Tri laka recepta za vitku liniju

Tri laka recepta za vitku liniju

Autor: | 26/06/2014

0

Da bi se podstaklo eliminisanje štetnih materija iz organizma, poželjno je da se u vodu dodaju kriške krastavca, agruma ili borovnice jer ove namirnice ubrzavaju metabolizam

Voda nije samo obično piće kojim gasimo žeđ, ona je ujedno najbolji čistač tela i čuvar vitke linije. Dve čaše vode pre obroka ubrzavaju topljenje kilograma, bez dodatnih promena u načinu ishrane, tvrde nemački stručnjaci.

Veća količina popijene vode u toku dana, smanjuje osećaj gladi a samim tim i unos kalorija. U isto vreme, povećava se potrošnja energije u organizmu i ubrzava topljenje masnih naslaga, tvrde naučnici sa univerzitetskog medicinskog centra “Karite” u Berlinu.

Da bi se podstaklo eliminisanje štetnih materija iz organizma, poželjno je da se u vodu dodaju kriške krastavca, agruma ili borovnice jer ove namirnice ubrzavaju metabolizam.

Kako da napravite prirodan diuretik?

1. U bokal vode ubacite pet do šest kriški isečenog krastavca i ostavite da odstoji barem dva sata. Posle toga možete lagano da pijuckate ovaj ukusni napitak bogat kalijumom i vitaminima A i C. Već posle nekoliko dana primetićete i prve rezultate.

2. U svaku čašu vode koju pijete tokom dana, dodajte nekoliko tankih kriški limuna ili pomorandže, sačekajte nekoliko minuta pa je popijte. Vitamin C ubrzava sagorevanje masti zbog čega ćete brže da izgubite suvišne kilograme i obnovite energiju.

3. U litar vode ubacite šaku iseckanih jagoda i borovnica i dodajte pola kašičice bibera. Ovaj slatko-ljut napitak pospešiće brže topljenje masnih naslaga, jer kapsaicin iz bibera ubrzava metabolizam i istovremeno stvara osećaj sitosti.

Izvor: novosti.rs

Foto: freedigitalphotos.net

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin