Rodžer Federer: Otkrivene pojedinosti nedavne posete Srbiji

Rodžer Federer: Otkrivene pojedinosti nedavne posete Srbiji

Autor: | 16/02/2014

0

Prvo kolo Svetske grupe „Dejvis kupa“ između Srbije i Švajcarske, koje je održano u hali „Spens“ u Novom Sadu, obeležio je potpuno neočekivani dolazak legendarnog tenisera Rodžera Federera. Naime, i pored toga što je švajcarski tim trebalo da igra bez rekordera u osvajanju grend slem turnira, on je odlučio da ovog puta bude deo svoje reprezentacije, kako bi imali odlične uslove za pobedu.

O dolasku tridesetdvogodišnjeg sportiste niko nije bio obavešten sve dok se nije pojavio na aerodromu „Nikola Tesla“ u društvu Stanislava Vavrinke, koji je nedavno osvojio „Otvoreno prvenstvo Australije“, i drugih saigrača iz svoje zemlje. Predstavnici reprezentacije Švajcarske stigli su dva dana pre početka mečeva kako bi prisustvovali žrebu i imali priliku da treniraju na terenima u „Spensu“. Bili su smešteni u luksuznom hotelu „Prezident“ u Sremskim Karlovcima, da bi uživali u potpunoj privatnosti. Njihov boravak u malom vojvođanskom mestu izazvao je veliku pažnju stanovnika koji su često bili ispred hotela ne bi li videli sportske zvezde. Vavrinka je u Srbiju došao u društvu supruge i kćerke, a Rodžer je ovog puta bio sam i pored toga što ga njegova žena, bivša teniserka Miroslava, i njihove dve bliznakinje gotovo uvek prate na turnirima. Ispred hotela nije bilo blindiranih automobila, obezbeđenja i sličnih stvari koje bi ukazivale na to da su tu smešteni neki od najznačajnijih sportista današnjice. Prema rečima zaposlenih, tokom boravka u našoj zemlji bili su veoma ljubazni i pristojni, čak ih je osoblje naučilo nekoliko naših reči, poput „hvala“ i „dobar dan“, koje su često izgovarali dok su bili u Srbiji.

Njihov prvi susret sa članovima naše reprezentacije, iz koje su izostali Novak Đoković i Janko Tipsarević, bio je u Gradskoj kući u Novom Sadu, gde je održan žreb. Švajcarci su imali bolji tim, a za našu reprezentaciju ovog puta igrali su Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac od iskusnijih igrača, a bili su tu i Dušan Lajković, Filip Krajinović, Nikola Milojević i Đorđe Đoković.

- Tim se podmladio. Novi mladi igrači dobijaju šansu. Važno je da vlada dobra atmosfera i da verujemo jedni u druge - rekao je selektor naše reprezentacije Bogdan Obradović.

U susretu sa medijima po okončanju žreba, najveći broj novinara želeo je izjave Federera, koji nije bio mnogo raspoložen za priču. Ipak, nije uspeo da odoli a da ne demantuje priče da je u lošim odnosima sa Novakom Đokovićem.

- Mediji su navikli da preuveličavaju stvari, kao da žele da se mi svađamo. Odigrao sam mnogo uzbudljivih mečeva s Novakom, ali izvan terena je sve korektno i prijateljski. Često se viđamo i među nama nema zle krvi. Drago mi je što je postao veliki igrač - rekao je Federer.

Iako su bili pozvani, predstavnici švajcarske reprezentacije nisu prisustvovali svečanoj večeri, koju je organizovao „Teniski savez Srbije“ u beogradskom restoranu „Novak“, ali dobra zabava među naših sportista nije izostala. Čitave večeri su se družili i uživali u odličnom posluženju. Federer i Vavrinka posetili su Đokovićev restoran nardnog dana, a njihov dolazak ponovo je izazvao pažnju radoznalih sugrađana koji su ih zaustavljali u želji da se fotografišu sa njima.

Proteklo takmičenje „Dejvis kupa“ bilo je veoma uzbudljivo, kako za igrače tako i za publiku, koja voli da uživa u dobrim mečevima, ali i u činjenici da je Srbija zemlja koja je proteklog vikenda ugostila neke od najboljih svetskih tenisera.

Piše: Ivana Nikolić

Foto: Fame

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: rodžer federer

Najnovije vesti