Pola sata sa... Suzana Perić

Pola sata sa... Suzana Perić

Autor: | 04/05/2014

0

Svoj poletni i vrcav duh dizajnerka Suzana Perić najbolje iskazuje kroz modele koji su uvek lepršavi i jarkih boja. Kroz svoj deceniju dug rad, talentovana dizajnerka zadobila je poverenje mnogih dama koje rado nose njene kreacije, a odnedavno je, uz partnerstvo mlađe sestre Maje, počela da realizuje davnašnji san i svoj rad prezentuje na inostrano tržište. Iako je njen umetnički izraz široko prihvaćen, najveći kritičar joj je kćerka Tifani, koja smatra da bi njena majka mogla da bude i bolja. Osmogodišnja devojčica već pokazuje interesovanje za Suzaninu profesiju i uvek daje svoj sud o kolekcijama. Tako je bilo i kada je Perićeva nedavno otvorila manifestaciju "Fashion Selection" u "Belekspo" centru.

Nedavno ste na modnoj manifestaciji "Fashion Selection" prikazali novu kolekciju "Fashion dekada". Jeste li zadovoljni reakcijama?

- Moram da priznam da sam očekivala da će kolekcija biti zapažena, ali odaziv je toliko dobar da je prevazišao sve želje. Kada sam na kraju revije videla zadovoljan osmeh moje sestre Maje, koja obavlja menadžerski deo posla u firmi, znala sam da je sve prošlo odlično. Jelena Tomašević je otvorila reviju, a na pisti su bile i glumica Mirka Vasiljević i balerina Milica Jerić. Veoma mi je drago što se Seki Aleksić dopala kolekcija i što je uzela više od polovine modela, jer ona je modni uzor mlađim generacijama. Sada me očekuje revija u Crnoj Gori, gde zatvaram Nedelju mode, a potom ću predstaviti svoje modele i u Zagrebu.

Gde ste pronašli inspiraciju za nove modele?
- Kada smo moja sestra Maja i ja smišljale temu kolekcije, shvatile smo da savremena žena, pored toga što je zaposlena i što je majka, mora da bude i ženstvena i nežna dama kojoj je potreban zaštitnik. Žene heroji više nisu "in", potrebno je da negujemo tu suptilnost koja nam je od Boga data. Osim toga, sada su ponovo u trendu jarke boje, koje su me takođe veoma inspirisale.

Koliko sarađujete sa sestrom Majom i kako ste podelile posao?
- Nas dve radimo zajedno od trenutka kada sam pokrenula svoj brend, ali se ona u međuvremenu školovala u inostranstvu i radila za velike brendove kao što je "Salvatore Feregamo" pa nije bila u potpunosti uključena u rad u mojoj firmi. Pre dve godine odlučile smo da moj brend plasiramo i na inostrano tržište i vredno radimo na tome. To je moguće samo ako obe stopostotno budemo uključene u posao. Mislim da se pomaci vide od kada zajednički vodimo kompaniju. Ja sam zadužena za dizajn, dok ona obavlja menadžerske i organizatorske poslove. Sada mi je mnogo lakše, ne bavim se više finansijama i drugim stvarima koje me ne interesuju. Ne znam ni kako poslujemo, samo mi je bitno da imam dovoljno za život.

Znači li to da živite od džeparca koji vam daje mlađa sestra?

- Tačno tako, ali nisu mi uskraćene neke moje ludorije koje mi znače. Nikome ništa ne dugujem i računi su mi redovno plaćeni.

Jeste li vas dve složne ili se ponekad i posvađate?
- Nismo uvek i u svemu složne. Ja često reagujem emotivno i burno, a i sitnice umeju da me izbace iz koloseka. Uz Maju učim da ne obraćam pažnju na nevažne stvari već da se posvetim krucijalnim temama.

Da li je vaša kćerka Tifani zainteresovana za vaš posao?
- Ona smatra da je to što ja radim lepo, ali da bi ona to mnogo bolje uradila. Često kritikuje moj i Majin stajling i sa svojih osam godina zna mnogo o modi i ima izgrađen stil odevanja. Nije na meni da je hvalim, ali zaista lepo crta i možda će odlučiti da se bavi mojim poslom. Tifani je veoma mudra devojčica koja ništa neće reći pre nego što dobro razmisli, dok sam ja brza.

Ima li neke druge hobije osim mode?

- Trenira gimnastiku sa Marijom Savić-Srećković, čime je potpuno opčinjena. Gledala je mene kako vežbam sa njom i poželela je da se i ona time bavi. Uči jezike, nemački priča kao maternji jer moji roditelji tamo žive, a prošle godine pošla je u prvi razred Osnovne škole "Kreativno pero", gde odlično savladava engleski i francuski.

Kuvate li često za najbliže?
- Cela naša porodica trenutno je opčinjena zdravom i organskom ishranom. Veoma pazimo šta jedemo, kupujemo odabrane namirnice, toliko smo opsednuti time da me ne bi čudilo da se odlučimo da otvorimo farmu.

Da li su se vaša sestra i njen sin preselili kod vas?
- Oni u Beogradu imaju stan u mojoj zgradi, uglavnom smo zajedno, ali planiramo da kupimo veliku kuću gde ćemo svi biti zajedno. Čak i kada su u Nemačkoj, mi smo blizu i svakodnevno komuniciramo.

Kako je Tifani prihvatila mlađeg brata Marka?

- Neizmerno ga voli, mada ponekad pokazuje znake ljubomore.

Mark će uskoro napuniti godinu dana, pripremate li mu slavlje?
- Posle moje revije u Crnoj Gori, svi ćemo otići u "Splendid" na sedam dana gde ćemo napraviti žurku za našeg Marka.

Postoji li trenutno poseban muškarac u vašem životu?
- Trenutno nisam u vezi, ali u mojoj glavi postoji jedan muškarac koji još nije izbrisan.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti