Željko Joksimović: Majka popularnog pevača zarobljena u potopljenom Valjevu

Željko Joksimović: Majka popularnog pevača zarobljena u potopljenom Valjevu

Autor: | 21/05/2014

0


Iako se voda u Valjevu povlači i dalje preti opasnost od klizišta, od čega strahuje i Vesna, majka Željka Joksimovića, koja je već danima sama zarobljena u njihovoj porodičnoj kući u zapadnoj Srbiji. Juče smo uspeli da stupimo u kontakt sa Vesnom, koja nam je opisala kako je izgledala noć bez struje i kako je sama preživela poplavni udar na samo nekoliko metara od nje.

- Naša kuća ovde u Valjevu je na brdu, tako da nije poplavljena, ali sada prete podvodne vode i klizište. Za sada je stabilno, tako da molim Boga da tako i ostane. Čula sam se sa Željkom, on je na putu, bio je u Švedskoj, gde je imao koncerte. Zvao je da pita kako sam i šta se desilo i mnogo mu je laknulo kada sam mu rekla da je sve prošlo kako treba - započela je svoju priču Vesna, a zatim i opisala kako je izgledao dan kada je Srbiju preplavila voda.

- Tog dana, kada se sve ovo desilo, bilo je užasno. Kada gledate kako voda navire, gubite se u realnosti, stvarno je bilo jezivo, toliko strašno da mislite da je sve to film. Ja ne mogu rečima to da vam opišem. Moj suprug Branislav je noć pre svega ovoga otišao u Beograd, a ja sam ostala kako bih zasadila cveće i sredila kuću, jer to uvek radimo u ovo doba godine, a onda se desila katastrofa - sa nevericom priča Joksimovićeva mama i dodaje:

- Psihički mi je bilo mnogo teško u tom trenutku, mislila sam neka su bar oni u Beogradu dobro, ja ću lako. Napolju je tih dana stvarno bilo užasno, a vama ne preostaje ništa, osim da se molite, i to u mraku, jer je u nekoliko navrata nestajala struja. Ja sam satima stajala na prozoru i molila se Bogu. Pričala sam: „Bože, ako te ima, pomozi narodu u Srbiji i učini da stane ova katastrofa!“ Hvala bogu da nije prošlo gore od ovoga. Mnogima će ostati traume, ali ima nade da se sve ovo sredi i da nastavimo gde smo stali - kaže Vesna, koja je još uvek u sama u Valjevu.

Podsećamo, iako je bio van Srbije, Željko Joksimović je sa svojom suprugom Jovanom organizovao pomoć za one kojima je to najpotrebnije. Naime, njih dvoje su poslali šleper vode za područja koja su najugroženija u prvom poplavnom talasu. Inače, osim toga što je organizovao pomoć, Željko preko svog naloga na društvenoj mreži Tviter apeluje na sve ljude da pruže pomoć svim ugroženim ljudima tokom poplava.

Izvor: Alo

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još