Branka Nevistić i Branislav Grujić: Svi detalji crkvenog venčanja u Veneciji

Branka Nevistić i Branislav Grujić: Svi detalji crkvenog venčanja u Veneciji

Autor: | 23/06/2014

0

Samo nekoliko dana posle svečane ceremonije građanskog venčanja, upriličene u vinogradima Slankamena, poznata novinarka i televizijska voditeljka Branka Nevistić i njen izabranik Branislav Grujić, ugledni preduzetnik, u pravoslavnoj crkvi „San Giorgio dei Greci“ u Veneciji, svoju ljubav ozvaničili su i pred Bogom.
Zaljubljeni mladenci u crkvu su krenuli barkom iz romantičnog hotela „Ćiprijani“, u kome su sa najbližom rodbinom i bliskim prijateljima proveli dva dana. Mlada je blistala u prekrasnoj venčanici Oskara de la Rente, kosa joj je bila skupljena u neobaveznu punđu, a naročiti šarm celokupnom stajlingu dao je ukras od čipke koji krasio njenu frizuru. Njen suprug odisao je elegancijom u klasičnom crnom smokingu sa belom košuljom koju je krasila crna mašna.
Šezdeset zvanica, među kojima su se našle mnoge poznate ličnosti s nestrpljenjem su iščekivali mladu i mladoženju ispred crkve. Barke su zastajale u venecijanskom kanalu kako bi zvanice izašle ispred ulaza u grčku crkvu staru šest vekova, u kojoj je upriličena svečana ceremonija zavetovanja na ljubav pred Bogom.

Posle izlaska iz barke, mladence je dočekao aplauz oduševljenja, a Branka se uz osmeh prisutnima obratila simpatičnom opaskom:
- Zar vi ne bi trebalo da ste u crkvi?
Vidno raspoloženi, držeći se za ruke, supružnici su ušli u crkvu, a lepa nevesta je nosila elegantni bidermajer u kome su se preplitale belo-roze nijanse mirisnog cveća. Poznata voditeljka i uspešni preduzetnik ostvarili su zajedničku želju da svoju vezu ozvaniče i u pravoslavnoj crkvi, a sve vreme svečanosti nevesti nije silazio osmeh sa lica.
- Kako stvari stoje, očigledno je da smo Branislav i ja bili suđeni jedno drugom - na početku razgovora za „Hello!“ govori poznata televizijska ličnost, koja se potrudila da nijedan detalj organizacije ne prođe bez njenog nadzora, vodeći računa da sve bude u skladu sa najsvečanijim događajem u njihovom zajedničkom životu.

- Predano i pažljivo vodila sam računa o svakom detalju organizacije našeg venčanja. Uz sugestije, sve naše želje u delo su sproveli profesionalci, u čemu mi je najviše pomogla moja prijateljica, gospođa Kocić - kaže gospođa Grujić, koja je, u skladu sa tradicijom, odlučila da uzme suprugovo prezime.

- Potrudili smo se da naše venčanje bude u skladu sa srpskom tradicijom i običajima i mislim da smo u tome uspeli. Tradicija nalaže da se uzme muževljevo prezime, mada se ja još privikavam na to da Branislava oslovljavam kao svog supruga - priznaje Branka, otkrivajući o čemu je razmišljala dok je koračala ka oltaru, ruku podruku sa životnim izabranikom.
- Molila sam Boga da mi Branislav ne stane nogom na haljinu - iskreno, osmehujući se, govori lepa voditeljka.

Pošto su se i pred crkvenim oltarom zavetovali na večnu ljubav, po izlasku iz crkve mladence su dočekali nežni zvuci violine i harmonike, u melodiji „Parla piu piano“, koja je raznežila prisutne i ispratila ih na putu ka luksuznom hotelu „Ćiprijani“. U čarobnom vrtu prestižnog hotela zvanice su uživale u osvežavajućim koktelima, a potom i u gala večeri na kojoj su se našle najraznovrsnije slane i slatke delicije brojnih svetskih kuhinja.
Predivan dan nastavljen je do kasno u noć, a u svečanosti su uživali gosti mladenaca koji su stigli iz celog sveta. Za glamurozno slavlje upriličeno u romantičnom ambijentu luksuznog odmarališta specijalno uređenog za ovu priliku, Branka je odabrala elegantnu kreaciju čuvene kreatorke Dženi Pakam. Voditeljki je savršeno pristajala dugačka belo-siva haljinu sa svetlucavim detaljima, koju je upotpunila diskretnim kristalima u kosi. Na svadbenom veselju usred Venecije odjekivale su srpske pesme, a za muzički ugođaj pobrinuo se fantastični bend Aleksandra Sofronijevića. Atmosferu je do usijanja doveo pevač Željko Joksimović koji je sa suprugom Jovanom bio među zvanicama, kao Brankini dugogodišnji prijatelji.
Posle godinu i po dana zajedničkog života sa čovekom koji je osvojio njeno srce, Branka je doživela venčanje iz bajke, mada nikada nije maštala o tome.

- Da budem iskrena, u mladosti nisam maštala o venčanju. Nisam htela da se udam. Bila sam uverena da je to konačna odluka, ali Branislav me je naterao da počnem da maštam i da promenim svoje uverenje - priznaje voditeljka koja je sa Branislavom doživela ljubav na prvi pogled. Od početka njihove ljubavne priče par se držao podalje od očiju javnosti, bez suvišnog eksponiranja. Zajednički život par je započeo 2013. godine. Nedavnim intimnim građanskim, a potom i glamuroznim crkvenim venčanjem potvrdili su svoje jake emocije. Iako bi odlazak na medeni mesec upotpunio njihov doživljaj, poslovne i porodične obaveze vratile su ih u Beograd.

- Nismo olako ušli u brak. Verujem u naš ljubavni i partnerski odnos. Venčanje nije ništa značajno promenilo, dugo smo živeli zajedno tako da je svakodnevnica i dalje ista. Teško ćemo uspeti sami da „pobegnemo“ negde, čini mi se da će naš medeni mesec biti „na rate“ - govori Branka, koja sa suprugom pomaže ugroženom stanovništvu posle poplava koje su zadesile našu zemlju.

- Dokle god budemo mogli, pomagaćemo one koji imaju manje od nas. Neka kosmička pravda nas obavezuje da ono što primamo i dajemo bude u skladu.
Majka trinaestogodišnjeg Luke, koji je sa Branislavljevim sinom Petrom nosio njen veo na venčanju u Slankamenu, ponosna je na odnos njihove dece.

- Oni su se dobro zabavili i odlično se proveli na venčanju. Odluka da nose moj veo bila je spontana i došla je u poslednjem trenutku jer mi je tako bilo lakše. Ispostavilo se i lepše - kaže Branka, koja sa suprugom razmišlja o proširenju porodice.
- I Luka i Petar imaju braću koju vole. Možda bi bilo lepo da imaju sestru.
Uloga domaćice u porodičnom domu Grujić za nju je pravi blagoslov. Pripremanje poslastica i đakonija za najmilije predstavljaju joj pravo uživanje, pa život sa trojicom muškaraca lepoj voditeljki donosi samo slatke brige.
- Uzajamno vodimo računa jedni o drugima, a moji muškarci znaju i te kako da me razmaze - priznaje Branka, po mnogima najlepše medijsko lice u Srbiji.
Televizijska publika godinama priželjkuje da je vidi na malim ekranima, a na kraju razgovora za „Hello!“ Branka tim povodom kratko poručuje:
- Videćemo se, sigurna sam.


Intervju: Deana Đukić, Life Content
Foto: Tijana Vuković, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još