Napici koji pomažu u mršavljenju

Napici koji pomažu u mršavljenju

Autor: | 25/03/2014

0

Ne postoji čaroban napitak, koji će učiniti da smršate preko noći. Jedini pravi način da izgubite kilograme je da vodite računa šta jedete i da vežbate. Ipak, postoje određeni napici koji mogu da vam pomognu u ovom procesu.

1) SOKOVI ZA DETOKSIKACIJU

Razni sokovi za detoksikaciju su vam definitivno najbolji saveznik u borbi protiv viška kilograma. Možete lako daih napravite kod kuće, u blenderu - od voća, povrća ili pomešano. Citrusno voće je poznato po tome što je puno antioksidanata, pa nemojte da zaboravite da ubacite limun ili pomorandžu u sok kada ga pravite, a namirnice pune vlakana (đumbir, šargarepe, jabuke) su takođe jako preporučljivi prilikom dijete.

2) SOKOVI OD POVRĆA

Sokovi od povrća takođe mogu jako da vam pomognu kada ste na dijeti, a poznato je da je najbolje povrće za mršavljenje zelenolisnato. Nije bitno da li ih pravite samo od povrća, ili ćete povrće da pomešate sa voćem - kelj, spanać i zelje će biti vaši najbolji saveznici, jer ne postoji bolji način da se lišite svih toksina, a samim time i kilograma. Ovi sokovi takođe sadrže puno vlakana, i lepo zasićuju, pa ćete tako i izbeći a pojedete neku nezdravu grickalicu.

3) ZELENI ČAJ

Zeleni čaj se stotinama godina koristi u lečenju raznih nolesti, jer je poznat po tome što ima mnogobrojna pozitivna dejstva na naš organizam. Jedno od tih pozitivnih dejstava jeste i pomoć prilikom mršavljenja. Iako vam eleni čaj sam po sebi neće otopiti kilograme, on je sjajan dodatak svakoj dijeti. Obak čaj će vam organizan opskrbiti antioksidantima, a ujedno će vam i pomoći da sagorevate masnoće mnogo brže. Ne samo da ćete trošiti više kalorija, već ćete imati i više energije - idealna kombinacija.

4) VOĆNI SOK - BRUSNICA I KRUŠKA

Voćni sokovi su jako ukusni, zdravi, prepuni hranljivih materija i vitamina i nije ih teško naprabiti - a imete neograničen izbor različitih voćki. Brusnice i kruška su jedna od mogućih kombinacija, koja je veoma ukusna, kremasta i zdrava. Ne samo da će vam podstaći metabolizam, već će vam i podići energiju i obezbediti vaš organizam svim neophodnim hranljivim materijama.

5) KAFA

Da, i ovaj tradicionalni jutarnji napitak može da vam bude od koristi kada ste na dijeti. Kafa ima puno antioksidanata, koji se bor protiv slobodnih radikala i mogu čak i da spreče neke vrste raka, dijabetes, pa  srčane bolesti. U isto vreme, kafa odlično utiče na metabolizam, slučno kao i zeleni čaj, a oba napitka sadrže čarobni kofein. Ipak, budite oprezni sa kafon - ako želite da vam zaista pomogne u mršavljenju, trebalo bi da je pijete umereno i bez mleka, šećera i drugih zaslađivača.

Izvor: zena.blic.rs

Foto: freedigitalphotos.net

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Najnovije vesti