Za koru:
- 7 žumanaca
- 2 cela jajeta
- 6 kašika šećera
- 3 kašike ulja
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 7 belanaca
- 12 kašika šećera u prahu
- 6 kašika šećera
- 8 dl mleka
- 4 pudinga od vanile
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 50 g putera
Priprema:
Kora:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca, cela jaja i šećer u penastu masu. Zatim dodati ulje, mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo i umutiti mikserom.
Fil:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati šećer u prahu muteći sve dok se šećer ne otopi.
2. U šerpu sipati 6 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile pa sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U topao puding dodati šam od belanaca i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Preko ohlađene kore u tepsiju sipati pripremljen fil i ostaviti da se stegne.
2. Posebno sjediniti izlomljenu čokoladu i puter pa otopiti na pari i preliti preko stegnutog fila. Sačekati da se glazura stegne a zatim krempitu iseći na kocke.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Četiri kore, čokolada, puding i maline: Recept za Baron tortu koju je Čkalja obožavao
Recept za Baron tortu
28/03/2024
Saznajte višeDivlja čaga, moćno oružje iz Sibira koje čuva vaše zdravlje
Ekstrakt divlje čage je moćni preparat iz Sibira
26/03/2024
Saznajte višeOvako se hranio genije: Nikola Tesla imao je veoma strog režim, a jedan obrok nikada nije preskakao
Ishrana Nikole Tesle bila je specifična
26/03/2024
Saznajte višeLilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
Lilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
25/03/2024
Saznajte višeOvako se sin uči da postane džentlmen i šmeker: Đoković uveo strogo pravilo Stefanu
Pravilo Novaka Đokovića za sina Stefana
23/03/2024
Saznajte višeLepa Brena ima 63 godine i liniju na kojoj joj žene zavide: Tajna je u načinu kuvanja
Saveti Lepe Brene za idealnu težinu
23/03/2024
Saznajte više
Komentari (0)