Nataša Kovačević: Nova ambasadorka ženske košarke

Nataša Kovačević: Nova ambasadorka ženske košarke

Autor: | 01/03/2014

0


Srpskoj heroini stiglo je veliko priznanje iz sedišta FIBA Evrope u Minhenu. Nataša Kovačević imenovana je novom ambasadorkom ženske košarke, zajedno sa živim legendama ovog sporta, Amajom Valdemoro iz Španije i Ruskinjom Iljonom Korstin. Devetnaestogodišnja Srpkinja, čija je karijera letos prekinuta teškom saobraćajnom nesrećom, postala je ambasadorka FIBA Evrope za mlade. Ista čast ranije je ukazana Čehinji Hani Horakovoj i Francuskinji Edvig Loson Vejd.
- Svih pet ambasadorki pažljivo je odabrano, ne samo na osnovu igara koje su pružale, već i po moći da izvuku ono najbolje iz drugih osoba, sa kojima su ukrstile puteve. Počev od predstojećeg leta, one će biti angažovane na promociji ženske košarke širom Evrope, tako da doprinesu omasovljavanju naše igre, kada je u pitanju nežniji pol - objasnio je gensek FIBA Evrope Kamil Novak.
Nataša Kovačević je posle amputacije noge hrabro i bez ustezanja počela sa ponovnim uključivanjem u normalne životne tokove, čime služi kao inspiracija ljudima u zemlji, ali i van njenih granica. Dodeljena joj je i nagrada Međunarodnog olimpijskog komiteta "Pjer Kuberten, sport kao škola života".

Izvor: Mondo
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin