Haja bin al Husein: Jordanska princeza danas boravila u Novom Sadu

Haja bin al Husein: Jordanska princeza danas boravila u Novom Sadu

Autor: | 29/06/2014

0


Haja bin al Husein, kćerka pokojnog princa Jordana Huseina i četvrta supruga vladara Dubaija, šeika Mohameda bin Rašid Al Maktuma, boravila je danas u Novom Sadu.
Ona je kao predsednica Međunarodne konjičke federacije prisustvovala završnici prvog balkanskog šampionata u dresurnom jahanju.

Princezu Haju je najpre u Svečanoj sali Gradske kuće primio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a prijemu su prisustvovali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac. Prijemu je prisustvovao i ambasador Ujedinjenih arapskih Emirata u Srbiji Džuma Rašid al Daheri.

Nakon prijema kod gradonačelnika, priređen je svečani ručak na Petrovaradinskoj tvrđavi za uglednu gošću, da bi potom na Sajmu prisustvovala finalu šampionata.

Princeza Haja bin al Husein pohvalila je organizaciju prvog balkanskog šampionata u dresuri konja i izdvojila geografski položaj Srbije kao idealan potencijal za razvoj ovog specifičnog sporta.

Balkanski šampionat u dresurnom jahanju predstavio je oko 40 takmičara iz Bugarske, Rumunije, Grčke, Hrvatske i Srbije, a mesto održavanja je arena na Manježu Novosadskog sajma. Za potrebe ovog šampionata, uređena su dva dresurna terena za zagrevanje, postavljena je peskovita podloga, a sređene su i tribine.

Inače, tokom boravka u Srbiji, princeza odseda u hotelu "Hajat" u Beogradu. Iz Jordana je doletela porodičnim privatnim avionom, a sa sobom je dovela i svog konja.

Školovala u velikoj Britaniji, diplomirala je na Oksfordu filozofiju, politiku i ekonomiju. Od 2004. godine u braku je sa šeikom i imaju dvoje dece.

Pre nego što je 2006. godine postavljena na čelo FEI, 2002. godine učestvovala na Svetskom prvenstvu u dresurnom jahanju u Španiji. Na Olimpijadi 2000. godine u Sidneju bila je reprezentativka u jahanju, noseći na predstavljanju zastavu svoje zemlje. Ona je takođe osvajač bronzane medalje u pojedinačnom dresurnom jahanju koje je 1992. održano u Siriji.

Princeza Haya 6 M

Princeza Haya 12 M

Princeza Haya 17 M

Princeza Haya 27 M

Princeza Haya 31 M

Princeza Haya 34 M

Princeza Haya 37 M

Vlade Divac M

Autor: Life Content
Foto: Bojan Bokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin