Irina Radović: Kćerka Iskra mi jednom rečenicom vraća osmeh na lice

Irina Radović: Kćerka Iskra mi jednom rečenicom vraća osmeh na lice

Autor: | 08/04/2014

0

Šarmantna voditeljka i majka, Irina Radović, koju gledaoci iz nedelje u nedelju s pažnjom gledaju i slušaju u emisiji „Žene“ na televiji „Prva“, publiku je najzad izvela na „Ples sa zvezdama“, koji je proteklog vikenda na televizijske ekrane doneo pravo plesno osveženje. Uz neizmernu podršku petogodišnje kćerke Iskre, kao i koleginica iz „Žena“, Irina se rado uhvatila u koštac i sa plesnim zadacima, koje će sa svojim televizijskim partnerom Aleksom Jelićem izvoditi na velelepnoj sceni. Publika će imati priliku da voditeljku vidi u potpuno novom izdanju, jer će uz voditeljsku ulogu u šou-programu sa reputacijom globalno popularnog zabavnog programa predstaviti i svoje plesno umeće. U dugogodišnjoj novinarskoj karijeri, atraktivna voditeljka nebrojeno puta iskusila je rad u živom programu, što joj u velikoj meri olakšava najnoviji profesionalni angažman.
U razgovoru za magazin „Hello!“ Irina otkriva detalje svoje odluke da se pridruži zvezdanoj ekipi, otvoreno govoreći o tome šta joj predstavlja najveći izazov, kao i koliko joj je novi angažman promenio dosadašnji životni ritam.

Imate dugogodišnje iskustvo u radu na živim programima, ali ovo je prvi put da radite ovakvu vrstu šou-programa. Kako ste reagovali na poziv produkcije?

- Od početka moje televizijske karijere radim programe uživo, koji me ispunjavaju posebnom energijom i adrenalinom, zbog kojih se mnogo bolje osećam nego kada se program snima. Srećna sam što su televizija „Prva” i “Emoušn”, u kome sam šest godina radila kao voditelj, novinar i urednik, odlučili da budem voditeljka ovako velikog šou-programa, koji je svugde gde se prikazivao u svetu bio najgledaniji. Glamurozna scenografija, elegantni kostimi, muzika, koreografija, takmičari... Sve će to, sigurna sam, osvojiti srca naše publike.

Šta vam u ovom projektu predstavlja najveći izazov?
- Osim što ćemo Aleksa Jelić i ja biti domaćini emisije, najveći izazov mi je da zaplešem na sceni i da naučim neke od fantastičnih plesova koje će publika gledati tokom šou-programa. Važno mi je da što bolje upoznam takmičare i trudiću se da to ostvarim. Posećivaću ih na probama da vidim kako im “ide” ples, a pošto ću obavljati i novinarski deo posla, radeći intervjue sa njima, publika će u narednim epizodama biti upoznata sa svim što oni prolaze tokom učešća u emisiji „Ples sa zvezdama”, što će biti moj važan zadatak.

Kakav je Aleksa kao partner?
- Volim ljude koji su profesionalni, odgovorni, ali i kreativni, a Aleksa je upravo takav. Nas dvoje smo se našli i već sada dobro funkcionišemo, što mi je jako bitno.

Prepoznatljivi ste po vašoj plavoj kosi. Jeste li razmišljali o promeni imidža pred početak šou-programa?

- Toliko toga sam promenila u životu za poslednjih pet, šest godina da mi je samo boja kose još ostala ista i neću da je menjam. Ostajem plavuša, ali plan je da promenim imidž, koji bi u svakoj emisiji trebalo da bude drugačiji, na čemu radi tim izuzetno kreativnih ljudi.

Iz epizode u epizodu menjaćete elegantne haljine. Kako se osećate u tim kreacijama i da li ih privatno rado oblačite kada se ukaže prilika?
- Oduševljena sam haljinama koje ću nositi. To su elegantne, glamurozne haljine koje svaka žena želi da obuče bar jednom u životu. U njima se osećam lepo i drugačije, mada ih privatno retko nosim, samo u posebnim prilikama.

Jeste li se ranije bavili plesom?
- Plesom nisam, ali sam kao klinka u osnovnoj školi igrala folklor.

U "Plesu sa zvezdama" zastupljeni su standardni i latino-plesovi. Koji vam je najinteresantniji?

- Najviše mi se dopadaju tango i samba.

Koju zvezdu biste vi pozvali na ples?
- Robija Vilijamsa za neki latino-ples, a Havijera Bardema za tango.

Kako su vaše koleginice iz emisije "Žene" reagovale na vest o vašem novom voditeljskom angažmanu?

- Marija je saznala pre svih, još dok je to bila tajna, ali toliko je priželjkivala da dobijem ovaj angažman da sam morala odmah da joj javim. Reagovala je na njoj svojstveni način - vrištanjem u slušalicu. Mnoge kolege, baš kao i moje “žene”, obradovala je ova vest.

Koji ples u životu pamtite kao poseban?
- U osnovnoj školi išli smo na ekskurziji u „Pionirski grad“, gde je, između ostalo, bilo organizovano i takmičenje u plesu. Moj drug i ja osvojili smo prvo mesto igrajući lambadu, a kao nagradu dobili smo “ovokat”, tada popularni slatkiš, koji sam ja doživela kao zlatnu medalju i čuvala ga u ormariću na posebnom mestu dok ga moja mlađa sestra Vedrana nije pronašla i pojela. Mislim da sam plakala tri dana.

Da li su muškarci koji su pokušavali da vas zadive svojim plesnim sposobnostima uspevali da privuku vašu pažnju na duže vreme?
- Pitanje je mnogo simpatično i volela bih da imam odgovor, ali to mi se zaista nije dešavalo.

U vašem planeru sada je više obaveza nego ranije. Kako usklađujete vreme i koliko ste vešt organizator?

- Sada su i planer, i telefon, i glava puni informacija i obaveza, ali ja tako bolje funkcionišem. Volim svoj posao i promene, pa i u situacijama kada radim tri stvari u isto vreme.

Kondiciju održavate redovnim treninzima. Da li ćete ih sada prorediti s obzirom na uvežbavanje plesnih tačaka za emisije?
- Treninge sam već proredila, ali polako se vraćam u štos, jer mi je trener održao predavanje zbog zabušavanja.

Vaša kćerka Iskra pohađala je časove ritmičke gimnastike i baleta, ali joj to nije dugo držalo pažnju. Pokazuje li sada interesovanje za neku vrstu plesa?
- Ono što joj najviše drži pažnju su časovi glume u školi glume Branke Pujić. Iskra uživa u njima. Sama vrši izbor i ja je podržavam u tome.

Doživljavate li kćerku kao svog kritičara?
- Iskra bi rekla: "Mi smo ljubav". I to je nama najbitnije.

Dovodite li je nekada na snimanja i koliko joj se sviđa vaš posao?
- Obožava da ide sa mnom na snimanja. To joj se toliko dopada da je tražila da dobije šestu stolicu, pa da bude "šesta" žena u studiju.

Prepoznajete li u njoj glumački talenat i da li biste voleli da se time profesionalno bavi u budućnosti?
- Ne razmišljam tako daleko. Baviće se onim što bude želela i što će je činiti srećnom, ma šta to bilo. Neću joj ništa nametati, ali ni braniti. Pokušaću da je naučim da je vrlo bitno da radi ono što voli, ali i stalni rad na sebi i svom obrazovanju. Još je mala, uživa u detinjstvu, gluma joj je zanimljiva i za sada uživa u tome, ali videćemo kako će se stvari odvijati. Dobra je u imitacijama i sve je to za nju igra, što je i najlepše.

Glumi li nekada vas i kako se snalazi u ulozi voditeljke?
- Ponekad se desi da glumi svoju mamu, ali najviše voli da "skida" reklame.

Da li je Iskra nasledila vaš karakter?
- Nikad se ne bavim time na koga dete liči i šta je od koga nasledilo. Oni su posebna bića, mali genijalci koji nas zapanje nekim konstatacijama, pa mi odrasli često učimo od njih.

Da li vam je popularnost više pomogla ili odmogla u odnosu sa suprotnim polom?
- Meni je uvek bilo draže kada mi kažu da iz mene isijava neka radost i da sam prepoznatljiva po osmehu. To je odraz unutrašnjeg stanja i ono zbog čega smo nekome bitni i zbog čega nas neko zavoli.

Jeste li nekada posumnjali da je neki partner bio sa vama zato što ste poznata ličnost i kako ste se tada postavljali?
- Lako se prepoznaju oni koji se oduševljavaju popularnošću, što mi nikako nije simpatično. Dugo se bavim ovim poslom i nikada nisam imala to opterećenje "da živim u televizoru". Sa nekim ljudima postala sam bliska jer smo se našli na nekim drugim nivoima. Radim posao koji volim i ne razlikujem se specijalno zbog toga od drugih žena i devojaka.

Imate prepoznatljiv smeh. Šta je to što može da vam ga skine sa lica?
- Nažalost, dešava se i to, ali nema toga što Iskra jednom rečenicom ne može da popravi. Nedavno, kad sam joj se izvinila što nisam baš u najboljem raspoloženju, rekla mi je: "Opusti se, ti si uvek po mom načinu". I to je bilo dovoljno.

Kako "punite baterije"?
- Reka dušu hrani. Volim i da treniram sa svojim trenerom i dragim prijateljem Tihomirom Marjanovićem, ali i da sa drugaricama odem na partiju priče i smeha.

Jednom prilikom izjavili ste da ste posle rođenja kćerke podetinjili i da trudnoću savetujete svakoj ženi koja želi da se podmladi. Priželjkujete li da ponovite ovaj "tretman" podmlađivanja?
- Verujem da i ples može da podmladi. Nedavno sam pročitala sjajnu rečenicu: "Postoje prečice do radosti, a ples je jedna od njih". Tako je ples moj prolećni "tretman" podmlađivanja, a ima dana i za ovaj drugi.


Autor: Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content
Stilista: Iva Radovanović
Šminka: Aleksandar Đikić za „Maybeline New York“
Frizura: Nemanja Žegarac za salon „Jerry Beauty“, Trešnjinog cveta 5, Beograd, tel: 011 / 630 - 24 - 58
Mesto snimanja: Hotel „Falkensteiner“, Bulevar Mihajla Pupina 10K, Beograd, tel: 011 / 225 - 00 - 00

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin