Milan i Sandra Kalinić: Naš brak je iz godine u godinu sve bolji

Milan i Sandra Kalinić: Naš brak je iz godine u godinu sve bolji

Autor: | 19/05/2014

0

Pre više od jedne decenije Milan Kalinić je kao voditelj emisije „Leteći start“ šarmom i neposrednošću osvojio televizijsku publiku. U jeku najveće popularnosti četrdesetjednogodišnji Beograđanin zavetovao se na večnu ljubav svojoj devojci Sandri, sa kojom već devet godina uživa u skladnom braku, u kome su dobili dvoje dece - šestogodišnju Teu i dvoipogodišnjeg Vuka. Harizmatični glumac porodicu smatra svojim pobedničkim timom, a prvi put od rođenja sina porodica Kalinić se u punom sastavu fotografisala za magazin „Hello!“.
Ovaj nesuđeni pilot i pasionirani navijač „Crvene zvezde“ rado ističe izuzetnu fizičku kondiciju, za šta su zaslužni intenzivni treninzi, što se potrudio da pokaže i u emisiji „Izađi na crtu“, poslednjem televizijskom projektu, posle koga je usledila duža pauza u radu na televiziji.
Iako se očekivalo da će nedavni povratak na male ekrane učešćem u šou-programu „Ples sa zvezdama“ potrajati, Milan je zbog povrede bio prinuđen da odustane od takmičenja.
Posle brojnih spekulacija da je poznati šoumen lažirao povredu i da je posredi nezadovoljstvo partnerkom, koja mu je dodeljena u takmičenju, ekskluzivno za „Hello!“ Milan govori o okolnostima koje su do toga dovele, kao i o profesionalnim izazovima sa kojima se suočava poslednjih godina i medijskim linčom za koji je uveren da ga jedna medijska kuća protiv njega vodi već duže. Na početku Milan se osvrnuo na učešće u „Plesu sa zvezdama“.

Kakvo iskustvo nosite iz ovog šou-programa?

- Čitao sam intervju Aleksandra Šapića u prošlom broju vašeg magazina, koji je rekao da učesnici šou-programa „Ples sa zvezdama“ gube imunitet, povređuju se, da su napori uzuzetni, i apsolutno je u pravu. Nažalost, meni se povratila stara povreda koju sam zadobio na fudbalu. Mislio sam da ću je zalečiti, ali mi je rečeno da je ozbiljnije nego što sam mislio i zbog toga me više neće biti u ovoj emisiji. Žao mi je zbog toga jer mi se sve to veoma svidelo.

Jeste li zadovoljni svojim učešćem?
- Ne znam. Najbliži su reagovali fenomenalno, ali nisam siguran koliko su objektivni. Za širu publiku ne znam, nije bilo dovoljno vremena da se to pokaže. Vrlo sam samokritičan, ali retrospektiva nastupa koju sam gledao mnogo mi se dopala. Možda su birali najbolje trenutke, ali u principu mislim da nije bilo loše.

Da li ste sebe i plesnu partnerku Jelenu Kolarević videli kao favorite?

- Jelena je bila odlična, kostimi su bili interesantni i raznovrsni, a mislim i da imam smisla za ples i ritam, zato mi se čini da bih daleko dogurao. Naravno, ne mogu da tvrdim, ali to je bio moj osećaj. Čini mi se da mi je ples išao i da sam pokazao talenat, ali da li sam bio među favoritma ili ne - ko zna. To nikada nećemo saznati.

Kao glumcu i voditelju, koliko vam je bilo teško da „govorite“ isključivo pokretima?
- To je bio izazov u kome sam se dobro snašao. Izražavanje emocija kroz pokret mnogo je teško, teže nego verbalno, kroz pisanu reč ili pevanje. Uostalom, najlepše bajke sveta i najveća književna dela u baletu pričaju se isključivo kroz pokret, prikazujući najtananija osećanja i svakolike ljudske odnose i zato mislim da je ples jedna od najvećih umetnosti.

Kada se oporavite, razmišljate li da se vratite plesu?
- Voleo bih, i mislim da ću nastaviti. Lepo je umeti zaigrati na nekom događaju. Pozoveš neku damu na ples i ona zaigra kao čigra. Mislim da su muškarci koji znaju da plešu u startu u prednosti u udvaranju devojkama.

Jeste li učešćem u ovom šou-programu otkrili nešto novo o sebi?

- Mislim da smo svi, neko manje, neko više, otkrili nešto, pre svega pozitivno oko sebe, kao i u nama samima.

U kakvim ste odnosima sa partnerkom Jelenom?
- S obzirom na to koliko smo vremena provodili zajedno, sada moramo malo da se odmorimo jedno od drugog, ali to ne znači da nismo u dobrim odnosima.

Sve vreme dok ste učestvovali u šou-programu kroz medije se provlačila priča o vašem nezadovoljstvu partnerkom u plesu. Ima li istine u tome?
- Nas dvoje smo na sceni funkcionisali bolje nego što sam se nadao, a to govore i ocene i komentari sudija. Mi smo na probama provodili mnogo vremena, bukvalno smo vodili dvostruki život i više smo bili sa tom porodicom nego sa najrođenijima. Ples je specifična umetnost i odnosi između partnera su specifični. To je kao da imate neku vrstu odnosa, jer iskazujete emocije i u prisnom ste kontaktu. Normalno je da u takvoj razmeni energije u malom prostoru s vremenom dolazi do ispoljavanja svih mogućih emocija: sreće, tuge, radosti, besa, depresije, euforije. To svi učesnici prolaze. Pitanje je zašto su ljudi insistirali baš na nama i komentarisali baš naš odnos, koji nije bio ništa drugačiji od ostalih.

Zašto mislite da su insistirali baš na vama?
- Ne znam, valjda je bilo interesantno da se baš o meni tako piše i mislim da to nije slučajno tako.

Zbog čega to mislite?
- Stvar je vrlo prosta, od kada sam sa televizije „Pink“ prešao na „Prvu“ televiziju počela je negativna kampanja o meni. Dugo sam bio u „Emotionu“, ali sa „Pinkom“ nikada nisam imao potpisan nikakav ugovor. Emisije su se prikazivale na toj televiziji, ali produkcija je nešto emitovala i na drugim televizijama, kao što je, recimo, bila „Operacija trijumf“ na „B92“. Kada sam prešao na „Prvu“, čelnici „Pinka“ su to doživeli lično, a ja ni danas ne znam iz kog razloga, voleo bih da se sretnem sa njima i da mi objasne šta ih je toliko pogodilo. Nikada nisam bio na njihovoj plati i ne znam čime sam ih toliko uvredio. Ja sam na „Pinku“ zabranjen, kao i moje pojavljivanje u njihovim emisijama. Na toj televiziji i u medijima koji su im bliski počela je kampanja, a o meni se stvara slika kao o bahatom, lošem liku. Kako se pojavi novi projekat, pojave se neistiniti tekstovi o meni. Ne uspevam da razrešim tu dilemu zbog čega se to desilo, ali bih jako voleo da saznam.

Sa predstavom „Pevaj brate 2“ punite pozorišne sale širom regiona.

- To mi je velika satisfakcija. Predstava je doživela fantastičan uspeh, a Andrija, Milan i ja pokazali smo da uz pravu dozu humora i spojem dobrih likova može da se napravi sjajna predstava, koju publika obožava. Prvi deo je doživeo toliku popularnost da je bilo logićno da nastavimo tu priču, a ja uživam u svakom izvođenju.

Vaš ugovor sa „Prvom“ istekao je u martu, ali vas publika za to vreme nije previše gledala u programu ove televizije.
- Imao sam izuzetno dobar ugovor sa tom televizijom, u potpunosti su ispoštovali svoj deo, što je od njih vrlo profesionalno. Ipak, mislim da su napravili grešku što nisu iskoristili moj potencijal. To je kao da u timu imate Ronaldinja, a držite ga ne na klupi za rezervne igrače nego ga pošaljete izvan stadiona da se druži sa klincima koji su ispred. Dugo sam razmišljao šta se tu desilo i na kraju sam shvatio da su oni u stvari želeli da me preotmu konkurenciji. To je sasvim legitimno, ali ipak mislim da su morali bolje da me iskoriste. Emisija „Izađi na crtu“ bila je finansijski veliki zalogaj, ali su vlasnici licence iz Nemačke rekli da je produkcija bila na vrhunskom nivou. Ispostavilo se da to na ovom tržištu nije moglo da potraje. Kasnije je bilo mnogo projekata u kojima sam mogao da učestvujem. To, naravno, ne znači da je produkcija pogrešila što je nekim drugim ljudima pružila priliku. Nova lica su uvek potrebna svakoj televiziji, ali mislim da se u nekim slučajevima pokazalo da voditeljski posao ipak ne može da radi svako i da za to moraš da budeš rođen.

Kakvi su vam dalji profesionalni planovi na televiziji?
- Prvi put u karijeri sam potpuno slobodan, i moram priznati da se osećam pomalo neobično. Verujem da će se to promeniti u narednom periodu, ali se time ne opterećujem.

Jeste li razmišljali da se vratite prvoj ljubavi, pilotiranju?
- Želeo sam da konkurišem za posao pilota u „Er Srbija“, ali sam prekasno saznao za konkurs i nisam imao dovoljno vremena da sakupim potrebnu dokumentaciju. Bez razmišljanja bih napustio sve i posvetio se onome što najviše volim, a to je posao pilota. Imao sam podršku najbližih u toj nameri i bio bih presrećan da se to dogodilo. Ipak, verujem u sudbinu i znam da, koliko god se trudiš, na kraju sve ispadne onako kako je predodređeno. Ako ti je suđeno da ti život bude narandžast, ti možeš da utičeš tek toliko da menjaš nijanse te boje, od svetlije ka tamnijoj, ali je ona sve vreme narandžasta i to niko ne može da promeni.

Verujete li i da je susret sa suprugom Sandrom bio sudbinski?
- Potpuno sam uveren u to. Kada smo počeli da se zabavljamo, ona mi je ispričala da smo se nas dvoje tri puta sreli pre nego što smo se upoznali. Prvi put na plaži, kada sam je namerno pogodio loptom, čega se odlično sećam, ali ne i njenog lika. Drugi put to je bilo u pozorištu posle jedne moje predstave, kada sam njoj i njenoj prijateljici, našoj sadašnjoj venčanoj kumi, dobacio da bi i one mogle da uzmu autogram, a ne samo dečica koja su bila oko mene, a treći put desio se na rođendanu mog prijatelja Dragana Stojkovića Piksija. Iako sam nevoljno otišao jer sam tek bio završio sa treningom, to veče sam je upoznao, što je definitivno bila treća sreća za nas dvoje.

Uskoro ćete proslaviti osmogodišnjicu braka. Koliko se s godinama menjao vaš odnos?
- Iz godine u godinu naš odnos je sve bolji. Svedoci smo da se brakovi u današnje vreme raspadaju vrlo lako, pogotovu kada je reč o poznatim ličnostima, a najčešći razlog je neverstvo. Ja sam ponosan na nas dvoje, jer mislim da je teško biti moja žena, i uopšte žena popularne osobe. Reći ću to sada, evo, prvi put, iz godine u godinu osećam da nam je brak sve čvršći. Gotovo sa sigurnošću mogu da kažem nešto što, moram da priznam, pre nekoliko godina nisam mogao, ali kako godine prolazi sve sam sigurniji u to - sa njom ću biti do kraja života. To je ono na šta smo se zavetovali i to ćemo ispuniti. U vremenu u kome živimo, na način na koji živimo, to bi za mene bio najveći uspeh na šta ću biti najviše ponosan. Kada budem ispuštao poslednji dah, želim da Sandra bude pored mene, kao lepa bakica koja me voli, miluje i neguje, sa saznanjem da smo celog života bili zajedno i da nam niko ništa nije mogao.

Čime vas je Sandra osvojila?
- Sandra je imala ono nešto. Postoji mnogo lepih i interesantnih devojaka, ali ona je od početka razumela moju specifičnu konverzaciju i jednostavno smo se osetili. Uz to, iz fenomenalne je porodice, roditelji su joj predivni ljudi, baš kao i njena sestra.

Posle godinu dana zabavljanja usledilo je venčanje.
- Ja sam u brak ušao iznenada, u trenutku moje najveće popularnosti, kada je oko mene bilo mnogo žena, i to kvalitetnih, koje su pokušavale da privuku moju pažnju. Kada sam prijateljima saopštio da se ženim, bili su šokirani. Pitali su me zašto to radim i govorili mi da iskoristim sve što mi se nudi, a ja sam im rekao: „Ljudi, iskoristio sam dovoljno, sada ovo treba da iskoristim, jer ako to ne uradim, znam da neću proživeti život na pravi način“. Od tada, iz dana u dan, sebi dokazujem da sam bio u pravu.

Zbog posla kojim se bavite često ste u društvu žena. Imate li problema sa Sandrom zbog toga?
- Nije lako kada vam je suprug neprestano okružen lepim ženama, ali Sandra je s vremenom naučila da se bori sa tim. Iako sam često okružen devojkama, uspešno odolevam izazovima. Sandra ima mnogo strpljenja i tolerancije, na čemu sam joj neizmerno zahvalan. Izuzetno je poštujem i neizmerno volim zbog poverenja koje mi ukazuje.

S druge strane, vaša supruga je vrlo privlačna žena. Koliko ste vi ljubomorni?
- Nisam uopšte. Mislim da kod mene postoji neka vrsta egoizma, zbog čega ljubomoru doživljavam kao nesigurnost. Ja sam u vezama uvek bio siguran u sebe, u emocije moje partnerke prema meni. Možda je ta sigurnost nekad bila bez pokrića, ali ja to nisam osećao. Nisam posesivan, obožavam kada se Sandra dotera i kada nije sa mnom, volim da izgleda što atraktivnije, jer znam da će svi znati da je to moja supruga, a ja volim da je hvale i daju joj komplimente.

Da li joj i vi dajete komplimente?
- Neprestano. Moraš to da radiš, jer ako takve stvari počnu da se podrazumevaju, ona će ih svesno ili nesvesno potražiti na drugoj strani i to će početi da joj prija. Ja sam taj koji ništa ne podrazumeva, volim svojoj ženi da dam kompliment i da se ponašam kao da je vidim prvi put, ali to je lako jer Sandra to jednostavno budi u čoveku.

Koliko ste zahtevan suprug?
- Supruga kaže minimalno, a ja ću se slažiti sa njom.

Ko je od vas dvoje stroži roditelj?
- Sandra, ja umem da budem strog, ali se trudim da gradim drugarski odnos sa njima. Sa decom treba biti prijatelj, ali to dolazi s vremenom. Dok su mali, moraš da ih vaspitavaš, a to kao drug ne možeš. Reći ću otvoreno i po cenu da mi mnogi zamere, ali od onih sam roditelja koji rečenicu batina je iz raja izašla cenim i mislim da vaspitanje bez poneke packe ne može da bude kompletno. Naravno, ne mislim na neke velike batine, već one vaspitne.

Kome od njih dvoje više dopuštate?
- Slab sam na Teu, ona je moja posebna osoba, ali takav je odnos kćerke i oca.

Vuk likom podseća na vas, dok Tea više liči na majku. Na koga su karakterom?
- Moram da priznam da Tea ima specifičnu narav i da nekada i mene dovede do ludila. Ona je karakterom na mog brata, njih dvoje su Ribe u horoskopu i kad su veseli, nema šarmantnijih osoba na svetu, a kada su ljuti, kao da se đavo popeo na zemlju. Taj đavolak u telu anđela toliko ume da poludi da postane neizdržljivo. Vuk je na mene, on je prava dobrica, milo jedno dete. Nema osobe koja se u njega ne zaljubi na prvi pogled, a Sandrine prijateljice su joj sve od reda rekle da bi, kada bi znale da će im dete biti kao Vuk, odmah rodile. Tea prkosi i najvećim kaznama i najstrožoj grdnji, dok Vuka samo pogledaš i on se odmah umiri.

Vodite li ih na predstave?
- Vuk je još mali, ali ovih dana planiramo da ga vodimo da gleda dečju predstavu, pa da vidimo da li će imati strpljenja. Tea uveliko ide u pozorište i obožava ga. Počela je i moje prestave da gleda sa zanimanjem, primećuje svaki detalj i iznenadi me način na koji posmatra mene u toj predstavi i kasnije moram da se potrudim da uđem u razgovor sa njom.

Da li vam je ona najstroži kritičar?
- Jeste. Kada je gledala seriju „Pevaj brate“, komentarisla je kako to nije moja žena i da to nije njena mama, kako ja tu ženu u stvari ne volim i da ja to moram tako da se pravim zbog posla. Stvarno me je iznenadilo kako zrelo razmišlja sa toliko godina.

Planirate li da Tei i Vuku podarite brata ili sestru?
- Ne uskoro. Bio bih presrećan kada bi se rodila još jedna beba, ali mnogo je obaveza oko njih dvoje. Mislim da je bolje da se to desi kada njih dvoje odrastu i budu samostalni, pa da se posvetimo trećem detetu.

Imate dvoje male dece. Uspevate li da nađete vremena samo za sebe?
- Uspevamo i mislim da je to važno za svaki brak. Najgore je postati rob svoje dece i misliti da si divan i sjajan roditelj ako si sve podredio svojoj deci. Deca ne znače da si izgubio svoj život zbog njihovog, jer ti ventili moraju jednom da popucaju i tada više nisi ni dobar roditelj, ni suprug. S vremenom sve počinje da ti smeta i zato se i javljaju frustracije u braku i on se raspada. Sandra i ja često izađemo sami, odemo u bioskop i ponašamo se kao momak i devojka. Umemo i da otputujemo sami. Deca su uvek uz nas, ali ako otputuješ na dva-tri dana, to je dragoceno, jer se uželiš dece i oni tebe. S druge strane, taj put te opusti, obnoviš bliskost sa partnerom i sve ti lakše pada. Posle toga deca mogu i da ti se popnu na glavu, ništa ti ne smeta. Kada je roditelj srećan i njegova deca su srećnija, i obrnuto. Ko to shvati imaće složnu porodicu i brak, kao ja.


Intervju: Deana Đukić, Life Content
Foto: Andreja Damnjanović, Life Content
Stilista: Iva Radovanović
Šminka: Dušan Rajković
Mesto snimanja: Studio „Prostor“, Terazije 1, Beograd, 011 / 322 - 11 - 97

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin