Stana Katić: Nedavno posetila Srbiju

Stana Katić: Nedavno posetila Srbiju

Autor: | 25/05/2014

0

Holivudska glumica srpskog porekla Stana Katić (35) prekjuče je posetila tetku u Inđiji, saznaje “Blic”. Ona nije želela da njen boravak u Srbiji bude pod lupom javnosti, pa je u tajnosti boravila u ovom gradu, a juče je otputovala u Hrvatsku, gde takođe ima rođake.

- Stana se veoma radovala poseti rodbini u Inđiji, za koju je veoma vezana. Iako od rođenja živi u Kanadi, tečno govori srpski, pa je insistirala da tokom boravka u Srbiji govori na našem jeziku. Posle ručka sa njima, otputovala je u Hrvatsku - kaže naš izvor.

Inače, bivši ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić je još pre dva meseca najavio na Tviteru Stanin dolazak u Srbiju. On je objavio zajedničku fotografiju ispod koje je napisao:

- Zaista se radujemo što će naša prijateljica Stana Katić posetiti Srbiju u aprilu. Korene ne treba zaboraviti nikada. Poštovanje.

Stana je rođena u Kanadi u porodici Petra i Rade Katić, Srba iz Hrvatske koji su emigrirali iz tadašnje Jugoslavije. Ima četiri brata i jednu sestru. Sa porodicom se preselila u Ameriku, a 1996. upisala je glumu u čuvenoj Gudmanovoj školi u Čikagu. Brzo je osvojila Holivud. Glumila je u seriji “24”, filmu “Zrno utehe” o Bondu, a najveću slavu stekla je zahvaljujući hit seriji “Kasl”, u kojoj igra glavnu ulogu, detektivku Kejt Beket.

Stana je oduvek isticala da se ponosi srpskim poreklom.

- Moji roditelji morali su da budu jaki. Kao doseljenici trebalo je da prevaziđu jezičku barijeru i krenu ispočetka bez ikakve finansijske sigurnosti. Odgajili su i školovali mene, moju sestru i našu braću. Tečno govorim srpski, engleski, francuski i italijanski... Putovali smo i upoznavali se sa svetom. Roditelji su me učili da poštujem svet - izjavila je Stana.

Izvor: Blic

Foto: Fame

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: Stana Katić