Monika Levinski: U potresnoj ispovesti po prvi put progovorila o aferi sa Bilom Klintonom

Monika Levinski: U potresnoj ispovesti po prvi put progovorila o aferi sa Bilom Klintonom

Autor: | 08/05/2014

0

Monika Levinski (40), nekadašnja ljubavnica bivšeg američkog predsednika Bila Klintona, u ekskluzivnom članku za "Vanity Fair" progovorila je o aferi zbog koje je, kako je otkrila, pomišljala na samoubistvo.
- Duboko žalim zbog onoga što se dogodilo između mene i predsednika Klintona - započela je Monika svoju prvu ispovest nakon dugog niza godina ćutnje.
- U nekim krugovima smatraju da mi je Klinton platio da ćutim. Zašto bih se inače suzdržavala od toga da progovorim o svemu, misle oni. Uveravam vas da je to daleko od istine - kaže bivša predsednikova ljubavnica.
- Konačno sam odlučila da dam svojoj prošlosti svrhu, a koliko će me to koštati, uskoro ću saznati - napisala je ona.
Zasad su objavljeni samo pojedini paragrafi članka, koji će u celosti biti objavljeni za nekoliko dana, a u njemu je ona ostala pri tome da je njena afera sa Klintonom bila veza između dve odrasle osobe koje su pristale na nju. Ono što ju je najviše pogodilo je bilo javno poniženje koje je doživela u skandalu koji je trajno uticao na njen život.
- Naravno, moj šef me je iskoristio, ali ću uvek ostati pri tome da se radilo o vezi na koju smo oboje pristali. Zlostavljanje je krenulo kasnije, kada sam postala žrtveni jarac kako bih zaštitila njegovu poziciju. Klintonova administracija, ostali političari i mediji su me žigosali, a taj je žig ostao jer je bio prožet moći - smatra Levinski, i tvrdi da je posle skandala odbila ponude koje bi joj donele preko 10 miliona dolara.
- To mi se nije činilo kao ispravna stvar - smatrala je ona.
Posle afere Monika je živela u Londonu, gde je magistrirala socijalnu psihologiju. Živela je i u Los Anđelesu, Njujorku i Portlandu. Tokom tog vremena bila je na mnogo razgovora za posao, ali su je prema njenim rečima poslodavci stalno odbijali zbog njene prošlosti. U nekim slučajevima bi joj ponudili posao, ali iz "pogrešnih razloga". Naime, rekli su joj da bi posao koji bi obavljala uključivao prisustvovanje na raznim događajima gde bi bili prisutni i mediji. Jedan od događaja koji ju je posebno potresao desio se 2010. godine kada je brucoš Tajler Klementi (18) tajno snimljen dok se poljubio sa muškarcem zbog čega je počinio samoubistvo. Levinski piše da je plakala kada je čula za taj slučaj, zbog čega je njena majka bila posebno uznemirena.
- Proživljavala je 1998. godinu kada me nije ispuštala iz vida. Tada sam bila sklona samoubistvu pa je nedeljama bila uz moj krevet. Zbog straha i sramote koje sam proživljavala bojala se da se ne ubijem. Bojala se da ću doslovno umreti od srama - tvrdi Levinski, ali dodaje da ipak nikada nije pokušala da učini samoubistvo uprkos tome što je nekoliko puta tokom istrage pomišljala na njega. Tragedija mladog studenta je promenila značenje njene patnje.
- Možda ću, ako podelim svoju priču, pomoći drugima u trenucima njihovog najvećeg poniženja. Pitam se kako pronaći i dati svrhu svojoj prošlosti - piše Levinski i dodaje da je u trenutku kada je procurela vest o njenoj aferi sa Klintonom bila najposramljenija osoba na svetu.
- Možda sam i prva osoba čije je globalno poniženje došlo zahvaljujući internetu - zaključuje Levinski, kojoj je trenutni cilj da pomogne žrtvama poniženja i zlostavljanja preko interneta.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: SIPA

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti