Osmislite dečju sobu: Mladalačka energija je snažna i neobuzdana

Osmislite dečju sobu: Mladalačka energija je snažna i neobuzdana

Autor: | 04/03/2014

0


Uredite dečiju sobu tako da Či uđe i u kutak vaših najmlađih . Poklonici feng šuija veruju da ukoliko uredite prostor na pravi način u svoj život unosite pozitivnu silu Či, koja čitavoj porodici donosi sreću.

Mladalačka energija je posebna po svojoj snazi i neobuzdanosti, pa pokušajte da unesete sklad i mir u život vaših najmlađih, tako što ćete njihov prostor urediti po principima feng šuia. Ovako će deca dobiti priliku da se sa izazovima koje nosi odrastanje nose u jednom zdravom, podsticajnom okruženju, punom ljubavi .

POLOŽAJ DEČIJE SOBE

Ukoliko je moguće dečaka smestite u sobu na istoku ili severu kuće. Devojčicama više odgovara da budu u južnim ili zapadnim sobama. Potrudite se da, bilo da se radi o dečaku ili devojčici, dečija soba ne bude blizu vode.

SVEŽ VAZDUH
Pobrinite se prvo da dečija soba ima dovoljo svežeg vazduha, što možete obezbediti tako što ćete je obogatiti sa nekoliko biljaka. Takođe možete koristiti i aromatična ulja biljaka koje su poznate po umirujućem efektu, kao što su lavanda ili kamilica.

ORGANIZOVAN I PREGLEDAN PROSTOR
Kutak za vašu decu treba da bude dobro organizovan i pregledan. Dok organizujete prostor u dečijoj sobi i stvari stavljate u kese, kutije i fioke, neka i vaše dete učestvuje u celom procesu. Uključite dete i u uređenje ostatka zajedničkog životnog prostora.

UKRASI I BOJE

Prostor za vaše najmlađe učinite zaista posebnim tako što ćete ukrase i boje u sobi uklopiti sa specifičnostima vašeg deteta. Tako na primer, ako vam je dete posebno nemirno, njegovu energiju može da umiri fotografija na kojoj su nasmejani roditelji, a ako vam je dete stidljivo ukrasite njegov prostor slikama otvorenog prostora i jarkih boja. Nikako nemojte zaboraviti ni da dečije crteže upotrebite kao dekoraciju, ne samo u dečijoj sobi, nego i u prostoru koji koristite za zajedničke, porodične trenutke.

PROSTOR ZA SPAVANJE
Postarajte se da krevet u dečijoj sobi bude postavljen tako da ne deli zid sa kupatilom, da bude okrenut ka širokom delu sobe i da omogućava deci da iz njega vide vrata (pri tome ne bi trebalo da bude direktno naspram vrata).

PROSTOR ZA UČENJE
Posebno odvojite prostor predviđen za učenje, a pored na zidu ostavite mesto gde ćete istaći sve pohvale, crteže, sastave, priznanja koje dete dobija. Ovde dete treba da oseti da se njegov rad zaista ceni i da uvek može da računa na porodicu.

PROSTOR ZA KREATIVNOST

Rešite se sve suvišne garderobe, igračaka, kutija, rasčistite prostor i ostavite dovoljno mesta da dete može da se igra i bude kreativno.

Iyvor: Zena.blic.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Najnovije vesti