Aleksandar i Katarina Karađorđević: Nesebična pomoć žrtvama poplava

Aleksandar i Katarina Karađorđević: Nesebična pomoć žrtvama poplava

Autor: | 06/06/2014

0

Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević i princeza Katarina u saradnji sa Štabom za vanredne situacije, a u okviru akcije kontinuirane pomoći najugroženijima, poslao je kamion hrane, vode, sokova, sredstava za higijenu i dezinfekciju ugroženim građanima u Obrenovcu. Kraljevski par stalno pomaže Srbiji i njenim građanima koji su ugroženi velikom elementarnom nepogodom koja nas je zadesila. Prinčevski par Karađorđević posetio je mnoge unesrećene ljude u kolektivnim centrima, a pomoć u vrednosti od tri i po miliona dinara poslali su građanima Obrenovca, Topole, Natalinaca, Blaznave, Šapca, Krupnja, kao i građanima koji su u kolektivnom smeštaju na Karaburmi, u Krnjači i Surčinu.
Osim toga, oni su uputili apel svim ljudima dobre volje da podrže napore humanitarne organizacije "Lajflajn", koja je pod pokroviteljstvom princeze Katarine, sa centrima u Londonu, Čikagu, Njujorku, Torontu i Atini, da bi što brže i efikasnije pomogli sunarodnicima koji su u nevolji. Prestolonaslednik je dao niz intervjua za najuticajnije svetske medije kao što su "Bi-Bi-Si", radio "Frans internešenel" i "Al Džazira", u kojima je objasnio ozbiljnost situacije u kojoj se naša zemlja nalazi.
Bračni par Karađorđević imao je priliku da porazgovara sa žrtvama poplava iz Obrenovca, smeštenim u "Komabnk areni", pripremili su sendviče i distribuirali ih volonterima koji su punili džakove sa peskom na Makišu, a značajnu pomoć uputili su i Republici Srpskoj. I u narednom periodu nastaviće sa humanitarnim aktivnostima i potrudiće se da preko svojih uticajnih prijatelja što više animiraju domaću i svetsku javnost da pomognu žrtvama poplave.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti