Mira Furlan: Novi televizijski angažman u Americi

Mira Furlan: Novi televizijski angažman u Americi

Autor: | 01/04/2014

0

Mira Furlan je dobila glavnu ulogu u holivudskom filmskom serijalu „Space Command”, u kojem, kako kaže, glumi na srpsko-hrvatskom.

Slavna glumica, koja je pre 22 godine godine emigrirala u Ameriku i vrlo brzo osvojila Holivud naučnofantastičnom serijom „Babylon 5”, u novom serijalu od šest filmova igra s koleginicom iz Srbije Jelenom Mrđom.

- „Space Command” je vrlo ambiciozni projekat, koji je kreirao poznati pisac naučne fantastike Mark Zikri („Startrek”, „Sliders”). Uloga koju igram je napisana za mene, što je velika i dragocena retkost u mom profesionalnom iskustvu. Neki od dijaloga između Jelene i mene su na hrvatsko-srpskom, tako da će to biti prvi put, koliko mi je poznato, da se taj jezik govori u svemiru! U projektu učestvuju odlični i renomirani glumci kao što je Dag Džouns, poznat po ulozi Pana u „Panovom lavirintu” Giljerma del Tora, i Robert Pikardo iz „Startreka”. Bilo je veliko zadovoljstvo raditi sa takvim glumcima, a posebno sa talentovanom Jelenom Mrđom - kaže Mira za „Blic”.

Furlanova je postala ikona holivudskih naučnofantastičnih ostvarenja, te je dobila ulogu u još jednom projektu iz ovog žanra - „Lantern City”, koji producira njen kolega iz serije „Babylon 5”, američka TV zvezda Brus Bokslejtner, poznat po ostvarenju „Tron”.

- Veoma me raduje što je Brus u svoj projekat pozvao upravo mene, između svih glumaca iz naše serije. U „Babilonu” smo bili partneri, muž i žena u mešovitom braku, kako to vole da kažu u bivšoj otadžbini. U ovom slučaju je ta „mešovitost” bila između dve vrste: Brus je bio ljudsko biće, homo sapiens, a ja pripadnica rase zvane Minbari. Za razliku od naših naroda i narodnosti, naše su se vrste dosta dobro slagale, pa čak išle i dotle da sklope intergalaktički brak. „Lantern City” je veoma zanimljiv projekat, a uloga koju bi trebalo da igram je izuzetna, na liniji Gertrude iz „Hamleta” koja ima intenzivni, posesivni i vrlo emotivni odnos sa vrlo problematičnim sinom - otkriva Mira.

Izvor: Blic

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: mira furlan