Novi "čudotvorni napitak" za mladoliki izgled

Novi "čudotvorni napitak" za mladoliki izgled

Autor: | 23/02/2014

0

Čaša ovog napitka možda izgleda kao obična zelena voda, ali čini se kako je upravo voda od hlorofila novo čudotvorno piće jer, prema rečima naučnika, ima niz prednosti za zdravlje.

Hlorofil je tamnozeleni pigment koji se nalazi u biljkama i algama, dajući im njihovu prepoznatljivu zelenu boju. On je takođe bitan za proces fotosinteze, tokom kojeg biljke pretvaraju sunčevu svetlost u energiju koja se može koristiti.

Hlorofil ima sličnu molekularnu strukturu kao i hemoglobin – supstanca koja čini krv crvenom i koja je odgovorna za prenos kiseonika u telu. Zagovornici tvrde da konzumirani hlorofil razređen vodom, u organizmu može poboljšati prenos kiseonika, i kao rezultat toga dati vam više energije i poboljšati opšte zdravstveno stanje, piše Daily Mail.

Naučnici takođe tvrde kako je hlorofil snažan antioksidans koji vas može zaštititi od karcinoma, ima antiseptičko i protivupalno delovanje, pomaže pri regulisanju probave i pruža odličan izvor magnezijuma, vitamina K, vitamina C, folne kiseline, gvožđda, kalcijuma i proteina. Osim toga, hlorofil pomaže pri ostvarenju zdravog probavnog trakta, a smatra se i kako je odličan u lečenju lošeg zadaha.

Stručnjak za zdravlje Džejms Digan, među čijim klijentima se nalaze brojne poznate ličnosti, uveren je u blagotvornost hlorofila: "Koristimo kapi hlorofila u vodi kako bismo ljude održali alkalnima. Prehrana bogata nezdravom hranom remeti pH ravnotežu u telu, čineći ga kiselijim, što može dovesti do nesanice i debljanja. Upravo su alkalne stvari vrlo bitne za uspostavu nove ravnoteže. Takođe smo otkrili da smanjenje kiselosti umanjuje upalu i čini da se osećamo zdravijima i poletnijima."

Hlorofil se u izobilju nalazi u zelenom, lisnatom povrću, stoga bi takve namirnice svakako trebalo u što većoj meri uključiti u prehranu, ili ipak nekoliko kapi hlorofila – jednu kašičicu najviše – u čašu vode dva puta dnevno ispijati u redovnim intervalima.

Izvor: B92 / tportal.hr

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Najnovije vesti