broj nominacija u odnosu na prošlu godinu. Njihova najjača karta veoma simbolično je serija “Kuća od karata” (House of Cards). Izvanredna politička drama o prepredenom Frenku Andervudu ima 13 nominacija, a nominaciju manje ima sve popularnija zatvorska serija “Narandžasta je nova crna” (Orange Is the New Black).

Nominacija ove serije u kategoriji komedija, iako je mnogi ocenjuju kao žestokom dramom sa izraženim komičnim elementima, iznenadila je mnoge. Veruje se da je Netflix mudro povukao taj potez ne bi li obezbedio sebi što više priznanja i izbegao situaciju u kojoj bi se njihove najvažnije serije takmičile jedna protiv druge.

- Mi se ne trudimo da pravimo neverovatno posebne serije sa neobičnim junacima koje nikada ranije niste videli. Istorija naše kompanije duboko je povezana sa istorijom DVD-a. Zbog toga veoma volimo projekte koji podsećaju na dobre filmove, i naši pretplatnici to cene - kazala je predstavnica Netfliksa Sindi Holand.

Met Leblank se nakon dugog glumačkog tumaranja po završetku “Prijatelja” uspešno vratio na male ekrane ulogom u seriji “Epizode” (Episodes), koja mu je donela drugu (u celoj karijeri petu) nominaciju u kategoriji za najboljeg glumca u komediji.

- Vau, malo je rano, još uvek je mračno napolju - našalio se glumac kog je vest o nominaciji zatekla u “nezgodnoj” vremenskoj zoni. Ali hvala Akademiji! Iskreno sam počastvovan što predstavljam projekat na koji sam veoma ponosan. I podjednako sam oduševljen što su naši tvorci Džefri Klarik i Dejvid Krejn takođe zaradili svoje nominacije.

Nominaciju za sporednu žensku ulogu u komediji dobila je i Majim Bialik koja igra pametnicu Ejmi u seriji “Štreberi” (Big Bang Theory).

- Velika je čast ne samo što sam nominovana po treći put, već i zato što sam u društvu tako neverovatnih talenata i glumica koje kritika obožava - kazala je ona.

Dodela Emi nagrada, 66. po redu, održaće se 25. avgusta u Nokia teatru u Los Anđelesu.

Izvor: B92

Foto: JLP

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: