Žarko Laušević: Otkriven pravi razlog povratka u Srbiju

Žarko Laušević: Otkriven pravi razlog povratka u Srbiju

Autor: | 30/06/2014

0


Povratak u Srbiju glumca Žarka Lauševića (54) iz Sjedinjenih Američkih Država ponovo je pre mesec dana probudio duhove na našem podneblju. Ovaj umetnik koji je osuđen za dvostruko ubistvo počinjeno 1993. godine u Podgorici, prvo je posetio Crnu Goru, gde je u strahu od krvne osvete boravio tajno, a potom je došao i na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

- Dobro sam – bilo je sve što je tada prokomentarisao ne želeći da ulazi u dublju priču sa novinarima.

Ipak, razlog njegovog dolaska ostao je misterija. Potom je viđen u prestoničkom naselju Dušanovac dok je sa nepoznatom ženom izlazio iz autobusa na liniji 31. Pominjalo se i da je došao zbog učešća u novom poslovnom projektu, odnosno da se vratio zbog snimanja filma, mada ova teorija nije potkrepljena nijednom preciznom tvrdnjom.

Ali pravi razlog Žarkovog dolaska jeste porodična proslava planirana za avgust u Crnoj Gori. Reč je, naime, o venčanju njegove ćerke Asje, koja se udaje za svog verenika Nikolu. U medijima već se pominjalo da je ona izgovorila sudbonosno da, ali sigurno je da će zvanično venčanje uslediti tokom leta. Informacije o ovom događaju čuvaju se u strogoj tajnosti budući da Žarko ponovo planira da doputuje u Crnu Goru kako bi prisustvovao svadbi. On, inače, iz prvog braka sa suprugom Majom, osim ćerke Asje ima i sina Dušana. Od Maje se razveo 1994. godine. Drugu suprugu Anitu, s kojom ima ćerku Janu, upoznao je krajem osamdesetih, još za vreme prvog braka i to na snimanju filma "Boj na Kosovu". Odmah se zaljubio u nju, ali je rešio da sačuva brak, a i Anita se potom udala i rodila ćerku. Dok je ležao u zatvoru zbog dvostrukog ubistva, prva supruga Maja poručila mu je da ga neće napustiti i kako će ga čekati do slobode, ali je nakon toga u njegov život definitivno ušla Anita koja se u međuvremenu i razvela i ostala u drugom stanju sa glumcem još dok je on bio u zatvoru.

Tragedija velikog glumca dogodila se 31. jula 1993. godine, kada je njega i njegovog starijeg brata Branimira napala grupa nasilnika u kvartu preko Morače, tačnije u poznatom podgoričkom kafiću Epl. Iako do tada poznat kao staložen čovek, Žarko je te kobne julske noći ispalio trinaest hitaca, od čega je osam usmrtilo Dragora Pejovića (20) i njegovog komšiju Radovana Vučinića (21). Ujedno je i ranio Podgoričanina Andriju Kažića, koji je pre pet godina za jedan dnevni list izjavio da mu je oprostio i više ne razmišlja o Žarkovom životu u Americi. U nužnoj samoodbrani ili ne, javnosti je i dan-danas to ostalo nejasno, a i sudovi su menjali mišljenje na temu ovog kobnog zločina koji je zavio u crno dve porodice i zauvek bacio senku na život nekada veoma cenjenog umetnika.

Izvor: Story

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti