Iskra Brajović: Ivan Bosiljčić će harizmom mnogo doneti "Urgentnom centru"

Iskra Brajović: Ivan Bosiljčić će harizmom mnogo doneti "Urgentnom centru"

Autor: | 12/02/2014

0


Dugo najavljivana serija "Urgentni centar", domaća verzija čuvenog sitkoma "E.R", počela je da se snima pre dve nedelje. Glumicu Iskru Brajović, koja tumači ulogu medicinske sestre Brankice, pitali smo za novosti vezane za ovaj projekat.

Kako protiču prvi dani snimanja?
- Letos smo snimili pilot epizodu, a 1. februara započelo je snimanje serije, i to u zatvorenom delu bolnice „Dragiša Mišović“. Ekipa je prilično uhodana, radi se punom parom i verujem da će rezultati biti odlični.

Ko je reditelj projekta, odnosno ko čini glumačku ekipu?

- Reditelj pilot epizode bio je Stevan Filipović, koji je zbog snimanja svog autorskog filma bio sprečen da se sada pridruži ekipi, ali će – najverovatnije – biti reditelj narednih šest epizoda. Trenutno nas „vodi“ Dejan Zečević, što mi je posebno drago jer pamtim odličnu saradnju sa njim tokom rada na seriji „Vojna Akademija“. Glumačku ekipu čine Marko Janjić, Ivan Bosiljčić, Ivan Jevtović, Tamara Krcunović, Katarina Radivojević, Danica Maksimović, Zinaida Dedakin, Tašana Dorđević i drugi. Naročito je zanimljivo što će se u svakoj epizodi u manjim ulogama pojavljivati poznati i iskusni glumci naše scene, kao što su Branka Petrić, Tanasije Uzunović, a specijalana gošća je i džez pevačica Nada Pavlović.

Koja uloga je tebi poverena?
- Ja igram medicinsku sestru Brankicu, uz Danu, Katarinu i Tašanu - ostale medicinske sestre. U većini alarmantnih situacija upravo su setre te koje stvari drže pod kontrolom.

Koliko epizoda bi trebalo da ima serija „Urgentni centar“ i kad se očekuje početak emitovanja?
- Sada se „iz cuga“ snima 6 epizoda, a planirano je da serija ukupno ima 24 epizode. Snimanje prvih 12 trebalo bi da se završi 1. maja. Ne znam kada će krenuti emitovanje.

Da li si imala neke posebne pripreme za ovu ulogu, budući da se serija bavi temama iz oblasti medicine?

- Na setu je sa nama sve vreme dr Mandarić, koji nam pomaže oko razumevanja pojedinih postupka i rukovanja medicinskom opremom. Inače, ja sam medicinske termine naučila još kao mala, uz mamu koja je doktorka, tako da mi to nije predstavljalo problem.

Koliko se „Urgentni centar“ oslanja na kultnu američku seriju „E.R.“? To je rimejk istoimene priče, zar ne?
- Da, to je rimejk, ali mislim da je prilagođen činjenici da se priča dešava petnaestak godina kasnije, u drugoj zemlji.

Da li si pogledala, ako ne ranije, onda na Jutjubu, neku od epizoda serije „E.R“?
- Gledala sam „E.R.“ u vreme kada se prikazivao, ali sad namerno nisam htela da gledam. Mislim da je važno ostvariti originalan projekat, a ne ugledati se, pa i nesvesno, na nešto što je već snimljeno. Reditelj Dejan Zečević nam u tome puno pomaže.

Mnogi se pitaju da li će Ivan Bosiljčić biti dostojna zamena Džordža Klunija. Šta ti misliš? Kako ti se čini Ivan u ulozi šarmantnog doktora zavodnika?

- Ivan Bosiljčić je divan glumac, i divan čovek. Ne mislim da on treba da bude ičija zamena, sigurna sam da će svojim darom i harizmom doneti nešto svoje i novo u taj lik, koji je u originalu igrao Kluni.

Kome je serija namenjena? Ko će, po tvom mišljenju, biti najverniji gledaoci?
- Mislim da je namenjena svima. Ljudi od 7 do 77 godina vole serije koje se bave medicinskim temama, a tome u prilog govori činjenica da su takve serije reprizirane nebrojeno puta. Mislim da će ovog puta biti posebno zanimljivo i to što je u pitanju domaća serija na tu temu.

Autor: Eva Čubrović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin