Ana Pendić-Radoš otkriva tajnu zavidne figure

Ana Pendić-Radoš otkriva tajnu zavidne figure

Autor: | 04/05/2014

0

Voditeljka televizije "Pink" Ana Pendić-Radoš od petnaeste godine je na javnoj sceni, gde je lep i zdrav izgled presudan za dobijanje odgovarajućih angažmana i zato je davno naučila da mora da vodi računa o svom telu. Tridesetpetogodišnja lepotica za vreme školskih dana trenirala je rukomet i plivanje i na taj način stekla naviku da bude u dobroj kondiciji, što joj se kasnije višestruko isplatilo. Pre sedam meseci sa suprugom Vojkanom Radošem dobila je kćerku Saru, na koju je sada usmerena sva njena pažnja. Nedavno je odlučila da se "vrati" u teretanu. Njen lični trener je njen rođeni brat Ivan, koji se godinama uspešno bavi tim poslom.
- Kad sam bila mala, trenirala sam rukomet i plivanje pa sam stekla naviku da uvek budem u dobroj kondiciji, a kako sam već sa petnaest godina počela da se bavim manekenstvom, a ubrzo i da radim na televiziji, naučila sam da je izgled presudan za moj posao. Zato vodim računa o sebi i o svom zdravlju - počinje priču Ana.
- Imam veliku sreću da je moj rođeni brat Ivan personalni trener pa je zahvaljujući njemu sve mnogo lakše. Pre nego što je počeo da se bavi tim poslom često sam određene vežbe radila nepravilno pa su samim tim rezultati bili sporiji. Naučio me je da je od presudne važnosti da pravilno radimo vežbe. Često se sa njim savetujem o tome kada, koliko i šta bi trebalo da treniram i on uvek pronađe najbolje rešenje - iskrena je nekadašnja "loto" devojka.

Tvrdi da ne spada u žene koje ni po koju cenu neće propustiti trening, ali se trudi da održi kontinuitet u vežbanju.
- Vežbe sa tegovima u teretani mi ne odgovaraju. Zato uglavnom praktikujem aerobne treninge u kombinaciji sa pojedinim joga-vežbama, a kada imam vremena, idem na plivanje. Ranije sam i kod kuće trenirala, a sada uglavnom odlazim u sportsku akademiju "Kočović", gde je moj brat zaposlen. Dok sam bila u drugom stanju želela sam da budem potpuno relaksirana i da uživam. Zato sam vreme provodila sa prijateljima i uz neku dobru knjigu, a treninzi su usledili tek odnedavno.
Atraktivna Beograđanka tvrdi da je posle trudnoće lako smršala, ali ne zahvaljujući redovnim odlascima u teretanu već zbog angažovanja oko deteta.
- Dve nedelje posle porođaja vratila sam se na staru kilažu, a ubrzo sam smršala još dva kilograma, tako da sam sada "lakša" nego pre trudnoće. Sama brinem o mojoj devojčici, koja sada ima osam kilograma, i volim da se našalim da je ona moj teg koji stalno podižem i spuštam. Odnedavno sam počela da odlazim u teretanu, a moj brat Ivan zadužen je za osmišljavanje treninga. Uglavnom radim vežbe istezanja, a veoma mi prijaju i trbušnjaci - zaključuje lepa voditeljka koja još nije odlučila kada će se vratiti na male ekrane.

Opis vežbi:

Zagrevanje

Pre početka treninga preporučuje se petnaestominutno zagrevanje na steperu kada su angažovani svi mišići tela.

Vežba za mišiće zadnje lože
Jednu nogu stavite na steper, a drugu savijte u kolenu. U rukama iza glave držati teg. Lagano donji deo tela spuštajte nadole i ponovo se ispravljajte. Ponovite postupak drugom nogom. Ovo je odlična vežba za mišiće zadnje lože.

Jačanje ramenog pojasa
Leva noga je savijena u kolenu i oslonjena na klupu za vežbanje, dok je leva ruka takođe oslonjena na klupu. Desnu nogu ispravite, a u desnoj ruci držati teg i izvlačiti je nazad, a potom je vraćajte u prvobitni položaj. Ponovite postupak i drugom stranom tela. Ova vežba je veoma efikasna za jačanje ramenog pojasa.

Zatezanje mišića ruku

Iz sedećeg položaja ruke u kojima su tegovi povucite gore i savijte u laktovima. Zatim ruke podignite iznad glave i ponovo ih vratite u prvobitni položaj. Ovo je odlična vežba za zatezanje svih mišića ruku.

Vežba za trbušne mišiće
Legnite na strunjaču, a nogama obuhvatite loptu za pilates. Zatim noge podižite gore i vraćajte ih u prvobitni položaj. Ovo je odlična vežba za trbušne mišiće.

Vežba za definiciju mišića ruku
Stanite u iskorak dok u rukama držite spravu kinezis. Potom je izvlačite ka dole i ponovo podižite gore. Na taj način dobija se odlična definicija mišića ruku.

Istezanje zadnje lože tela
Završetak svakog treninga rezervisan je za istezanje. Sedite na strunjaču ispruženih nogu. Ruke su takođe ispružene, potrudite se da njima dohvatite svoja stopala. Na ovaj način najbolje se isteže zadnja loža tela.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Janko Petković, Life Content
Mesto snimanja: Sportska akademija "Kočović"

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još