Doris Dragović: U Beogradu sam se uvek osećala kao kod kuće

Doris Dragović: U Beogradu sam se uvek osećala kao kod kuće

Autor: | 14/02/2014

0

Haos, trka i emocije su tri reči kojima bi se najbolje mogao opisati prošlonedeljni boravak Doris Dragović u Beogradu. Pripremajući se za predstojeće koncerte, pop ikona nekadašnje države i njene scene imala je na raspolaganju četiri dana da u obilju poslovnih obaveza pronađe vremena za obilazak grada koji je ranije često posećivala. Poslednji put u glavnom gradu Srbije boravila je davne 1989. godine, kada je nastupala na "Mesamu", i zato nije mogla da sakrije osećanja koja su je obuzela prilikom novog susreta gotovo četvrt veka kasnije.
- Mera vrednosti neke sredine uvek je čovek. Tako i Beograd najviše pamtim po njegovim ljudima, po njihovoj toplini i poštovanju. Sećam se ranijih boravaka, kada su susreti sa prolaznicima na ulici ili ponašanje hotelskog osoblja prevazilazili svaku profesionalnu ljubaznost. Svi su me najsrdačnije dočekivali i ovde sam se uvek osećala kao kod kuće. Tako je i danas. Iako su nas u međuvremenu udaljile godine i neke druge okolnosti, duša grada i gostoljubivost njegovih stanovnika nimalo se nisu promenili. To me je zaista razgalilo i učinilo da uopšte ne osetim vremensku razliku od poslednje posete. Bilo je više nego prijatno, imala sam sve što se može poželeti i svi oko mene bili su toliko ljubazni i divni da zaista nemam reči. Dakle, nisu to samo lepe zgrade i znamenitosti - otkriva Doris i dodaje da joj je žao što zbog lošeg vremena i brojnih obaveza nije stigla da obiđe sva mesta koja je nekada volela da posećuje, a ni da se vidi sa starim poznanicima.
- U mojim godinama više volim da se šetam gradom nego da satima negde sedim, ispijam kafe i blebećem. Žao mi je što nisam stigla da se prošetam Kalemegdanom, kejom, bulevarima. Na pomen Beograda nekako mi se pred očima uvek prvo stvori hotel "Moskva", u kome sam ranije najčešće odsedala. Ima u sebi taj romantični šmek, miris starih vremena i, naravno, fenomenalne kolače. Drago mi je što ste me slikali baš pored "Moskve" - kaže uz osmeh pevačica, čiji je kratak boravak u Srbiji izazvao i negativne reakcije. Ipak, Doris priznaje da je na svakom koraku nailazila samo na ljubav i podršku. Gostovanja u emisijama često su prekidana jer su joj ljudi prilazili da se slikaju ili zatraže autogram, a posebno dirljiv susret bio je sa obožavaocima koji su stigli iz svih krajeva zemlje i priredili joj veliko iznenađenje. Nastup u "X faktoru" omogućio joj je da upozna i neke buduće kolege.
- Impresionirana sam ovim šou-programom koji je u svim segmentima vrhunski. Svaka sekunda je određena, sve iza scene i na njoj mora da bude savršeno naštimovano, i u tome nimalo ne zaostaje za dodelom Oskara ili Evrosongom, na primer. Beograd je, u to nema nikakve sumnje, bio i ostao regionalni centar industrije zabave. Sećam se vrhunskih produkcija iz osamdesetih, sjajnih emisija u kojima sam učestvovala i krivo mi je što tih formata i takvih autora više nema.
Iako nije uspela da se vidi sa kolegama koje zna iz mlađih dana, priznaje da je za sve ovo vreme uspevala da prati događanja na našoj muzičkoj sceni. Balašević je prati od početka karijere, dopada joj se novi album Zdravka Čolića, a reči hvale ne štedi ni na račun Aleksandre Radović i Željka Joksimovića. U šali kaže da joj rodni Split nije toliko nedostajao jer se i tamo vreme naglo promenilo, pa se prehladila pred polazak.
- Iako je ovih nekoliko dana brzo prošlo, nedostajali su mi sin i suprug, ali i majka, jer još nisam naučila da kuvam - smeje se Doris.

Piše: Snežana Ilić, Life Content

Foto: Vlada Lukić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još